Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

ESC 2007 -arkisto.
Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30473
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

minnie kirjoitti: Jossittele sitä nyt sitten vaikka kuinka monen viestin verran. MUTTA: en ole missään vaiheessa väittänyt noin mitä sinä väität mun väittäneen.
Kuitenkin nauroit väitteelleni, että Kreikka on Länsi-Eurooppaa, jos Suomikin on. Eikö väitteelle repeileminen tarkoita erimielisyyttä väitteen kanssa? Jos et halunnut olla väitteen kanssa eri mieltä, miksi vastasit siihen :repeilee:-hymiöllä? Mitä halusit kyseisellä hymiöllä ilmaista?
minnie kirjoitti:Olen vain todennut sen faktan, että Suomi kuuluu Pohjoismaihin.
Suomen kuulumista Pohjoismaihin ei kukaan kiistänyt. Sillä vain ei ole asian kanssa mitään tekemistä.
minnie kirjoitti:Ihmettelen tuota sun suosimaa itä-länsi-akselointia. :repeilee: Toistan: Kaikki riippuu siitä mistä kulmasta katselee. Iharju viestissään kiteytti tuon aika hyvin. Kaikki ei ole niin suoraviivaista, joten pidän huvittavana tuota itä-länsi-akselointiasi.
Eihän tämä itä-länsi-akselointi ole minun itä-länsi-akselointiani. Päinvastoin, yhdessä toissailtaisessa viestissäni nimenomaisesti totesin, ettei aihe ole mielestäni kovin olennainen. Etkö todella ymmärrä, että nimimerkki manic teki itä-länsi-akseloivan väitteen ("Suomi kilpailun paras länsimaa"), jonka kiistin. Manicin itä-länsi-akselointi ei sinua vaivannut mutta se, että minä kiistin väitteen, vaivasi. Jos se ei tarkoita, että olet yhtä mieltä manicin kanssa ja eri mieltä minun kanssani, mitä se sitten tarkoittaa?
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30473
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

Nata kirjoitti: Turkkilaiset siirtolaiset arvostavat turkkilaista musiikkia yhtä todennäköisesti tai epätodennäköisesti kuin suomalaiset suomalaista musiikkia.
Mutta heitäpä on Turkin ulkopuolisissa viisumaissa kuusi miljoonaa kätevästi noin viiteentoista maahan hajautuneena, kun suomalaisia on Suomen ulkopuolella puoli miljoonaa ja nekin melkein kaikki samassa maassa.

Ja turkkilaiset kyllä äänestävät maataan, vaikka eivät edustuskappaleestaan pitäisikään. Gülserenin valinta herätti muistaakseni Turkissa kovaakin kritiikkiä ja kappaletta pidettiin turhakkeena mutta kun tuli aika äänestää, niin hoplaa, 92 pistettähän sillekin tipahti, 76 diasporamailta ja 16 uskonveljiltä Bosniasta ja Albaniasta. :heh: Suomalaiset eivät äänestä omiaan samalla kiihkolla. Suomi ei ole saanut Ruotsiltakaan täysiä pisteitä kuin viimeiset kaksi kertaa, voittoviisullaan ja isännöintivuonnaan, vaikka suomalaisten väestöosuus siellä on suurempi kuin turkkilaisten väestöosuus missään länsieurooppalaisessa maassa.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

UsvaAuer
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2009
Liittynyt: 15 Touko 2005, 15:01
Paikkakunta: Helsinki

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

Viesti Kirjoittaja UsvaAuer »

Nata kirjoitti: Siirtolaisäänistä vielä(kin): jo nyt on kumma jos esim. yli neljä miljoonaa irlantilaista ei pysty panemaan kampoihin 24 000 siirtolaiselle. Varsinkin kun muissa maissa liettualaiset eivät selvästikään saaneet siirtolaisääniään kuuluviin.

Eriävää tietoa liettualaisten määrästä Irlannissa. Liettualaisia arvellaan jo olevan 45 000 Irlannissa. http://en.wikipedia.org/wiki/Lithuanian ... n_Diaspora

Väkipako Liettuasta, Latviasta ja Puolasta alkoi vasta vuonna 2004 maiden liityttyä Europpan Unioniin. Käsittääkseni Irlanti ja Britannia olivat ainoat maat, jotka eivät tehneet rajoituksia uusien EU-kansalaisten maahanmuutolle. Näistä kolmesta maasta muuttovirta Irlantiin ja Britanniaan on vain kiihtynyt, mikä saattaa myös osaltaan selittää sitä, miksi Britannian ja Irlannin antamissa pisteissä on nähtävissä muutoksia parin vuoden sisällä.


Kannattaa myös tutkia Portugalin viime vuosina antamia pisteitä. Ukraina, Moldova, Venäjä ja Romania ovat hyvin edustettuina niin Portugalin antamissa pisteissä kuin Portugalin väestössäkin (mm. 100 000 ukrainalaista).

Avatar
Huilumies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5347
Liittynyt: 09 Helmi 2004, 15:20
Paikkakunta: Vantaa

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

Viesti Kirjoittaja Huilumies »

Minnie, mäkin haluaisin kuulla vastauksesi. Otetaan vielä kerran: Lasketko siis Suomen ja Kreikan molemmat ”länsimaiksi”, vai vain toisen (kumman ja millä perusteella?) vai vieroksutko koko itä-länsi-jakoa (mutta miksi siis tällöin ”repeilit” Timoteukselle, joka puhui koko ajan ihan järkeviä?)?

Korostat, että Suomi on Pohjoismaa. Voisi kuvitella, että tällöin et siis laske sitä sen enempää itä- kuin länsimaaksikaan? Ja että antaa Kreikan olla siellä etelässä mitä se haluaa?

Kuitenkin syntyi sellainen kuva minullekin, että mielestäsi Suomi on länsimaa ja Kreikka ei. Oliko tämä kuva siis väärin?
On siinä hiiltyvä ilta, auringon rusko
Parempien päivien sammumaton usko
On syksyn kuolevaa ruskaa, on elämä tuskaa
Sen huiluni soi...

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11900
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

Viesti Kirjoittaja sziget »

Timoteus kirjoitti:
sziget kirjoitti: Vuonna 2005 Liettua sai Irlannilta vain viisi pistettä. Puola ei saanut pisteen pistettä, vaikka puolalaisia on Irlannissa paljon enemmän kuin liettualaisia.
Yleisesti ottaen tässä on tämä vakioargumentti, jolla kaikki siirtolaisäänestysväitteet yritetään lakaista maton alle. Ei ole ongelmaa, koska Puola sai nollat Irlannilta 2005 ja Turkki Saksalta 2002. Siirtolaisäänestystä ei ole olemassa, täällä ei ole mitään nähtävää, hajaantukaa!
En väittänyt, ettei siirtolaisäänestystä olisi tai ettei se olisi ongelma. Väitän, että vielä isompi ongelma on länsieurooppalaisten ylimielinen suhtautuminen Itä-Euroopan maihin ja niiden musiikkiin. Lännessä siirtolais- ja naapuriäänten merkitystä mieluummin liioitellaan kuin vähätellään, vai miten pitäisi ymmärtää puheet "itämafiasta"? Länsiviisujen pisteet ovat ansaittuja ja "itäblokin" pisteet silkkaa mafiatouhua? Siirtolais- ja naapuriäänten olemassaolo ei mitenkään oikeuta tuollaisia syytöksiä, ja Svante Stockselius jo kutsuikin niitä piilorasismiksi.
Timoteus kirjoitti: Mutta eihän se nyt niinkään mene. Eivät siirtolaiset ole mitään robotteja, jotka äänestävät omiaan täsmälleen samalla aktiivisuudella vuodesta toiseen kansallisuudestaan, kotimaansa lähettämästä kappaleesta ja nykyisestä asuinmaastaan riippumatta.
Höh, tuotahan juuri yritin sanoa. Jos Liettua (tai Puola) saisi Irlannilta joka vuosi täsmälleen 12 pistettä, ongelma olisi suurempi ja puhe siirtolaisäänistä paremmin perusteltua. Koska näin ei ole, Liettuan pisteiden leimaaminen "vain" siirtolaispisteiksi on epäasiallista. Ehkä jotkut siirtolaiset äänestävät oman maansa kappaletta aina, mutta luonnollisempaa on olettaa, että laulu, esittäjä ynnä muut seikat vaikuttavat äänestysintoon. (Voin vannoa, etten itse olisi äänestänyt Yamma yammaa missään olosuhteissa.)
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11900
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

Viesti Kirjoittaja sziget »

Timoteus kirjoitti:
Nata kirjoitti: Siirtolaisäänistä vielä(kin): jo nyt on kumma jos esim. yli neljä miljoonaa irlantilaista ei pysty panemaan kampoihin 24 000 siirtolaiselle.
Tämä on tämä toinen klassinen siirtolaisäänestyksen voiman vähättelyyn käytetty argumentti. Pienikin siirtolaismäärä voi saada aikaan ihmeitä, jos se aktivoituu ja kantaväestö ei. Siirtolaisilla on olennaisesti suurempi motivaatio äänestää. He äänestävät omaa kappalettaan, eivät suosikkikappalettaan. Kantaväestö ei voi äänestää omaa kappalettaan ja suosikkikappaleensa menestymistä valitettavan harva pitää niin tärkeänä, että siitä suostuisi maksamaan.
Argumentissa ei ole mitään vikaa. Aioin itse sanoa saman, mutta Nata ehti ensin. Jos puhelinäänestystä käytetään, siirtolaisilla pitää olla sama oikeus äänestää mieleistään kappaletta kuin muillakin. Mistä tiedät, etteivät irlanninliettualaiset haluaisi mieluiten äänestää Irlantia? Tai jos siirtolaiset ja alkuasukkaat tutustuvat toisiinsa, miksei alkuasukkaitakin kiinnostaisi aiempaa enemmän Liettuan edustuskappale, jos se sattuu olemaan hyvä?

On oikein, että tuloksissa näkyy niiden ääni, joita viisut ja viisuissa äänestäminen kiinnostavat. Oikein on myös se, että innostuneimmat katsojat voivat antaa enemmän kuin yhden äänen joko samalle tai usealle eri laululle. Jos alkuasukkaat ovat liian laiskoja äänestämään, valta siirtyy niille, jotka eivät ole laiskoja. Näinhän muissakin vaaleissa tapahtuu.
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Avatar
Jónsì
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 22138
Liittynyt: 02 Tammi 2005, 01:59

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

Viesti Kirjoittaja Jónsì »

minnie kirjoitti: Ihmettelen tuota sun suosimaa itä-länsi-akselointia. :repeilee: Toistan: Kaikki riippuu siitä mistä kulmasta katselee.
Ei muuten riipu, kyllä itä-länsiakseli on edelleen pystysuora. :joojoo:
Mistä tän saa poistettua? Apua!

Avatar
minnie
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8811
Liittynyt: 26 Touko 2006, 23:38
Paikkakunta: Satakunta
Viesti:

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

Viesti Kirjoittaja minnie »

Huilumies kirjoitti: Minnie, mäkin haluaisin kuulla vastauksesi.  vai vieroksutko koko itä-länsi-jakoa
(Olen ilmaissut itseäni  :repeilee: -hymiöllä, sekä käyttänyt sanaa huvittava..) Vastaus: En vieroksu.

En jaottele Pohjoismaihin kuuluvaa Suomea, enkä Etelä-Eurooppaan kuuluvaa Kreikkaa itä-länsi- akseloinnilla. Pohjoismaat ovat länsimaita. Ent.itäblokin maat itämaita. Kreikka ei ole entinen itäblokin maa eikä Suomikaan ole.
Ja en jaksaisi samaa asiaa jankuttaa tän enempää...koita sinä ja Timoteus jo yrittää edes ymmärtää. Sopiiko.
Huilumies kirjoitti: Korostat, että Suomi on Pohjoismaa. Voisi kuvitella, että tällöin et siis laske sitä sen enempää itä- kuin länsimaaksikaan? Ja että antaa Kreikan olla siellä etelässä mitä se haluaa?


Elä kuvittele, koita tajuta. ;) Miksi ei Suomi saisi olla pohjoisessa ja Kreikka etelässä, jos kerran Suomi on pohjoisessa ja Kreikka etelässä. Euroopan maista nämä kumpikaan ei ole idässä eikä lännessä.

Poliittisesti ajateltuna Pohjoismaita on pidetty länsimaina, ja näin pidän minäkin ja niin olen oppinut jo peruskouluajoilta pitämään. Historiallisesti ajateltuna olemme viikinkikansaa, kuten muutkin Pohjoismaat: Tanska, Islanti, Norja, Ruotsi.

Sukulaisuutta löytyy myös irlantilaisista, jossa ainakin Norjan viikingit kävivät ja osa jäi Irlantia asuttamaan. Pohjoismaalaisena kansana, suomalaisuudesta löytyy samankaltaisuutta irkkujen kanssa ns. sielunsukulaisuutta. Tää alkaa muuten menemään jo off-topiciks.. :heh: Myös saamelaisuudesta löytyy yhtäläisyyksiä Pohjoismaissa, mm. Islannin ja Suomen kansan kesken.
Huilumies kirjoitti: Kuitenkin syntyi sellainen kuva minullekin, että mielestäsi Suomi on länsimaa ja Kreikka ei. Oliko tämä kuva siis väärin?


Oli kuva väärin. Vastaukset yllä. Historiallisesti ajateltuna Kreikka etelämaana on saanut vaikutteita muunmuassa bysanttilaisuudesta, ja sukulaisuutta löytyy intiasta aina afrikkaan. Turkkia ja Kreikkaa, sekä välimerenmaista Kyprosta, jopa Portugalia (osittain Espanjaakin), pidän samoja vaikutteita (sukujuuria) saaneina maina ja sukulaissieluisina keskenään.

Kreikka on länsimaisuuden alkulähde, josta sivistys, kuten oppineisuus on saanut alkunsa antiikin ajalta ja tuon ajan kreikan filosofit ovat toimineet opettajina.

Mitä tulee Itä-Euroopanmaihin eli ent.itäblokin maihin, niin kyseessä on puhtaasti poliittinen jaottelu: kommunistiset maat ja ei-kommunistiset maat. Ja Suomi ei ole koskaan ollut kommunistinen maa, eikä NL:n johtama. Suomi ei siis ole Itä-Euroopan maa, eikä kuulu ent.itäblokkiin, eikä jaotu itäakselille. Tässä lyhyttä selvennystä vielä wikipedian kautta:

Itäblokki (tai itäryhmä) viittaa länsiblokkia vastustaneisiin Neuvostoliittoon ja sen liittolaisiin Keski- ja Itä-Euroopassa Kylmän sodan aikana eli ainakin seuraaviin maihin:

Neuvostoliitto
Bulgaria
Tšekkoslovakia
Saksan demokraattinen tasavalta
Unkari
Puola
Romania
Albania (1960-luvun alkuun asti)
-Wikipedia

Nyt päästiin takaisin aiheeseen eli se mikä on viime päivinä puhuttanut euroviisuissa: "Itäblokki valtaa viisut" :shock: Valtaako? :heh:
-Heitän kyssärin ilmaan ja saa vastata.
20th Century Boy Kuva
>Placebo<

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30473
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

sziget kirjoitti: En väittänyt, ettei siirtolaisäänestystä olisi tai ettei se olisi ongelma. Väitän, että vielä isompi ongelma on länsieurooppalaisten ylimielinen suhtautuminen
Itä-Euroopan maihin ja niiden musiikkiin.
Iso ongelma missä mielessä? Missä länsieurooppalaisten ylimielinen suhtautuminen Itä-Euroopan maihin ja musiikkiin näkyy? Vääristääkö se tuloksia? Näiden viisujen seitsemäntoista kärkeen kuului seitsemäntoista kahdestakymmenestäviidestä (maantieteellisesti) itäisimmästä osallistujamaasta. Ja tämä saadaan käännettyä niinpäin, että Itä-Eurooppa on se syrjitty osapuoli. :raaps:
sziget kirjoitti:Lännessä siirtolais- ja naapuriäänten merkitystä mieluummin liioitellaan kuin vähätellään, vai miten pitäisi ymmärtää puheet "itämafiasta"? Länsiviisujen pisteet ovat ansaittuja ja "itäblokin" pisteet silkkaa mafiatouhua? Siirtolais- ja naapuriäänten olemassaolo ei mitenkään oikeuta tuollaisia syytöksiä, ja Svante Stockselius jo kutsuikin niitä piilorasismiksi.
Svante on siinä tapauksessa joko naiivi tai tietää parhaan tavan vaientaa kaikki keskustelu, veikkaan jälkimmäistä. Koska rasismi on paha asia, jota kaikki hyvät ihmiset vastustavat, voidaan kaikki edes etäisesti sellaiseksi miellettävissä olevat kriittiset äänet vaientaa leimaamalla niiden esittäjät rasisteiksi. Kun vastapuoli on demonisoitu, ei itse asiaa tarvitse kohdata. Ongelmahan ei sillä poistu mihinkään paitsi Svanten pinkissä utopiassa. On tietenkin vielä rasismiakin vastutettavampi asia: lapsiporno. Harmi, ettei Svante keksinyt tapaa liittää sitäkin keskusteluun. Olisi ollut suunnilleen yhtä relevanttia.

Todellisuudessahan rasismisyytökset ovat asiassa täysin järjenvastainen ylilyönti. Tuloksissa on merkittävää erityisesti siirtolais- mutta myös naapuri-/blokkiäänestyksestä johtuvaa harhaa. Sille on tehtävä jotakin, jos kilpailun halutaan olevan kymmenen vuoden päästä olemassa. Tällaiset tulokset nimittäin käynnistävät noidankehän. Jos Länsi-Euroopassa ollaan vakuuttuneita siitä, etteivät he voi viisuissa enää pärjätä, he eivät saa isoja nimiään mukaan kisaan, olipa alkuperäinen uskomus oikea tai ei. Siispä he lähettävät amatöörejä tai mitä-lie-tähdenlentoja, jotka ovat voittopuolisesti huonoja. Koska Länsi-Euroopan lähettämät edustajat ovat huonoja, ennustus toteuttaa itsensä ja tulos on kuin onkin jatkosskain surkea. Katsojamäärät seuraavat tuloksia, Länsi-Eurooppa lyö pillit pussiin ja se on kisalle sayonara. :huiskutus: Ja kaikki vain siksi, että Svantelle utopia on tärkeämpi kuin järkiajattelu ja utopian nimissä voi väittää ihan mitä tahansa.

Rasistienhan pitäisi sitä paitsi olla tuloksista erittäin onnellisia. Erivärisimmät kilpailijat Alankomaista, Belgiasta, Itävallasta, Puolasta (David) ja Sveitsistä (taustalaulaja) putosivat jo semissä eikä suoraan finaalissa ollut Romaniakaan (Ghedi Kamara, ranskankielisten osuuksien laulaja) päässyt kärkikymmenikköön. Miten siis kukaan, joka ei ole tuloksista onnellinen, voisi olla rasisti? Yhtä kaikki, puhelinäänestäjät eivät selvästikään ole saaneet tarpeeksi suvaitsevaisuuskoulutusta. Onneksi edes äänestivät kärkikaksikoksi mieheksi pukeutuneen naisen ja naiseksi pukeutuneen miehen. Muuten olisi ollut välittömästi kurinpalautuksen paikka.
sziget kirjoitti:Koska näin ei ole, Liettuan pisteiden leimaaminen "vain" siirtolaispisteiksi on epäasiallista. Ehkä jotkut siirtolaiset äänestävät oman maansa kappaletta aina, mutta luonnollisempaa on olettaa, että laulu, esittäjä ynnä muut seikat vaikuttavat äänestysintoon. (Voin vannoa, etten itse olisi äänestänyt Yamma yammaa missään olosuhteissa.)
Mutta jos ne äänet tulevat kuitenkin yksinomaan tai voittopuolisesti omilta, ei asia miksikään muutu. Liettualaisilta tulevat äänet ovat liettualaisilta tulevia ääniä riippumatta siitä, mitä mieltä samaiset liettualaiset olivat vuotta, kahta tai kolmea aiemmin. Jos kappale ei saa lainkaan puhelinäänestyspisteitä jäävittömiltä mailta, niin kyllä, teen johtopäätöksen, ettei sillä ollut kovin merkittävissä määrin oikeaa kannatusta. Kuten tiedät, pidin kappaleesta itse, joten toki toivoin, että sillä olisi sitä ollut. Totuus vain ei aina ole sellainen kuin sen toivoisi olevan.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Aancon
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9787
Liittynyt: 22 Tammi 2006, 20:41
Paikkakunta: Riika, Latvia

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

Viesti Kirjoittaja Aancon »

Mikä oikea ongelma tässä edes on? Eikö se ole jo todettu että kärki olisi sama laskettiin ne pisteet miten tahansa. Mielestäni tässä turhaan viedään kunniaa joiltain idän biiseiltä, jotka olivat loistavia ja ansaitsi pärjäämisensä.
Ir laiks, viss kādreiz beidzas. Viens vārds, ej, lai tev veicas. Durvis vējš tūlīt aizraus ciet,
arī man jāaiziet.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30473
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

sziget kirjoitti: Argumentissa ei ole mitään vikaa. Aioin itse sanoa saman, mutta Nata ehti ensin. Jos puhelinäänestystä käytetään, siirtolaisilla pitää olla sama oikeus äänestää mieleistään kappaletta kuin muillakin. Mistä tiedät, etteivät irlanninliettualaiset haluaisi mieluiten äänestää Irlantia?
Siirtolaisilla onkin sama oikeus äänestää kuin muillakin. En minä sitä halua kieltää enkä edelleenkään syytä siirtolaisia, vaan äänestystapaa. Kilpailun äänestysformaatti ei ole kiveenhakattu, vaan sitä on tähänkin mennessä muutettu useampaan kertaan. On tullut tarve muuttaa taas. Haluan muuttaa äänestysformaattia niin, että siirtolaisten äänivalta vastaa paremmin heidän väestöosuuttaan. Mitenkö tarkkaan ottaen? En vielä tiedä. Ensisijaista on tunnustaa ongelman olemassaolo, sen jälkeen voi miettiä, miten se ratkaistaan. Ehkä jollakulla minua viisaammalla on siihen optimaalinen keino.
sziget kirjoitti:On oikein, että tuloksissa näkyy niiden ääni, joita viisut ja viisuissa äänestäminen kiinnostavat.
Mistä tiedät, että siirtolaisäänestäjiä kiinnostavat viisut? Ei oman maan äänestämiseen mitään viisukiinnostusta tarvita, ei edes sitä, että katsoisi kisasta muuta kuin äänestysnumerot.
sziget kirjoitti:Oikein on myös se, että innostuneimmat katsojat voivat antaa enemmän kuin yhden äänen joko samalle tai usealle eri laululle. Jos alkuasukkaat ovat liian laiskoja äänestämään, valta siirtyy niille, jotka eivät ole laiskoja. Näinhän muissakin vaaleissa tapahtuu.
Vaalianalogia ei toimi. Harvemmissa vaaleissa "innostuneimmat" voivat äänestää useamman kerran. Niinikään harvemmissa vaaleissa voi laillisesti ostaa itselleen lisää ääniä... :roll: Tai ei silloin ainakaan demokratiasta ole kyse.

Kilpailun uskottavuuden kannalta siirtolaisäänestyksessä ja se nykyisessä voimassa on kuitenkin kyse ihan oikeasta ongelmasta. Ajatuksena ymmärtääkseni olisi, että kunkin maan antamat pisteet muodostaisivat mahdollisimman edustavan kuvan siitä, mitä kyseisen maan asujaimisto oli kappaleista mieltä. Koska kilpailijat edustavat maita / kansakuntia, on haitallista, jos ja kun eri maissa äänestäjäkunta on kansallisuusjakaumaltaan vinoutunut. Vinoutuminen muiden muuttujien, vaikkapa iän, mukaan ei ole lähellekään yhtä haitallista. Vain kansallisuusjakauman vinoutuminen vääristää tulosta.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30473
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

Aancon kirjoitti: Mikä oikea ongelma tässä edes on? Eikö se ole jo todettu että kärki olisi sama laskettiin ne pisteet miten tahansa. Mielestäni tässä turhaan viedään kunniaa joiltain idän biiseiltä, jotka olivat loistavia ja ansaitsi pärjäämisensä.
Kärki olisi. Merkitystä nyt vain sattuu olemaan muillakin sijoituksilla ja pistemäärillä. Se, että siirtolais- ja naapuriäänestys vie jaossa olevasta 2436 pisteen potista yli tuhat pistettä, tarkoittaa, että ne tuhat pistettä jäävät jakamatta niille, jotka ansaitsisivat ne. Sen takia emme tiedä, oliko kuumimman kärjen lisäksi kovin moni muu asia tuloksissa oikein. Emme tiedä, olivatko flopit ansaittuja, vai olisiko jonkun flopanneen kappaleen pitänyt saada 25 maasta pikkupisteitä, jotka muiden kuin kappaleiden pohjalta automaattisesti ojennetut äänet nyt muuttuivatkin nolliksi tai ainakin melkein.

En voi uskoa, ettetkö sinäkin haluaisi, että tuloksissa olisi oikein muukin kuin kärkikolmikko.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Huilumies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5347
Liittynyt: 09 Helmi 2004, 15:20
Paikkakunta: Vantaa

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

Viesti Kirjoittaja Huilumies »

Kannattaisi ottaa 50-50 -järjestelmä takaisin (raadin ja puhelinäänestyksen yhteisvaikutus). Täytyy vain pitää huolta kahdesta seikasta:
1) ettei lahjontaa ja pisteidenvaihtoa esiinny raadeissa
2) on varmistettava, että raatilaiset tuntevat kappaleet hyvin

Mielestäni paras ratkaisu molempiin kysymyksiin olisi tämä: raadit koostukoot viisufaneista! :peukku: He tuntevat kappaleet läpikotaisin eivätkä hevillä antaisi likaisen rahan ohjata aidon listansa tuloksia ;)

Niin saisimme järjestelmän, jossa ehkä edes Kreikan ja Kyproksen väliset 12 pistettä olisi itsestäänselvyys.
On siinä hiiltyvä ilta, auringon rusko
Parempien päivien sammumaton usko
On syksyn kuolevaa ruskaa, on elämä tuskaa
Sen huiluni soi...

xoda
Hörppijä
Hörppijä
Viestit: 206
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 12:49

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

Viesti Kirjoittaja xoda »

Hyvänen aika. Kärjen "oikeellisuus" tarkistetaan ottamalla huomioon vain lännen pisteet? Suomalaisina joudumme kyllä toteamaan, että saimme molemmat 12 pistettämme pohjoismaalaisuuden vuoksi. Mutta tällaiset naapuriäänet ilmeisesti hyväksytään.

Kyllä rasismia ja ylimielisyyttä on ollut havaittavissa, kun on keskusteltu Itä-Euroopan menestyksestä. Varmaankin tulokset voivat hieman "vinoutua" idän eduksi, mutta uskoisin, että loistobiisi kyllä pärjää, olkoon vaikka lännestä.

(Tuntuu, että jotkut ottavat viisut turhan vakavasti, poliittisesti tai kilpailuhenkisesti)

_______________________________________________________________________

Joo, viisufanit voisivat muodostaa raadin.  :) Minua kyllä mietityttää se, että olisiko raati jotenkin puolueettomampi kuin kansa. Ja toisaalta, Nightwish ei päässyt edustamaan Suomea raadin takia, ja olisikohan Lordikaan päässyt.. :roll:
Viimeksi muokannut xoda, 16 Touko 2007, 12:01. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11900
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

Viesti Kirjoittaja sziget »

Timoteus kirjoitti:
sziget kirjoitti: En väittänyt, ettei siirtolaisäänestystä olisi tai ettei se olisi ongelma. Väitän, että vielä isompi ongelma on länsieurooppalaisten ylimielinen suhtautuminen
Itä-Euroopan maihin ja niiden musiikkiin.
Iso ongelma missä mielessä? Missä länsieurooppalaisten ylimielinen suhtautuminen Itä-Euroopan maihin ja musiikkiin näkyy? Vääristääkö se tuloksia?
Nyt viimeksi se on näkynyt Helsingin tulosten kauhisteluna ja puheina "itämafiasta". Samoin kuin siinä, että eräät läntiset maat uhkaavat vetäytyä kisoista heti kun itä menestyy "liian" hyvin. Kun rautaesirippu murtui, Itä-Euroopan maita oli vaikea sulkea kilpailusta poiskaan. Siis tervetuloa mukaan, kunhan muistatte, että Irlannin, Britannian tai Ruotsin pitää mahtua joka vuosi kärkikolmikkoon. Tämän tuo röyhkeä itäryhmä on nyt unohtanut.

Hyviin tapoihin kuuluu onnitella voittajaa ja kunnioittaa tulosta, vaikkei se olisikaan itselle mieluinen. Jos äänestyskäytäntö aiheuttaa vääristymiä, bättre folk -nelikko voi itse ehdottaa muutoksia. Varmasti EBU heitä kuuntelee, etenkin kun kaikki nelikon maat kuuluvat moraalisesti virheettömään ja musiikillisesti ylivertaiseen Länsi-Eurooppaan.
Timoteus kirjoitti: Tuloksissa on merkittävää erityisesti siirtolais- mutta myös naapuri-/blokkiäänestyksestä johtuvaa harhaa. Sille on tehtävä jotakin, jos kilpailun halutaan olevan kymmenen vuoden päästä olemassa.
Totta. Myönnän harhan olemassaolon, mutta tuloksissa on aina ollut vääristymiä. Kielisäännöstä hyötyivät ensin ranskankieliset ja myöhemmin englanninkieliset maat, mutta sehän ei ketään häirinnyt, koska häviäjät olivat Suomen ja Turkin kaltaisia mitättömyyksiä. Puhelinäänestyksessä esiintymisjärjestys vääristää tuloksia, mutta siitä ei puhuta, koska haitta kohdistuu sattumanvaraisesti kaikkiin maihin. Blokkiäänestystä esiintyy yhä myös länsileirissä (Skandinavia, Kreikka-Kypros, Espanja-Andorra). Vääristymiä suvaitaan, kun länsi hyötyy; vasta idän hyötyessä alkaa vollotus.
Timoteus kirjoitti: Rasistienhan pitäisi sitä paitsi olla tuloksista erittäin onnellisia. Erivärisimmät kilpailijat --putosivat jo semissä eikä suoraan finaalissa ollut Romaniakaan -- päässyt kärkikymmenikköön. Miten siis kukaan, joka ei ole tuloksista onnellinen, voisi olla rasisti?
Sanojen merkitykset muuttuvat. Rasismi-sanaa käytetään nykyään monenlaisista kansaan tai kansanosaan kohdistuvista syrjinnän ja halveksunnan muodoista. Esimerkiksi ikärasismi tarkoittaa yhden ikäryhmän sortamista toisen eduksi. Termit "itämafia" ja "itäblokki" ovat euroviisuista puhuttaessa halventavia. Niiden ilmaisemia asenteita voi hyvinkin kutsua rasistisiksi sanan laajentuneessa merkityksessä.
Viimeksi muokannut sziget, 16 Touko 2007, 23:05. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 41813
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

Viesti Kirjoittaja Rousku »

Timoteus kirjoitti: Tuloksissa on merkittävää erityisesti siirtolais- mutta myös naapuri-/blokkiäänestyksestä johtuvaa harhaa.
Jos saman asian muotoilisi toisin, olisiko se helpompi sulattaa? Siis jos sanoisi, että "tuloksissa on merkittävä valtaväestön äänestämättömyydestä johtuva harha". Silloin se ei ehkä joidenkin korvissa kuulostaisi niin rasistiselta, kun "syytös" ikään kuin kohdistuukin siihen valtaväestöön.

Vaan mitäs tapahtuisi, jos suuret rahoittajamaat vetäytyisivät kisasta? Se ehkä edelleen järjestettäisiin, mutta huomattavasti vaatimattomammissa puitteissa; poissa olisivat huikeat valaistukset ja pyrotekniikat. Palattaisiin jonnekin 80-luvun tyylisiin järjestelyihin? Oikeastaan en olisi kovin pahoillani!
Rise, angel, shine, love!

Avatar
JuhaUK
Portsari
Portsari
Viestit: 14185
Liittynyt: 21 Marras 2003, 20:45
Paikkakunta: Lontoo

Re: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

Viesti Kirjoittaja JuhaUK »

Siis eivät big4 itse asiassa Eurovision laulukilpailua rahoita suhteessa muita enempää, vaan itse Eurovisiota, joka tekee paljon muutakin kuin vain nämä laulukilpailut.
Hello Hi!

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11900
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

Viesti Kirjoittaja sziget »

Timoteus kirjoitti: Merkitystä nyt vain sattuu olemaan muillakin sijoituksilla ja pistemäärillä. Se, että siirtolais- ja naapuriäänestys vie jaossa olevasta 2436 pisteen potista yli tuhat pistettä, tarkoittaa, että ne tuhat pistettä jäävät jakamatta niille, jotka ansaitsisivat ne. Sen takia emme tiedä, oliko kuumimman kärjen lisäksi kovin moni muu asia tuloksissa oikein.
Millä perusteella yli tuhat pistettä? Vaikka ongelma tiedostettaisiin, yksittäisen vuoden saati yksittäisten maiden pisteistä ei voida sanoa mitään varmaa. Entä miksi lasket siirtolais- ja naapuriäänet yhteen, kun kyse on kahdesta ihan erilaisesta asiasta?

Kritiikin ilmeinen virhe on siinä, että tietystä maasta tietylle maalle tulevat pisteet luokitellaan automaattisesti "vääriksi" pisteiksi. Jos Turkki saa Saksalta yhdenkin pisteen, se on muka aina "siirtolaispiste". Jos taas Serbiassa serbit sattuvat pitämään Makedonian laulusta, pisteet mitätöidään kutsumalla niitä "naapuripisteiksi". Samalla kuvitellaan, että jossain on jokin OIKEA tulos, joka nyt ei saa toteutua. Kun britit eivät takavuosina antaneet "omituisille" suomenkielisille lauluille pisteitä, se oli OIKEIN, koska se oli brittien rehellinen intressitön mielipide. Mutta nyt jos serbit jättävät britit pisteittä, se onkin VÄÄRIN, koska briteille kuuluvat pisteet ovat livahtaneet "naapuripisteinä" Makedonialle.

:raaps: Ovatko blokki- ja siirtolaispisteet aina edes kielteinen ilmiö? Viime vuonna silmätikuksi joutui Kroatia, koska se sai suurimman osan pisteistään ex-jugoslaaveilta. En ymmärtänyt silloin enkä ymmärrä vieläkään, millä perusteella naapurit olivat "väärässä" ja muu Eurooppa "oikeassa". Naapurit tunsivat esittäjän ja ymmärsivät laulun, muut oudoksuivat. Yleisemmin (ja nyt puhun erityisesti blokki-/naapuriäänistä): miksi ymmärtäjä on jäävi ja epärehellinen mutta ymmärtämätön intressitön ja rehellinen?
Viimeksi muokannut sziget, 17 Touko 2007, 20:19. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Avatar
JuhaUK
Portsari
Portsari
Viestit: 14185
Liittynyt: 21 Marras 2003, 20:45
Paikkakunta: Lontoo

Re: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

Viesti Kirjoittaja JuhaUK »

Tässä tämänhetkinen tilanne brittilistalla, downloadien voimalla siis nämä sijoitukset jotka muuttuvat vielä ennen sunnuntaita, jolloin virallinen lista ilmestyy.

08 Scooch (United Kingdom)
20 Verka Serduchka (Ukraine)
66 Serebro (Russia)
76 Sarbel (Greece)
77 Ark (Sweden)
78 Marija Serifovic (Serbia)
80 Hanna (Finland)
97 Les Fatals Picards (France)

Eli varmaan aidompi lista, jos poistetaan diasporaäänet. Esim 12 pistettä saanutta Turkin kappaletta ei ole ladattu edes yhtä paljon kuin Ranskan tai Suomen kappaletta.
Hello Hi!

Avatar
minnie
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8811
Liittynyt: 26 Touko 2006, 23:38
Paikkakunta: Satakunta
Viesti:

Vs: Re: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

Viesti Kirjoittaja minnie »

77 Ark (Sweden) :uujee:

Britit on ihanii! :hali:
20th Century Boy Kuva
>Placebo<

Avatar
tomato
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2312
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 17:17

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

Viesti Kirjoittaja tomato »

Onko mitään tietoa palkinnosta jonka voittaja sai?
Jonkinlainen lasipyramidi näytti olevan Joulupukin kädessä mutta tarkemmin en nähnyt.
Was tomi...

Kollega
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6516
Liittynyt: 07 Tammi 2007, 10:49

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

Viesti Kirjoittaja Kollega »

tomato kirjoitti: Onko mitään tietoa palkinnosta jonka voittaja sai?
Jonkinlainen lasipyramidi näytti olevan Joulupukin kädessä mutta tarkemmin en nähnyt.
No tässä on nyt ainakin kuva siitä:
http://www.ndrtv.de/grandprix/news/imag ... _7_320.jpg eurovision.de

Avatar
JuhaUK
Portsari
Portsari
Viestit: 14185
Liittynyt: 21 Marras 2003, 20:45
Paikkakunta: Lontoo

Re: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

Viesti Kirjoittaja JuhaUK »

No minusta tuo on se sama Orreforsin lasimöykky, jota on jaettu jo muutamana vuonna.
Hello Hi!

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11900
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

Viesti Kirjoittaja sziget »

William Mooren kirjoitus itä vs. länsi -aiheesta on varsin terävä.

Lordi katkaisi hetkeksi Itä-Euroopan voittokulun. "Or maybe it didn't interrupt anything - most people west of Hamburg probably think Finland is another of those dreadful Eastern European newcomers."  :heh:
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6199
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

Viesti Kirjoittaja lharju »

Huilumies kirjoitti: HETKINEN!!!

Tiedät hyvin, että Jugoslavia tuli mukaan euroviisuihin jo vuonna 1961, kuten Suomikin. Slovenia, Kroatia, Bosnia-Hertsegovina, Montenegro ja Serbia ovat useimmilla kriteereillä vanhoja euroviisumaita, sillä uutta vuoden 1993 jälkeen ei ole kuin niiden itsenäisyys, tai ts. se, etteivät ne enää kuulu yhdessä samaan valtioon. Niistä jokainen sai Jugoslavian sisäisestä karsinnasta alueellisen edustajansa läpi vähintään kerran Jugoslavian edustuskappaleeksi vuosina 1961-92. Ainoastaan Makedonia ei tätä koskaan tehnyt, joten sitä saakoon sitten kutsua ”uudeksi” viisumaaksi jos haluaa. Mutta nämä muut ovat vanhoja.
Niin tiedänkin. Sillä, mitä minä tiedän, ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä aiemmin kirjoitin. Vaikka olisi kuinka tieteellinen fakta, että Jugoslavia on osallistunut viisuihin vuodesta 1961 lähtien, niin tyypillisten euroviisukatsojien mielikuvissa serbiahertsegovinoita ei mielletä kuitenkaan samalla tavalla perinteisiksi viisumaiksi kuten esim. Saksaa, Ruotsia tai Ranskaa, ihan siitä syystä, että tällaisia valtioiden nimiä ei 60- ja 70-luvun kilpailuissa kuultu. Yksi syy toki voi olla myös siinä, että Jugoslavialta ei noina vuosikymmeninä koskaan tullut sellaista mieleenpainuvaa euroviisua, josta olisi tullut suuri hitti radioaalloillamme, joten suurin osa jugoviisuista on unohtunut heti sen jälkeen kuin ne esitetty. (Ja PLEASE en halua, että Jugoslavian euroviisubiisien fanit hyökkäävät nyt kimppuuni siitä, kuinka he tarjosivat eksoottisia ja aitoja kappaleita aikoinaan. Varmaankin joo, mutta yhdestäkään Jugoslavian euroviisusta ei tullut sellaista hittiä kuin esim. Save your kisses for mestä tai L'oiseau et l'enfanista
sziget kirjoitti: :raaps: Ovatko blokki- ja siirtolaispisteet aina edes kielteinen ilmiö? Viime vuonna silmätikuksi joutui Kroatia, koska se sai suurimman osan pisteistään ex-jugoslaaveilta. En ymmärtänyt silloin enkä ymmärrä vieläkään, millä perusteella naapurit olivat "väärässä" ja muu Eurooppa "oikeassa". Naapurit tunsivat esittäjän ja ymmärsivät laulun, muut oudoksuivat. Yleisemmin (ja nyt puhun erityisesti blokki-/naapuriäänistä): miksi ymmärtäjä on jäävi ja epärehellinen mutta ymmärtämätön intressitön ja rehellinen?
Tietysti hieman hankalaa, että tämä Itä/Länsi-diaspora-keskustelu on rönsyillyt useaan ketjuun, koska kirjoitin juuri tästä esimerkistä tuonne toiseen ketjuun. Siis kyllä, Balkanilla Moja stiklasta tykättiin ihan oikeasti - esittäjä oli kaikissa niissä maissa, jotka antoivat sille 10-12 pistettä, erittäin tunnettu, ja näissä maissa musiikkityylikin ja laulun huumori meni varmasti perille. Typeriähän ne olisivat olleet, jos eivät olisi sitä äänestäneet, kun laulu olisi voinut tulla ihan mistä tahansa ex-Jugoslavian maasta. Mutta ongelma onkin se, että onko reilua, että biisi, joka saa pisteitä VAIN Balkanilta ja siirtolaisilta ja KAIKKIALTA MUUALTA nollaa, nousee helposti tuloslistan paremmalle puolelle (Moja stikla olisi päässyt finaaliin, jos Kroatia olisi joutunut osallistumaan semifinaaliin 2006), kun taas esim. tänä vuonna Ruotsin kappale, joka sai pelkästään pisteitä Pohjoismaista ja muualta nollaa, jäi tuloslistassa selvästi hännille?

Käsittämättömintä koko tässä keskustelussa on ollut se, että meitä, jotka emme pidä naapuri- ja siirtolaisäänestyksestä syytetään milloin rasisteiksi ja milloin väitetään, että emme pidä Itä-Euroopan biiseistä (finaalin TOP-10:ssäni 7 sijaa vei "uudet" viisumaat maantieteellisesti Sloveniasta Georgiaan), ja jossain sanottiin, että riemuitsimme siitä kun Irlanti voitti 90-luvulla neljä kertaa, ja Britannia ja Malta sijoittuivat kohtuuttoman korkealle. Irlannin hattutemppu 90-luvulla on ainakin omasta mielestäni yksi viisujen häpeällisimpiä juttuja, vielä käsittämättömämpiä ovat mm. Britannian kakkossijat 90-luvulla puhumattakaan siitä, että Maltan Little child sijoittui kolmanneksi tai More than love viidenneksi. Mutta tällepä asialle on tehty jotain: viisuissa siirrytiin puhelinäänestykseen ja kielivapaus otettiin käyttöön, enää ei Point Theater vainoa meitä, nyt on toisenlaiset ongelmat. En tietenkään tarkoita, että nämä rakenteelliset muutokset otettiin viisuihin vain siksi, että Irlanti voitti neljä kertaa, mutta mitä todennäköisimmin englanninkielisten kappaleiden ansiottomat kärkisijat vaikuttivat monissa maissa siihen, että viisuihin turhauduttiin ja alettiin ymmärtää, että kilpailuun on tehtävä muutoksia. Se, että minä ja muutama muu nimimerkki haluaa muutoksen nykyiseen siirtolaisäänestykseen ei tarkoita sitä, että meidän mielestämme kaikilta turkkilaisilta/balkanilaisilta pitäisi ottaa puhelimet pois viisuäänestyksen ajaksi, mutta jonkinlainen muutos voi kuitenkin vaikuttaa siihen, että kritisoimamme ilmiö häviäisi tai ainakin lievenisi.
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
minnie
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8811
Liittynyt: 26 Touko 2006, 23:38
Paikkakunta: Satakunta
Viesti:

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

Viesti Kirjoittaja minnie »

Aamen. :clap:
20th Century Boy Kuva
>Placebo<

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25778
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Vs: Re: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza »

JuhaUK kirjoitti: Tässä tämänhetkinen tilanne brittilistalla, downloadien voimalla siis nämä sijoitukset jotka muuttuvat vielä ennen sunnuntaita, jolloin virallinen lista ilmestyy.

08 Scooch (United Kingdom)
20 Verka Serduchka (Ukraine)
66 Serebro (Russia)
76 Sarbel (Greece)
77 Ark (Sweden)
78 Marija Serifovic (Serbia)
80 Hanna (Finland)
97 Les Fatals Picards (France)

Eli varmaan aidompi lista, jos poistetaan diasporaäänet. Esim 12 pistettä saanutta Turkin kappaletta ei ole ladattu edes yhtä paljon kuin Ranskan tai Suomen kappaletta.
Mahtavaa!!!  :riemu:

Avatar
JukkaV
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 15682
Liittynyt: 23 Marras 2003, 15:59
Paikkakunta: Turku - Suomen viisukeskus
Viesti:

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

Viesti Kirjoittaja JukkaV »

Itse ihmettelen, miksi tästä diasporasta viitsitään kinastella. Omasta mielestäni viiden kärki olisi ollut finaalimaiden osalta tämä:

1. Serbia
2. Slovenia
3. Bosnia-Hertsegovina
4. Makedonia
5. Bulgaria

Muutamat kysyivätkin, olenko varma, etten ole Balkanilta kotoisin. :mrgreen: Vastasin siihen, että minulla lienee slaavilainen sielu. Mielestäni nämä viisut olivat oikeasti parhaimmistoa, vain Maltan puuttuminen finaalista ärsytti.

Kenties minusta on tullut entistä vanhanaikaisempi musiikkimaultani. Kuitenkin näissä kappaleissa korostuivat omasta mielestäni musiikin elementit enemmän kuin Unkarin, Ukrainan tai Ruotsin viisut, joista minun luultavasti olisi pitänyt pitää vain siksi, että olen suomalainen.

Ehkäpä menestynein Jugoslavian viisu Suomessa on Dzuli, joka sijoittui vuonna 1983 sijalle 4. Sinä vuonna tosin kaikki 4 menestyneintä viisua jäivät monien muistoihin muutenkin.
Rohkeutta on käytettävä voimavarana, jotta voi pyrkiä inhimillisen elämän järjestämiseen tulevaisuudessakin. :)

Avatar
Jónsì
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 22138
Liittynyt: 02 Tammi 2005, 01:59

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

Viesti Kirjoittaja Jónsì »

JukkaV kirjoitti: Itse ihmettelen, miksi tästä diasporasta viitsitään kinastella.
Koska se ei ole oikeudenmukaista, että tietyn maan biisit menestyvät vain siksi, että ne sattuvat olemaan tietyn maan biisejä.
Mistä tän saa poistettua? Apua!

Avatar
JukkaV
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 15682
Liittynyt: 23 Marras 2003, 15:59
Paikkakunta: Turku - Suomen viisukeskus
Viesti:

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, finaali

Viesti Kirjoittaja JukkaV »

Jónsì kirjoitti:
JukkaV kirjoitti: Itse ihmettelen, miksi tästä diasporasta viitsitään kinastella.
Koska se ei ole oikeudenmukaista, että tietyn maan biisit menestyvät vain siksi, että ne sattuvat olemaan tietyn maan biisejä.
Ymmärrän. Mutta siltikään esim. Serbia ei voittanut diasporan ansiosta. Slovenia yleensä kärsii jopa siitä, mutta tällä kertaa niin ei käynytkään. Samoin Kroatiaa suosii diaspora useinkin, vaan nyt ei niin käynyt.
Rohkeutta on käytettävä voimavarana, jotta voi pyrkiä inhimillisen elämän järjestämiseen tulevaisuudessakin. :)

Lukittu