Eurovision laulukilpailu 2006 finaali

ESC 2006 -arkisto.
Lukittu

Kuka saa finaalissa eniten puhelinääniäsi?

Äänestys on voimassa 09 Elo 2042, 08:26 asti

SVEITSI: six4one - If we all give a little
1
1%
MOLDOVA: Arsenium & Natalia Gordienko - Loca
0
Ei ääniä
ISRAEL: Eddie Butler - Ze hazman
0
Ei ääniä
LATVIA: Cosmos - I hear your heart
1
1%
NORJA: Christine Guldbrandsen - Alvedansen
12
11%
ESPANJA: Las Ketchup - Bloody Mary
1
1%
MALTA: Fabrizio Faniello - I do
6
5%
SAKSA: Texas Lightning - No no never
7
6%
TANSKA: Sidsel Ben Semmane - Twist of love
1
1%
VENÄJÄ: Dima Bilan - Never let you go
7
6%
MAKEDONIA: Elena Risteska - Ninanajna
2
2%
ROMANIA: Mihai Traistariu - Tornerò
7
6%
BOSNIA-HERTSEGOVINA: Hari Varešanovic - Lejla
23
21%
LIETTUA: LT United - We are the winners
6
5%
ISO-BRITANNIA: Daz Sampson - Teenage life
4
4%
KREIKKA: Anna Vissi - Everything
5
4%
UKRAINA: Tina Karol - Show me your love
8
7%
RANSKA: Virgine Pouchin - Il était temps
2
2%
KROATIA: Severina - Moja štikla
3
3%
IRLANTI: Brian Kennedy - Every song is a cry for love
1
1%
RUOTSI: Carola - Invincible
8
7%
TURKKI: Sibel Tüzün - Süper star
7
6%
ARMENIA: André - Without your love
0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä: 112

Avatar
tsukinokawa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1265
Liittynyt: 12 Elo 2004, 14:20
Paikkakunta: jpää

Eurovision laulukilpailu 2006 finaali

Viesti Kirjoittaja tsukinokawa »

Riikka kirjoitti:Kuka muuten tykkäs Helena Paprizoun Mambo-kappaleesta?
aivan ihana kappale (haluaa biisin koneelle <3 <3)
Trust me, my love
You live within me
So I'll never
Say good-bye to you

Avatar
ViisuTenava
Alaikäinen
Alaikäinen
Viestit: 5
Liittynyt: 10 Touko 2006, 18:39

Vs: Eurovision laulukilpailu 2006 finaali

Viesti Kirjoittaja ViisuTenava »

minunkin mielestäni helenan Mambo kappale oli hyvä  :peukku:

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6199
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Vs: Eurovision laulukilpailu 2006 finaali

Viesti Kirjoittaja lharju »

Mitä muistoja näihin vuoden 2006 euroviisuihin liittyykään! Katsoin esikatseluita kuukausia etukäteen innokkaammin kuin koskaan aikaisemmin, ja oli niin kutkuttavaa seurata koko kevään ajan kirjoittelua mediassa Suomen huomiota herättävästä edustajasta. Odotukset olivat korkeammalla kuin koskaan aikaisemmin, ja kuinka hienolta se tuntuikaan kun semifinaali sitten lopulta monen viikon odotuksen jälkeen tuli, ja Suomi pääsi finaaliin. Muistan vieläkin tarkalleen koko lauantain hektiset tunnelmat. Fiilis oli niin odottava, ja jännitys kasvoi kun yhä useammalta taholta alkoi kuulua huhuja, kuinka Lordi oli saanut eniten pisteitä semifinaalista. Se tunnelma pisteidenlaskun aikana oli jotain niin mieletöntä: kun Slovenian 8 pisteen jälkeen Andorran miellyttävä nuorukainen ilmaisi ”Finlande, dix points”, ei voinut myöntää itselleen mitään muuta kuin ”nyt se tapahtuu”. Silloin todistettiin suomalaista kulttuurihistoriaa, ja tässäpä tämän merkittävän vuoden finaalin puntaroinnit. Pidän tämän vuoden finaalia ehkäpä jopa 2000-luvun toiseksi parhaana. 2003 on vaikea päihittää.

12p NORJA: Christine Guldbrandsen – Alvedansen
Täydellinen Alvedansen! Ihana tuulahdus perinteistä 90-luvun euroviisuetnoa, ja tyylipuhdasta sellaista ilman mitään rumpuja tai keinotekoisia lyömäsoittimia à 2005. Upean harmoninen sävellys, hieno tunnelma, jonka todella tunnistaa norjalaiseksi – biisissä huokuvat tunturipurot vuonoissa. Mielettömän lahjakas esiintyjä, jolle laulu sopi täydellisesti. Esitys oli täysi kymppi, tuulikonetta käytetty hillitysti, ja taustakuorolla sopivan rauhallista liikehdintää. Paketti oli niin kasassa!

10p RUOTSI: Carola – Invincible
Tätä ne euroviisut niin kuin ovat! Niin mielipiteitä jakava persoona, kuin taitelijatar Häggqvist onkin, ei kukaan voi kieltää, etteikö hän olisi tämän vuosituhannen lahjakkaimpia viisuesiintyjiä. Käsittämättömän lahjakas laulaja, upea ääni ja koko salin täyttävä karisma. Minä ainakin arvostan ammattitaitoisia laulajia, jotka suhtautuvat tosissaan työhönsä. Laulu ei todellakaan ole mikään läpivedetty juttu, vaan hieno schlaageri, joka nousee kertosäkeistössä ihan mielettömiin sfääreihin. Vahva esitys, vahva esittäjä ja vahva biisi!

8p SUOMI: Lordi – Hard Rock Hallelujah
Varmastikin koko euroviisuhistorian merkittävimpiä esityksiä. Se tavaran ja energian määrä, jonka Suomen monsterit saivat tuotua viisulavalle, on jotain todella historiallista! Sopivasti pilke silmäkulmassa toteutettu näyttävä monsterishow ja vaikuttavat efektit olivat höystettynä todella tehokkaalla heavy rock –biisillä, jossa oli nerokkaan mieleenpainuva slogan ”hard rock hallelujah”. Sen muistaa varmasti jokainen, joka näki kyseisen show’n tuona historiallisena lauantai-iltana. Täysin ansaittu voittaja, ja historiallinen merkki meille suomalaisille!

7p BOSNIA-HERTSEGOVINA: Hari Mata Hari – Lejla
Tämä on niin hieno laulu! Tiedän kuuluvani vähemmistöön, mutta näistä menestyneistä balkanballadeista tämä on mielestäni kaikkein paras. Koko esitys vei meidät pois hetkeksi euroviisujen pop-maailmasta aivan johonkin toiseen maailmaan. Laulussa on paljon eri osia, mutta ne ovat kaikki riipaisevan kauniita, ja karismaattinen Hari esittää laulun todella uskottavasti. Alun herkistä tunnelmista biisi vaan kasvaa ja kasvaa hienosti, eikä se ole lopussa todellakaan mitään ohkasta. Norjan Josteinia siteeratakseni: ”Tämä on RAKKAUTTA”.  Ja se lavatoteutus tähtitaivaineen ja rivimuodostelmineen… täydellistä! Paketti oli kasassa!

6p KREIKKA: Anna Vissi – Everything
Tämäkin on täyden kympin laulu! Monethan tätä ylistäneet käänsivät takkinsa kun näkivät Anna Vissin ”yliteatraalisen” live-esityksen, mutta minulle kävi juuri päinvastoin: live-esityksen näkeminen nosti tämän laulun ihan uusiin tunnelmiin. Tämäkin laulu kasvaa upeasti alun rauhallisista tunnelmista suorastaan räjähtävään loppuun, ja aivan fantastisen taitava Anna tulkitsee laulun upeasti! Se naisellinen raivo mikä hänestä lähtee on niin mahtavaa antautumista! Kreikkalaiset saivat olla todella ylpeitä tästä draamaballadista omana isäntäkappaleenaan. Kunpa suomalaisille olisi suotu sama ilo…

5p KROATIA: Severina – Moja štikla
Tämä biisi on ihan mestariteos. Sääli, että se on paketoitu tyyliin, joka tuntuu ensi kuulemalta käsittämättömän omituiselta. Siis laulun sanoitus sisältää nerokasta huumoria, joka ei kuitenkaan ensi kuulemalta aukea massoille, jotka kuulevat vain ”afrika paprikan” ja ”s s s seksin” ymmärtämättä miten ne liittyvät kontekstiin. Biisi on kreisi ja älytön, mutta sehän lienee tarkoituskin – rikotaan rajoja balkanilaisella turboetnolla. Rispektiä Kroatialle, että uskalsivat lähettää tällaisen laulun. Menestymättömyys tuskin tuli kenellekään yllätyksenä, mutta ilman tätä viisufanit olisivat menettäneet monta hauskaa hetkeä.

4p ROMANIA: Mihai Trăistariu – Tornerò
Vuoden taso on niin huikaisevan hyvä, että Mihaille riittää tosiaan vain neljä pistettä. Hieno discobiisi, josta pidän paljonkin, mutta nuo kuusi edeltävää vain koskettavat henkilökohtaisella tasolla huomattavasti enemmän. Tämä on loistava jytke, missä on todella mieleenpainuva ja onnistunut kertosäkeistö, ja Mihain ääni on niin mahtava, ettei jätä kylmäksi. Ansaittu menestyjä!

3p VENÄJÄ: Dima Bilan – Never let you go
Niinpä niin, minä tahansa muuna vuonna tämä olisi voittanut, mutta nyt voittamattomat monsterit torpedoivat Venäjän viisuvoiton. Nerokkaasti rakennettu radiopoppis, joka miellytti kaikkia sekä lännessä että idässä. Ja ihan varteenotettavan nuorisoidolin näköinen esittäjäkin. Esitystä kritisoin aikoinaan turhia kikkailuja sisältäväksi, mutta oikeastaan ballerinat ja pianotäti vaan pitivät katsojien mielenkiinnon yllä.

2p IRLANTI: Brian Kennedy – Every song is a cry for love
Tämä oli NIIIIN ansaittu menestyjä! Ammattitaitoinen esitys, ja kaunis ja romanttinen balladi. Viimeistään siinä vaiheessa kun Brian viimeisen kerran laulaa ”Being strong, being tough / Never tender, always rough” tekee mieli lähteä ylistämään eurovisiomaailman ihanuutta. Tosi hieno ja tyylikäs biisi!

1p EJT MAKEDONIA: Elena Risteska – Ninanajna
Tosi hyvä biisi tämäkin, joskin valitettavasti live-esitys lannisti turhankin paljon levyllä luotua tunnelmaa. Mutta silti sävellys on nykyaikainen popbiisi, johon on onnistuneesti saatu yhdistettyä eksoottisia idän rytmejä. Kertosäkeen helppo laulettavuus vain plussaa. Selkeästi Makedonian paras, so far.

11. MALTA: Fabrizio Faniello – I do
Tämä se koki todellisen mahalaskun puntarissani, sillä Malta oli mulla jossain vaiheessa peräti toisena :puna: Ei voi mitään, Fabrizion esitys oli ihan hirveän vaivaannuttava. Lauluääni ei toiminut ja mauttomasti pukeutuneet taustatytöt vain sekoilivat holtittomasti lavalla. Mutta ihan hauska, perinteinen eurovisiojytkehän tämä on, menee tanssilattialla sujuvasti.

12. TANSKA: Sidsel Ben Semmane – Twist of love
Onhan tämä pelkkää hömppää, mutta tuskinpa tämä mitään muuta yrittääkään olla. Hyväntuulinen ja iloinen poppis. Sanoitushan on ihan hauska, ja biisi rullaa mukavasti eteenpäin koko kolmeminuuttisen ajan. Nuoresta iästään huolimatta Sidsel klaarasi homman viisulavalla erittäin hyvin läpi.

13. ARMENIA: André – Without your love
Nykyään viisut tuntevat valitettavan paljon lauluja, jotka voivat levyllä olla loistavia, mutta sitten lavalla homma kusee, esimerkiksi laulajan puutteellisen laulutaidon takia. Levyllähän tämä Armenian debyytti kuulostaa todella raflaavalta ja mukavalta etnopoppikselta, joka päihittää tyylilajissaan monet vuoden 2005 viisuista. Mutta eihän levyn välittämä tunnelma kuulunut mitenkään live-esityksissä, joissa André tuntui jännittävän ihan mielettömästi, ja narusekoilu lavalla vei kaiken huomion. Onnistunut biisi, heikompi meininki lavalla.

14. LIETTUA: LT United – We are the winners
Joopa joo. Sitten tulee niitä ehdokkaita, jotka taas livenä toimivat hävyttömän hyvin. Sävellyshän (mikä?) on täysin mitätön, ja esikatseluvideo oli sellainen sotku, että ihan hyvin syin tätä tuli pidettyä yhtenä kaikkien aikojen huonoimpana viisuna. Mutta annas olla, livenä lahjakkaat artistit tekivät tästä hauskan huumoripläjäyksen, jossa oli niiiin oikeanlaista junttihuumoria, että käänsivät kaikki huonot elementit plussan puolelle. Kokonaispakettina tämä kuului tänne, pelkkänä audiona viimeisten joukossa.

15. UKRAINA: Tina Karol – Show me your love
Tämän finaaliin pääsy ja menestys tuli itselleni aikamoisena yllätyksenä. Tinan esiintyminen on kuitenkin äärimmäisen luontevaa, ja karismaa tytöltä löytyy! Ilmeisesti hokeva, ja hieman rasittavakin kappale vain auttoi paketin mieleen jäämisessä, kun niin moni tätä lopulta äänesti. Jankkaavuuteen totuin lopulta itsekin, ja pidän tätä ihan hauskana ja reippaana veisuna, mutta en silti sijoita Ukrainaa tämän korkeammalle.

16. SVEITSI: six4one – If we all give a little
Tätä kaikki dissaavat, mutta ei tämä mun mielestä mitenkään erityisen huono ole. Aihe nyt on loppuunkaluttu ja korni, mutta sävellys on ihan kaunis. Harmiton perusviisu.

17. SAKSA: Texas Lightning – No no never
Siis kertokaa nyt ihmeessä minkä takia tästä odotettiin jonkin sortin menestyjää?!? Sen vielä kykenee ymmärtämään, että jotkut tosissaan pitivät tästä, mutta että koko Eurooppa olisi hurmaantunut tähän harmittomaan ja aika huomaamattomaan wannabe-countryyn, joka menee aika sujuvasti toisesta korvesta sisään ja toisesta ulos?!? Mun mielestä sijoittui jokseenkin niin kuin pitikin. Jane esiintyi hyvin, muttei mitenkään erityisen mieleenpainuvasti. Harmiton perusviisu.

18. ISO-BRITANNIA: Daz Sampson – Teenage life
Myönnetään, että koko idea oli korni ja mauton, mutta loppujen lopuksi, kyllä tämän live-esitys kuitenkin päihitti ainakin puntarissani alle jäävät kuusi. Koulutyttöjen kertosäkeistö on mieleenpainuva ja ytimekäs, ja Daz on omassa osuudessaan jotenkin niin ihanan tohkeissaan. Tämä räppi oli mielestäni kuitenkin ihan hyvä yritys, ja saihan tämä lopulta peräti kymmeneltä maalta pisteitä, joka kertoo, että tämä löysi kuulijakuntansa.

19. TURKKI: Sibel Tüzün – Süper star
Tämän biisin tunnelma on vaan niin ankea. Tylsät, mielenkiinnottomat säkeistöt, kamalaa kiekumista ja toistamista kertosäkeistössä, jonka kruunaa maaliman käsittämättömin säätiedotus keskellä kaikkea. Ideat loppuivat muutenkin aika kesken, koska koko biisi on kuultu minuutissa läpi, ja sitten samat asiat vaan toistetaan uudelleen. Kylmä puuro!

20. RANSKA: Virginie Pouchain – Il était temps
Voi voi Ranskaa. Virginie oli ressukan näköinen ja lähinnä eksyksissä lavalla, ja biisi, ajoittain kauniilta kuulostavista sävelkuluista huolimatta, kiinnostamaton ja tunteita herättämätön balladi. Tämä oli ihan hukassa, valitettavasti :(

21. LATVIA: Cosmos – I hear your heart
Kääk. Pojat ovat ilmeisesti kuitenkin ihan lahjakkaita ja ammattitaitoisia, ja yritys tuoda tällainen biisi euroviisuihin oli toki… yritys, mutta itse en voi sietää tällaista a cappella-musiikkia, jossa on vielä poikkeuksellisen paljon käsittämättömän raivostuttavaa kikkailua. Sitten kun itse biisi suvaitsee vihdoinkin alkaa, ja meininkiin alkaa vähitellen tottua, niin taas alkaa ärsyttävä ulina ja mölinä, jota tuli lavalle vielä todistamaan maaliman käsittämättömin robotti. Siis mikä helkkari senkin tarkoitus oikein oli?!?

22. ESPANJA: Las Ketchup – Un Blodymary
Oikeasti, miten näin kuuluisa hittinelikko viitsii lähteä näin tylsällä ja mielenkiinnottomalla laululla mukaan Euroviisuihin. Varmaan surkein comeback-yritys ikinä! Käsittämättömän epäinnostava biisi, ja esitys oli ihan hirveää sekoilua.

23. MOLDOVA: Arsenium feat. Natalia Gordienko & Connect-R – Loca
Ette usko millaista myötähäpeää sai tuntea, kun katsoin näitä viisuja tavisten kanssa bileissä. Ymmärrän, että tässä on lähdetty tavoittelemaan jonkin sortin kesähittiä, joita ihmiset voi kuunnella matkaradioissaan Mustanmeren rannan lomakohteissa, mutta ihan järkyttävää hokemista, ja kammottavaa sekoilua, jota itse Connect-R saapui potkulaudalla 150 miljoonalle tv-katsojalle räppäämään. Mihin tämä ”laulu” oikeastaan loppui? Eikä tätä suinkaan unohdettu heti tämän kolmeminuuttisen päätyttyä. Kun pisteidenlaskussa Romania antoi 12 pistettä Moldovalle koko tavispoppoo röhähti nauruun.

24. ISRAEL: Eddie Butler – Together we are one
Miten joku on osannut säveltää NÄIN TURHAN LAULUN? Tämä on siis niin turha, ettei tätä voi haukkua edes huonoksi, koska jo sekin tekisi tästä edes vähän mielenkiintoisemman. Miten entisaikojen suuri suosikkimaani Israel on voinut ikinä laskeutua näin järkyttävän alas?!? Miten tämä saattoi voittaa karsinnan, jota ilmeisesti jotkut pitivät vielä hyvälaatuisena? Onneksi tulee uusi formaattiuudistus joka estää tällaisten automaattiset finaalipaikat. Aivan varmasti koko Eurooppa olisi mieluummin tällä paikalla kuunnellut Kate Ryania tai Anzej Dezania!
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13257
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Vs: Eurovision laulukilpailu 2006 finaali

Viesti Kirjoittaja AntSa »

Kiitoksia Lharjulle nasevista perusteluistasi; Kylläpä sinä meitä hemmottelet!  :tapu:

Kauhistuin ensin, että enkö minä ole ruotinut tätä vuotta laisinkaan, mutta sitten tajusin että taitanee löytyä tuolta VIISUPUNTARI 2006-osiosta?!  :stupido:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25778
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Vs: Eurovision laulukilpailu 2006 finaali

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza »

Oijoi mitä se lharju on naputellut Kuppilaan aamuyön pimeinä tunteina!  :hali:
Hienoa lukea ihmisten perusteltuja suosikkilistoja, joista loistaa läpi pyyteetön
rakkaus euroviisuja kohtaan  :tapu:

Avatar
Haksis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1923
Liittynyt: 27 Joulu 2007, 18:04
Paikkakunta: Jyväskylä

Vs: Eurovision laulukilpailu 2006 finaali

Viesti Kirjoittaja Haksis »

                                                  Oma Finaalin mielijärjestys

1.Romania-Mihail Traistariu-Tornero 12p

2.Bosnia-Hertsegovina-Hari Mata Hari-Lejla 10p

3.Liettua-LT United-We are the winners 8p

4.Suomi-Lordi-Hard Rock Hallelujah 7p

5.Saksa-Texas Lightning-no,no,never 6p

6.Ukraina-Tina Karol-Show me your love 5p

7.Kroatia-Severina-Moja Stikla 4p

8.Venäjä-Dima Bilan-Never ever let you go 3p

9.Armenia-Andre-Without your love 2p

10.Ruotsi-Carola-Invincible 1p


11 Kreikka-Anna Vissi-Everything

12.Turkki-Sibel Tuzun-Superstar

13.Brian Kennedy- every song is a cry for love

14.Malta-Fabrizio Faniello-I DO

15.Latvia-Cosmos-i hear your heart

16.Makedonia-Elena Risteska-ninanajna

17.Tanska-Sidsel ben Semmane-Twist of love

18.Espanja-Las Ketchup-Bloody Mary

19.iso-Britannia-Daz Sampson-Teenage life

20.Sveitsi-Six4one-if we all give a little

21.Moldova-Arsenium&Natalie Gordienko-Loca

22.Norja-Christine Gulbrandsen-Alvedansen

23.Israel-Eddie Butler-Together we are one

24.Ranska-Virginie Pouchain-Il etait temps
#TurkeyComeBack

Lukittu