Syksyn Sävel

Just nu! - keskustelua tv-ohjelmista ja ajankohtaisista asioista

Syksyn sävel 2013 suosikkisi?

Markku Aro: Anna tulta
2
4%
Antti Railio: Ruostunut ankkuri
0
Ei ääniä
Muska: Nämä kyyneleet
1
2%
Ressu ja Jussi: Sydän särkyy
4
8%
Kake Randelin: Suomalainen sisu
2
4%
Virve Rosti: Ystävälle
4
8%
Pate Mustajärvi: Pirunpolkka
0
Ei ääniä
Milana Misic: Tiedäthän mistä mut löytää
6
12%
Freeman: Kavereita vaan
3
6%
Suvi Teräsniska: Täydellinen elämä
18
36%
Stig: Niks ja naks
8
16%
Neljänsuora: Aurinko
2
4%
 
Ääniä yhteensä: 50

Avatar
Huilumies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5348
Liittynyt: 09 Helmi 2004, 15:20
Paikkakunta: Vantaa

Re: Syksyn Sävel

Viesti Kirjoittaja Huilumies »

tonywerner kirjoitti:
Huilumies kirjoitti:Laulaja äänsi kaiken aika oudosti, liekö ulkomaantaustainen?
Kyseessähän on siis euroviisukarsinnoistakin tuttu Mira (Törmi), jonka taustasta en kylläkään ole aivan varma? Väittäisin että äidinkielensä olisi ruotsi? Viisuihmisten tulisi muistaa Mira vuoden 1998 Nylon Beatin esityksen taustalta, vuoden 2000 karsinnoista osana Sisterhood-duoa sekä vuoden 2004 sooloesityksestään :joojoo:
Hm, ei se ihan ruotsinkielisen suomelta kuulostanut, olisi tullut se kyllä mieleen eri tavalla, mutta mistä sen tietää... voin erehtyä.

Muistan kyllä että 2004 karsinnoissa oli joku Mira mukana. Taisi olla lisäksi Mirella, jälkimmäisellä oli parempi kappale :joojoo:

Avatar
Huilumies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5348
Liittynyt: 09 Helmi 2004, 15:20
Paikkakunta: Vantaa

Re: Syksyn Sävel

Viesti Kirjoittaja Huilumies »

SYKSYN SÄVEL 1999, Huilarin puntari:

Ilmankos kappaleet kuulostivat niin ”teknisesti hyviltä” jos kerran olivat playbackia. Täytyy keskustella tästä aiheesta tarkemmin myöhemmin :evil: Kovasti 1999 aukaistiin oveja ja portteja sydämeen, mutta 1998 oli hiukan vaihtelevampi vuosikerta. Toisaalta 1999 oli saatu mukaan useita kovan luokan naislaulajia.

12p: TÄHTIIN KIRJOITETTU (Saija Varjus). Syvällinen ja hieno! Erottuu paljon edukseen tässä seurassa. Tämä oli ainoa kappale joka oikein ”pysäytti”. Ja noin juuri ennen vuosituhannen loppua, mystiikkaa ja tunnelmaa...

10p: PORTTI SYDÄMEEN (Heidi Kyrö). Menevä, hyväntuulinen ja vahva. Esiaste vielä paremmalle ”Taivas aukeaa” -viisukarsintakappaleelle seuraavana keväänä.

8p: NYT KUN OOT MENNYT (Lea Lavén). Hyvin etenee ja mielenkiintoinen seurattava. Ihan hyvä voittaja.

7p: OVEN AUKAISIN (Marion). Mukava ja ihan menevä. Eipä Marionia varmaan haittaa jos laitan kuitenkin 3 hänen edelleen...

6p: MUUTTOLINNUT (Antti Huovila). Perinteinen, ihan hyvin tehty ja ”isänmaallinen” koska kaivataan Suomeen takaisin... mutta oli törkeää ettei tätä diskattu kun oli jopa esitettykin aikaisemmin! Jos joku kerta näitä käy läpi, oliko niin mahdotonta hoksata että tämä oli sama kappale??

5p: ONNENPOIKA (Make Tommila). Tämän kappaleen muistaa, koska se ei ollut niin ”iskelmällinen” vaan kitarabiisi. Miellyttävä sanoma.

4p: SARÁ (Aki Mantelin). Voimakas biisi ulkomaisesta laulajattaresta. Mutta mistäpäin hän oikein olisi kotoisin? Italiassa aksentti laitetaan toisin päin (ja tuskin Sara-nimeen muutenkaan) ja muistakaan mahdollisista maista ei tule mieleen sopivaa...

3p: KAUKAINEN TÄHTI (Kaija Lustila). Esittäjä on oikein tosissaan ja hyvä onkin. Melodia yrittää olla hieman mystinen, joskin aika tavallinen iskelmähän tämä on.

2p: TULIT SUORAAN SYDÄMEEN (Kisu). Vauhdikas oli muttei kovin kiinnostava.

1p: SURUSILMÄINEN (Petri Hervanto). Vaihtaisi sukunimensä ekat 3 kirjainta muihin ;) Ei oikein tartuta, melodia vitkastelee.

0p: LEMMENPÖLYÄ (Tarja Lunnas). Kahden loistavan SS-kappaleen välillä tuli pohjanoteeraus, niin tavallinen tusinaiskelmä että tätä ei edes huomaa kuuntelevansa.

0p: VIVA PEDRO (Diana Max). Ja taas pistetään ulkomaisia nimiä suomalaiseen ääntämykseen :roll: Yhdessäkään Pedro-nimessä missään ei kyllä painoteta viimeistä tavua. Ja siihen sointuvat muutkin riimit ovat aivan höhliä. Toisaalta ei paha, muuten tämä menisi kyllä.

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11508
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Syksyn Sävel

Viesti Kirjoittaja romualdo »

mahtavaa, kiitos mielipuol... :eeeh: -´mielipiteistä siis.... rakkaat Syksäri-veljet, tosin en ehkä tule koskaan pääsemään siitä surusta ja asennevikaisuudestani että tyhjänpäiväisyyttä lähenevä ällö-ändreee meni ja ohitti upean venakko-humpan tuolla nm. Antsan listalla... varsinkin kun se taavitsainen on sellainen ärsyttävä-tyhjän-nauraja, jos laulaja olisi toinen niin tottakai minäkin nostaisin tuon Andre -stygen listallani jopa sijoille ...9-8-7... kukaties, jos oikein innostuisin... ja riisuisin kaikki ennakkoluulonikin...
ja ettäkö Heidin Portti sydämeen olisi parempi kuin Tarjan hieno Lemmenpölyä... noooh, ihanaa että jokaisella on oma mielipide ja -maku suussaan.... sehän se tekeekin tästä nii älyttömän jännittävää... ja mielenkiintoista....
siis tästä mielipiteitten vertailusta...!
niin... vielä tekis mieli kuitata rakkaan Huilarin listalta, --- Petri Hervannon (täh...? mikä sanaleikki ? ... en ymmärtänyt!!???? kato kun amalgaamia on minullakin suussa eli hampaissani muutama kilo, ja niistä erittyvä myrkyllinen höyry siis estää minullakin lähes kaiken syvällisemmän ajattelun...!) (tai ainakin matemaattisen ja sudokumaisen älyllisemmän sana-kirjain- och ja numeroleikittelyn....), sekä upean Pedro Olen ja myöskin mm. jumaloimani Vertigon käsittämättömän alhaiset sijoitukset ... ...näitten ilmeisesti kaikkein rakastettavimpien ja suosituimpien nimimerkkien tekemillä Syksäri-arvo-listoilla ...... ..... :mitvit: :rakkaus: :mrgreen:
oi pojathh, .... siis kaikesta huolimatta ... taidan silti tykätä Teistä .....! :heh:

jk. niin, viime lauantain 15.00-17.00 Entisten Nuorten Sävellahja -konsertissa tuli todellakin meikäläisen suurimpia Syksäri-suosikkejani Hectorin Pikku Juulia -75... se piti mahduttaa jo edelliseen, uudenvuoden vastaiseen Enskaan kun suuri radio-jumalamme Hietamäen Jortsu soitti mulle ja muistutti että olen noita Syksäri-jutskuja toivonut.... ja nyt siis minut olisi huomioitu ja otettaisiin mukaan ohjelmaan....
no, se siis unohtui häneltä ja nyttemmin sitten viikkoa myöhemmin lauantai-aamupäivänä hän soitti sitten uudestaan ja pahoitteli tilannetta... ja sitten myöhemmin Sanna Kojo väänsi puhelimen kampea ja soitti minulle siinä joskus klo. 16.10 jälkeen ja hälytti että olet seuraavana tulossa lähetykseen.... "voi kulta pieni..." ja mitä kaikkea huokaisin hänelle glögi-punaviini-höyryissäni = onnessani, mikä kyllä huvitti toki Sannaa itseäänkin.... "kulta pieni!" tokaisi hän myös minulle... :) "oi miten jännittävää!" lisäsin vielä ennenkuin hän jätti minut langoille odottamaan.... meneillään olleen kappaleen loppu sekunneilla ...
tuokin ohjelma on siis kuunneltavissa vielä noin 1 kk:n ajan Yle Areenassa.... ´ ja huom: osuuteni alussa Sannan lukemassa viestissäni vinkkasin myös Salomonin Unisatu-kappaleesta ja eikös vain, joku suunnilleen samaa ikäluokkaa eli noin 50:n rajapyykin saavuttanut entinen leveä-lahkeisissa-housuissa-liihoitellut räkänokka toivoikin sitä sitten ja se siis myös soitettiin ohjelman loppuminuuteilla....

hauskaa oli myös että osuuteni jälkeen noin 10 minuutin kuluttua joku ohjelman kuuntelijoista viestitti Sannan äänellä "oli hauskaa kuulla siitä Arton radio-faniudesta, terkut vuan sille A:lle tv. eräs discohile dancegirl..." !

Radio Suomi, mie taijan rakastaa Sinua jälleen (pitkähkön (?) tauon jälkeen.....) ja jonkin verran toki myöskin Hietamäen Jortsua... ja toki myös pientä-suurta-radio-jumalatartamme Sannnnaaaa .......
On kivaa tykätä aika monista ihmisistä ja varsinkin Radiosta ..... !
Viimeksi muokannut romualdo, 05 Kesä 2013, 23:10. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6199
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Syksyn sävel 1992

Viesti Kirjoittaja lharju »

Jatketaanpas vielä puntarointia. En varmaan jaksa enää puntaroida yksityiskohtaisesti ihan jokaista vuotta, koska 90-luvun puolivälissä taso menee ihan mahdottoman huonoksi ja mielenkiinnottomaksi, ja minulla ei ole nimimerkki Huilumiehen viitseliäisyyttä ja kärsivällisyyttä.
Huilumies kirjoitti:Tästä vuosikerrasta oli ERITTÄIN VAIKEAA löytää hyviä biisejä. Jouduin kuuntelemaan vuosikerran läpi jopa 3 kertaa ennen kuin sain aikaan edes alustavan paremmuusjärjestyksen.
Syksyn sävel 1992

Kutsukilpailuhan tämänkin oli oltava. Esiintymisjärjestyksenä nainen - mies - yhtye, ja kaikki Suomen suuret levy-yhtiöt tasapuolisesti edustettuna. Oikeastaan Syksyn sävelellehän kävi aivan samalla tavalla kuin Suomen euroviisukarsinnoillekin 2000-luvun alkupuolella. Kun kutsuartisti-systeemi otettiin käyttöön (SS: 1988, ev: 2006), oli helppo saada nimekkäitä artisteja mukaan, mutta muutamassa vuodessa nämä muuttuivat tilaisuuksiksi promota levy-yhtiöiden uusia tai melko uusia kiinnityksiä, jotka tarvitsivat jonkinlaisen ponnahduslaudan uralleen. Niitähän oli aika paljon tässä vuodessa mukana: Leena Nilsson, Birgit, Sanna Majuri, Tapio Kangas, myös Neon 2 tavallaan, vaikka heillä oli jo yksi hitti takana. Samoin Vicky ja Kari Tapio olivat aloittaneet juuri yhteistyöt uusien levy-yhtiöiden kanssa.

Syksyn sävelen taso alkaa selvästi laskea vääjäämättömästi, mutta tätä vuotta 1992 on tullut pidettyä ihan suotta huonotasoisena, sillä mukanahan oli peräti 8 laulua, joista voin sanoa pitäväni. Eli ei helmiä, mutta mukava kimara kivoja biisejä.

1. Vicky Rosti - Kaipaan sua niin ****
Onnistunut powerballadi. Ei voi ihan sanoa raskaaksi rokiksi, mutta onkohan tää sitten raskasta iskelmää. Tosin levyversion soitanta on jo kieltämättä aika :rok:.

2. Kari Tapio - Ei toivetta sen kummempaa ****
Kari Tapion ja Audiovox-levy-yhtiön yhteistyö alkoi todella hyvissä merkeissä. Todella sympaattinen trubaduuri-iskelmä, joka sopii Kari Tapion tulkittavaksi erinomaisesti. Uskottava tulkinta. Ihme, että on jäänyt vähän unohduksiin.

3. Rainer Friman - Virta vie, virta tuo ****-
Täysin ymmärrettävä voittaja. Ainoa selkeä perusiskelmä tässä joukossa ja tässäkin on jotain niin tenhoavaa. Mistään suuresta omaperäisyydestä ei voi kuitenkaan syyttää.

4. Juice Leskinen ETC - Sietämätön mies ***½
Vaikka ei kuulukaan Juicen klassikoiden joukkoon, niin onpas todella juicemainen kappale. Hykerryttävän oivaltavaa kerrontaa ja kuvailua turhautuneesta miehestä. Juice osasi kielellistää ja pukea sanoiksi monet tunnetilat. Letkeästä melodiastakin plussaa.

5. Neon 2 - Tässä talossa ***½
Ei ihan suosikkimusiikkiani, mutta upeeta, että Syksyn sävel tuotti vielä tähän aikaan näinkin suuria hittejä. Tenhoava tämäkin. Tavallaan ihan tavallinen biisi, jossa on kuitenkin "oma juttunsa" ja omalaatuinen tatsinsa.

6. Hausmylly - Mennyttä aikaa ***½
Mainio konekaihoilu.

7. A. Aallon rytmiorkesteri - Minun mielessäni ***½
Oikein miellyttävä ja menevä humppa, oikeastaan hyvinkin raflaava biisi. Istuu just sopivasti tanssiorkesterille, kyllä tällaisen tahdissa suomalaiset humppaavat mielellään kesäisin tanssilavoilla.

8. Birgit - Tahdon ottaa vastaan koko elämän ***+
Kauheen miellyttävä humppa tämäkin, vaikkakin vähän jo turhake, eikä oikein pysy kasassa koko kolmeminuuttisen ajan. Kuulosti muuten ihan Halonen-Jernström-tekeleeltä ja Birgit vielä levytti Flamingolle. :miettii:

9. Leena Nilsson - Vastatuuleen ***
Ei oikein breikannut Leena Nilsson koskaan. Ihan mukava perusiskelmähän tämäkin on, mutta ei sitten mitään omaperäisyyttä.

10. Sanna Majuri - Isä taivas ja äiti maa ***-
Tämän vuoden kiintiö vähän syvällisemmälle kappaleelle? Ei ole oikein koskettanut.

11. Vilperin perikunta - Kännissä kaikki on kuninkaita **+
Huumoria, jota en hirveästi arvosta. Tulee jopa vähän turhautunut olo, kun katsoo poikien esitystä. Tämännimisestä kappaleesta olisi saanut varmasti tehtyä vaikka kuinka hupaisan ja onnistuneen rallin.

12. Tapio Kangas - Syksy **
Kokeilevamppoo. :heh: Liian omaperäinen mun makuuni, ja kuitenkin aika yhdentekevä.
Huilumies kirjoitti:10p: KÄNNISSÄ KAIKKI ON KUNINKAITA (Vilperin perikunta). ”Viimeinen kierros ja putki on poikki / Lassekin kaatui, mut silti se voitti...” Tällä on tarinansa ;) Kesällä 1993 olin Helsingin kaupungin rakennusvirastossa kesätyössä, vastaavana mestarina eri työmailla. Eräällä keskustan työmaalla, jossa korjattiin viemärikaivoja, oli vanhempi työmies nimeltä Lasse, joka sai sahattua yhden tietyn viemäriputken poikki... eikä kaatunut ;) Huomattiin radiossa paljon soivan biisin osuvuus!
:uujee: Vähänkö hulvatonta. :tapu:
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25778
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Syksyn Sävel

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza »

En jaksa kahlata ketjua, mutta onko ollut puhetta, että Spotifysta löytyy viime vuonna ilmestyneet Syksyn Sävel -kokoelmat, vuosikerrat 1968-1980! :uujee:

Avatar
Huilumies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5348
Liittynyt: 09 Helmi 2004, 15:20
Paikkakunta: Vantaa

Re: Syksyn Sävel

Viesti Kirjoittaja Huilumies »

SYKSYN SÄVEL 2000, Huilarin puntari:

Ei loistava, muttei umpisurkeakaan vuosi (vaikka virallinen voittaja oli... sanonko mitä... PÖKKELÖ!!!). Muutama kappale erottui kärkijoukokseni, ja niiden kanssa mitalijärjestystä joutui oikeasti miettimään. Alkuperäinen suosikkini live-katsannosta, jolloin muistaakseni olin syyskylmällä yksin (vai oliko siellä muitakin?) mökillä, oli Paratiisisaari. Kuitenkin sittemmin totesin toisen kappaleen, silloinkin jo kärkijoukossa, vielä paremmaksi:

12p: SATEENKAARI JA TÄHDET (Tiina Räsänen). Vuotensa lohdullinen lopetuslaulu, kaunis kehittynyt melodia ja teemakin oli mukava. Laulajan iloinen ilme, hieman teennäinenkin ehkä, jäi mieleen. En ymmärrä miksi vaihtoi etunimensä Iinaksi duetoidakseen Gary Revelin kanssa viisukarsinnoissa.

10p: PARATIISISAARI (Tarja Lunnas). Ensikuulemalta selvästi svengaavin ja intro mukavan eksoottinen. Enemmän kun kuuntelee, niin alkaa kuitenkin tuntua varsin jankkaavalta loppupuolella. Ehkä vähän konemainen kuitenkin muihin mitalisteihini verrattuna.

8p: PUMPULIPILVIIN (Taina Kokkonen). Svengiä on tässäkin, kepeä melodia, kilvoitteli tämäkin voitosta. Tätä kappaletta yritimme Pressan kanssa aikanaan tarjota SCC 2001:een, koska Suomi oli järjestäjä mutta ei kuitenkaan ollut sen vuoden euroviisuissa joten ei ollut karsintojakaan. Italia oli nimittäin 1998 ja 1999 osallistunut SCC:hen samasta lähtökohdasta joten Suomi halusi myös... mutta ei saatu.

7p: SYYSTUULI (Taikakuu). Ei yhtä hyvä kappale kuin kaimansa (Showdown, 1986) mutta hyväntuulista tanssimusiikkia, joka ”laulaa vanhaa lauluaan”.

6p: VIE KOTIIN MINUT (Susanna Heikki). Kaunis ja hillitty, kertosäe selvästi parempi, ja sitä joutuu odottamaan.

5p: VASKIKELLOT (Antti Huovila). <Syvä huokaus.> Tämä on jotenkin kaiken sen tragikoomisen suomalaisen ”pakko-olla-haikea-ja-harras-iloisissakin-tilanteissa”-meiningin henkilöitymä. Monesti on ihmetellyt Akselin ja Elinan häävalssia, miksi se on melkeinpä murheellinen. Mutta häihin liittyvistä lauluista tämä Vaskikellot vetää siitäkin yli. Vaikka itsekin pidän murheellisista lauluista, niin häälauluna tämä menee reippaasti överiksi. Lisäksi laiskanpulskea Huovila todellakin seisoo kuin puupökkelö lavalla, ei edes heilu, hei tämä on sentään live-festivaali. Ja taustakuoron ding-ding-dongit kuulostavat todella hölmöiltä ja tahattoman koomisilta, olkoonkin että ne tuovat kappaleelle tiettyä persoonaa. Kappale ei kaikessa ärsyttävyydessään kuitenkaan ole huono, ja siksi se saa olla näinkin korkealla.

4p: NEA (Eija Kantola). Toinen ärsyttävä mutta ei sinänsä huono kappale. Onhan tässä svengimeininkiä, mutta laulu (ja Erja muutenkin) on niin teennäisiloinen. Tyttö tanssii hyvin mutta ehkä vähän liikaa ja liian kovaa.

3p: LÄPI TÄHTISUMUJEN (Saana). Ei jää mitään mieleen, ellei tietty leppoisuus.

2p: OOT MUN MAAILMAIN (Markku Aro). Kohtalaisesti vauhtia, muttei puhuttele. Onneksi vanhempana Markku ei ole niin ärsyttävä kuin nuorena.

1p: OOT KUIN VARJO VIERELLÄIN (Capri). Aika tylsä, on kuin varjo tämän naisen hyvistä iskelmistä.

0p: VAIN VÄHÄN AIKAA (Charlies). Hohhoijaa, ei innosta.

0p: LÄHDÖN HETKI (Antti Raiski). Krooh...

Ja siitä nukkumaan... Sulkeutuukohan SS-Retrosivusto piakkoin?

Huomenna vielä viimeinen vuosikerta-arvostelu, onneksi biisit on jo kuunneltu viime viikolla.

Avatar
Huilumies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5348
Liittynyt: 09 Helmi 2004, 15:20
Paikkakunta: Vantaa

Re: Syksyn Sävel

Viesti Kirjoittaja Huilumies »

MuzaMaza kirjoitti:En jaksa kahlata ketjua, mutta onko ollut puhetta, että Spotifysta löytyy viime vuonna ilmestyneet Syksyn Sävel -kokoelmat, vuosikerrat 1968-1980! :uujee:
Joo, hieno juttu! :tapu: Ja kaikki mikä on Spotifyssa, on yleensä myös iTunesissa, josta sen saa ostettua. Ostin itse aikamoisesti Syksäri-kappaleita viikonlopun aikana.

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6199
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Syksyn sävel 1993

Viesti Kirjoittaja lharju »

Pistetään nyt tää vuosi vielä...

Syksyn sävel 1993

Tavallaan ihan kivoja biisejä paljonkin, mutta kuinka mielekästä on järjestää laulukilpailua, jossa kokonaistaso on joukko ihankivoja biisejä?

1. Tony Montana - Laulan syksyn ruusut kukkimaan ****-
Menköön nyt vielä yksi vuosikertavoitto Halonen-Jernström-Salmi-kolmikolle. Menoa piisaa ja muutenkin ihan kiva dansband-meininki, vaikkei biisi nyt mikään ihmeellisen erityinen enää olekaan. Kivaa tietysti, että Tony Montanan kaltainen artisti sai hitin, mutta olisko tää jäänyt paremmin elämään jonkun tunnetumman artistin esittämänä? Symppis tyyppi Tony Montana kyllä, ei siinä mitään.

2. Muska - Pienet suuret pojat ****-
Hieno osoitus siitä, että Muskakin osaa esittää syvällisempää musiikkia, jossa pääpaino on tekstillä eikä nopealla menolla. Kiva biisi muutenkin, erityisesti kertsi on hyvä. :peukku:

3. Liisa Akimof - Miten kauas mopolla pääsee ****-
Tämä oli todellinen yllättäjä. :tapu: Yleensä kun arvostan vähän kepeämmän musiikin edustajia. Mutta todella sympaattinen kokonaisuus kaikin puolin.

4. Menneisyyden vangit - Lemmenjuoma ***½
Kiikun kaakun kolmen ja neljän tähden välillä. Sävellys on itse asiassa oikein hyvä. Kertsi on todella tarttuva ja onnistunut. Sanat nyt ovat todella pöhköt. Ja voi apua noita esiintymisasuja. :rofl:

5. Heidi Kyrö - Mä miksi lähtenyt en silloin ***½
Näin campin ystävänä en voi ylistää liikaa Heidi Kyrön 90-luvun tuotantoa. Siinä on sitä jotakin arkielämästä etääntynyttä, erityisesti Sun suomineitos oon ja Don Juan ovat suuria suosikkejani. :heh: Tämä ralli ei ole kuitenkaan saanut ihan niin hyvin pauloihinsa. Ehkäpä siksi, että se ei ole tarpeeksi camp?

6. Tuovi Saukkoriipi - Täysi meno päällä ***+
Vai että Tuovi Saukkoriipi - kaikkihan me hänet tunnemme? Ihan miellyttävä menobiisi, ainakin kertsi jää soimaan päähän. Harmi, ettei säkeistöissä oo niin täysi meno päällä.

7. Mika Pohjonen - Särkyneitten sydänten kerho ***+
Tavallaan ihan jees -iskelmä, mutta ei kyllä kovinkaan mieleenpainuva. Komea ääni Mikalla tietysti. Tuli vähän mieleen UK92 One step out of time: biisi rullaa melko menevänä koko ajan mutta kuitenkin lauletaan särkyneistä sydämistä ja siitä kuinka ollaan onnettomia. Ristiriitaisemppoo.

8. Pelimannet - Amore ***+
No ohhoh, mikä voittaja. :shock: Äänimäärät tosiaan olivat niin pieniä, että enpä ihmettelisi, vaikka romanien äänet olisivat yksin ratkaisseet tämän voittajaksi. Pelimanneilla on kyllä hetkensä suomalaisen kevyen musiikin historiassa, ja erityisesti Baila baila -biisinsä on mun mielestäni loistava. Mutta kumpikin Syksyn sävelensä on aika keskinkertainen. Eivät oikein herätä tunteita.

9. Mika ja Turkka Mali - Tuo mulle tuplat ***
Eipä oo oikein mikään tämän veljesduon aikaansaannos ollut minun kuppini teetä. Toki jos tykkää tällaisesta letkeästä kantrista(?), niin varmaan ihan pitää tästäkin.

10. Pete Henriksson - Rakastaa ***-
Ei mikään paha. Monet suomirockin kärkinimistä ovat tehneet paljon tätä heikompiakin albumiraitoja. Ai mutta katopas, tääkin on Halonen-Jernström-Salmi-tuotantoa. Ilmankos oli näinkin hyvä.

11. Mieskone - Sininen mekko **½
Tämmönen ok rokki. Ei herätä tunteita oikein puolesta eikä vastaan.

12. Kaivo - Pihoilla **+
Eipä ex-räppärin letkeä jammailu innostanut tän enempää.
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11508
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Syksyn Sävel

Viesti Kirjoittaja romualdo »

ihanaa Syksäri-leijonat ihanaa.... erityisesti tyrmist... yllätti Huilarin 0 piste eräälle kautta aikoj.. nohnoh - myöhempien aikojen yhdelle parhaimmista Sysä-suosikilleni, Antti Raiskin hienolle hitaalle bolerolle, Lähdön Hetki .... jota en voi varmaan koskaan ylistää tarpeeksi, HIANO! .... LOISTAVA! ... sekä sit nm. IHarjun mielenkiintoisten tunnemyrskyjen keskellä vasta 5. sijalle tipahtanut HeidiKyrö -menobiisihitti... oih, nohhh jos ao. kirjoittaja pitää todella jostain radion kuluneimmista radiohittitylsyyksistä Sun suomineitossooon.... -stygestä niin ymmärrä-n sitten ehkä... voi pojathh... taijan silti digata Teijän musamausta... kaikesta huolimatta! .... jatkakaa! ....
jk. Entisten nuorten sävis, kuunneltavissa vielä noin 2 viikon ajan... ja sieltä minun henkeäsalpaavan hieno Sysä-kappala (Pikku Juulia/Hector -75/7.sija) kuulin viime kotokäynnillä naapurin vanhalta pojalta että hänkin oli nähnyt "perhana naapurihan sieltä soittaa..." tai siis kuullut mun Enska-puheluni... ja myös hänen vanhin siskonsa Kokkolassa... ai ku tääki on jonkinlainen julkku... (luin hiljattain noita Aiku-trion ja lähinnä Musa-masan viestejä silloin sen Istanbul-Viisuhörhö-dokkarin ajoilta...) ja melkoinen mulkku ny joka tapauksessa...
Viimeksi muokannut romualdo, 05 Kesä 2013, 23:22. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Huilumies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5348
Liittynyt: 09 Helmi 2004, 15:20
Paikkakunta: Vantaa

Re: Syksyn Sävel

Viesti Kirjoittaja Huilumies »

SYKSYN SÄVEL 2001, Huilarin puntari:

Surkeiden vuosien 1995 ja 1997 jälkeen en uskonut, että voisi tulla vielä surkeampaa. Luultavasti erehdyin :( Miten voi 12 kappaleen vuosikerta sisältää näin vähän hyviä ja näin paljon täysin mielenkiinnottomia kappaleita?

Tässäkin tapahtui kärkisijan vaihdos livevuoteen verrattuna. Mira Sunnari oli alkuperäinen suosikkini, mutta nyt hänen biisinsä tuntui kummasti aneemisemmalta, joten kärkisijan veikin...

12p: BE-BOP-A-LULA (Sheidi).
Kilpailun ainoa todella nuorekas kappale, joka onnistuu herättämään kuviteltuja nostalgioita nuoruudesta. Muistin, että tämä olisi ollut nopeampikin, mutta menee näinkin. Sheidin lauluääni ei ole kovin hyvä ainakaan alussa (eikä hän persoonana ollut kovinkaan mukava, tavattu on), mutta koreografiaa hän ainakin yrittää tarmokkaasti esittää, kuten Tallinnan viisuissa, kun hän erottui vääntelehtivällä liikkuvuudellaan vierekkäisistä taustalaulajista ;) ”Hänen syy, että seksi myy...” ;)

(Hassua, kirjoittaessani tätä oli Escradio päällä, ja alkoi soida juuri tämän kohdalla Addicted to you :mrgreen: )

10p: TULI MIES JOKA VEI (Mira Sunnari). Syksärisarja 1971–2001 alkoi vuosikertavoittajalla ”Tuli mies” ja olisi voinut loppua tähän Sunnarin biisiin. Vaan hiukan banaalilta tämäkin rupesi vaikuttamaan, etenkin tekstiltään. Mutta sen verran pontta tässä kuitenkin oli, että pääsi surkeista surkeimman vuosikerran hopeasijalle.

8p: YKSINÄINEN PITKÄ TIE (Janne Tulkki). Tyylikäs kitarakomppi ja tiettyä karismaa kyllä tässä ”kulkijalaulussa” oli. Lopussa muuttuu vaan hieman yksitoikkoiseksi. Mutta ymmärrän nyt voiton paremmin.

7p: HAAMUMAILI (Pinja Hanski). Ainakin erilainen kappale, jota jaksaa kuunnella varsinkin tekstin osalta. Tarttuvuus sitten ei ole kovinkaan suurta. Mutta siis paljon parempi kuin sisarustensa kappale.

6p: MUISTATKO (Saana). Modernin tuntuinen päältä, mutta kevyempi sovitus ei poista iskelmällisyyttä, jota tässä vuosikerrassa ei kauheasti kaipaa enempää.

5p: JOS LÄHDET (Sanna Pietiäinen). Tavallinen mutta suhteellisen miellyttävä sanoma, selkeä teksti, tiukka katse. Yhtä hyvä kuin yllä mainittu.

4p: TAIVASKALLIOLLA (Tomi Markkola). Alussa ei lainkaan kiinnostava, mutta tietty reippaus nosti sijoja surkeimmista pois.

3p: SAIN TILAISUUDEN (Eino Grön). Ei sinänsä moitittava tusinaiskelmä, mutta ei ole mielenkiintoa.

2p: LEVOTON (Janne Hurme). Kappale haahuilee sinne tänne, eikä ole miellyttävä.

1p: JOS VAIN OLET MUN (Janus & Anna Hanski). Ei jaksaisi kuunnella, tämä on mielenkiinnoton ja unettava, ei ihme ettei Anna meinannut suostua. Mutta tämä ei sentään ole umpityhmä kuten seuraavat...

0p: PAINA PLAY (Jonna Kantola). Ei tällaisista aiheista enää varmaan tehtäisi biisiä :rofl: ”Jätin viestin sun vastaajaan...” Typerät sanat ja huono ääni!

0p: SYDÄN ON HILJAA (Shimmer). Ei kovin puhdas ääni tälläkään, ja älyttömän huono kappale!

No niin, vihdoinkin SS-urakka on ohi! :riemu: Olisi ollut kyllä mukavampaa, jos tämä urakka olisi ollut useammalle vuodelle jaettu. Nyt voi vihdoin kuunnella muitakin biisejä...

Tosin kyllähän jotkut ovat nämä kaikki syksärit onneksi laittaneet YouTubeen... :peukku:

suhonmi
Naukkailija
Naukkailija
Viestit: 50
Liittynyt: 04 Touko 2007, 20:16
Paikkakunta: Nurmijärvi

Syksyn Sävel Retro (1982-2001) uusintana

Viesti Kirjoittaja suhonmi »

Moi,

viime syksynä lähtetty 1980- ja 1990-luvun kisoja käsitellyt Syksyn Sävel Retro uusitaan Maikkarilla ensi lauantaista alkaen. Kaikki kappaleet ovat jälleen katsottavissa kokonaisuudessaan Katsomossa.

t: Mikko :telkku:

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11508
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Syksyn Sävel

Viesti Kirjoittaja romualdo »

no heleskutti ku mukava uutinen... joutuukin tuoda tämän television pois täältä 2. asunnostani ja viedä siis sinne kotikotohon josa tietysti näin kesä-aikaan olen meleko tiiviisti, mitä ny n. kerran viikossa - 1.5 haen postin täältä edustusasunnostani ja mitä olen käynyt samalla WWB-maailmaa kiertelemäsä ... ja eikös ne Tango-Semifinaali-ohjelmat kajahtavat kohta käyntihin...? noh piti ainakin ne miesten (no ainakin parhaimman näköisten) osuudet käydä kuuntelemassa, eikös ne ole vain 6 (vai 8?) päivään asti äänestettävänä eli esillä siellä... no on ihmeen ärsyä hätähousumenoa sielläkin!

warre1
Alaikäinen
Alaikäinen
Viestit: 10
Liittynyt: 12 Syys 2009, 23:10

Re: Syksyn Sävel

Viesti Kirjoittaja warre1 »

enpä muistanut tuota darth vader -bjurstömiä :)
hyvä syksyn sävel vuosi oli 1983.

suhonmi
Naukkailija
Naukkailija
Viestit: 50
Liittynyt: 04 Touko 2007, 20:16
Paikkakunta: Nurmijärvi

Syksyn sävel soittolistoja Spotifyssa

Viesti Kirjoittaja suhonmi »

Warner on julkaissut Spotifyssa soittolistat Syksyn sävel -kisoista vuodelta 1968-1980. Jokunen kappale ei ole kuultavissa tekijänoikeuksien vuoksi, mutta joka tapauksessa kymmeniä harvinaisuuksia nyt kuultavissa. Nyt saan lopultakin kuulla Tahvon ja Maijan Minä itse -kappaleen kokonaan puhumattakaan Cumuluksen Eloheinästä ja Rakkaus kysyy -kappaleesta.

:jihuujippii:

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11508
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Syksyn Sävel

Viesti Kirjoittaja romualdo »

satuin ekaa kertaa telkun äärelle tänä kesänä kun tuota loistavaa Syksis nostalgia-sarjaa esiteltiin v. - 87 ja -86 tuotantoa siis ... pidin erityisesti -87 lauluista... ja sain lepuuttaa silmiäni koko syksäri-historian kautta aikojen komeimmissa kavereissa eli Showdown.... ja samana iltana taisi tulla myös myös Tango-kisan semifinalistit, kylläpä muakin hellittiin... itse tv-toteutus oli yllättävän karu ja pienimuotoinen... radio-toimittajatkin kritisoivat "hyi hyi YLE...." .... ja ikkunasta avautui kalsean ruma kaupunkinäkymä keskellä suloisinta keski-kesän (no ei nyt ihan, eka kolmannesosan) suvea... varautukaa siihen että ev-karsinnatkin ovat ensi vuonna tuollaiset... yleisöä korkeintaan 30 henkilöä... !? paras mieskaksikko olivat ne iäkkäin (?) ja ahavoitunein Sievin mies sekä se vaalea vauhdikas miekkonen ... :nimet hukkuivat...: , Hulluna tangoon -kuultiin myös (-04 esc!) Leif Lindgren oli söpöine hymykuoppaineen yllättävän poikamainen yhä ... kaaleitten äänillä voittoon.... !? minun listallani hän on vasta noin kolmas....? vähiten miellytti raspis- Pablo -mies... ei innosta, ällöttävä Harri Marstio on tehnyt tehtävänsä aikoinaan ... ja Kojo... !??

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11508
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Syksyn Sävel

Viesti Kirjoittaja romualdo »

Tuli mies - tuli Lauantain toivotuista, siis kuunneltavissa vielä areenasta, samoin Yöradion tai Yötoiveet, Toiveiden tunti, mikä hitto sen nimi nyt on, ke-to vastaisena yönä, toivepiisejä, tuli mm. MENINA, Portugalin lllloistavimpia viisuja, toivoi eräs "Kesämökkiläinen Raanujärven rannalta ... kappale oli aikoinaan jopa kisan ennakkosuosikkeja, en ole aikoihin kuullut sitä,..." jne. joo no et varmaan, jos Sinäkin ressukka olet pelkän YLE:n varassa ... !
Toiveiden Yö - on siis tuon ohjelman nimi, aion toivoa siitä seuraavaksi Katri-Helenan ja Kuoppamäen Jukan loistavinta yhteistyötä (?) Kesäyö, vuodelta 1970. Euroviisuna olisi hakannut noin 1/3 osan kaikista edustuspiiseistämme, ainakin ... sitten ....
sekä Kissankellojen Aikaan, suomen paras mahtisonniballadi-viisukarsintabiisi v. 1968 ... näin leikkokukka hulluna tuskin maltan olla toivomatta sitä, joten olkaapa kuulolla!
edellinen toiveeni oli siis Kuin Sinfoniaa - Katri-Helena (kts. Kuppilan Kappaleita joita epäilen euroviisuiksi - osiota) joka tuli siis joskus 2-4 kk. sitten ...


toiveeni siirtyi ensi keskiviikolle, siispä, varautukaa kuulemaan oma rakas toivelevyni ylitse niin monien satojen muiden.....! siis klo. 00.00 - 02.00 ....
Viimeksi muokannut romualdo, 19 Heinä 2013, 17:50. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

setg1
Maistelija
Maistelija
Viestit: 37
Liittynyt: 19 Touko 2013, 17:28

Re: Syksyn Sävel

Viesti Kirjoittaja setg1 »

Löysin Google-haulla tällaisen sivuston:
http://spotti.fi/ohjelmat/mtv3/ohjelmalista

Mitään erityistä tietoa tällä sivulla ei ole, mutta nimet "Syksyn Sävel 2013" ja "Syksyn Sävel 2013 -tulokset" löytyvät MTV3:n ohjelmalistalta, joten tämä legendaarinen kilpailu taidetaan nähdä myös tänä vuonna. :tapu:

Avatar
blackburn
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3998
Liittynyt: 25 Touko 2004, 11:01

Re: Syksyn Sävel

Viesti Kirjoittaja blackburn »

Mie voisin mennä paikan päälle katsomaan Syksyn sävel -kilpailua. :uujee:

Avatar
Wilson
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6663
Liittynyt: 17 Syys 2005, 16:12
Paikkakunta: Pietarsaari

Re: Syksyn Sävel

Viesti Kirjoittaja Wilson »

Syksyn Sävel :ihana:

Taas täälläpäin on pidetty laulukilpailut ja mukavaa on ollut.

Kansainvälistä oli Liisa Akimofin paketti. :tapu: ..sävelmä että artisti. Voitti ylivoimaisesti puntarissani.

Loistavia oli myös SS-1995 Tähtisilmät ”Tuulinen talo”.... SS-1998 Korsuorkesteri ”Sylin täydeltä”....SS-1999...SS-2000 Tarja Lunnas ”Lemmenpölyä” ja ”Paratiisisaari”....SS-2001 Sheidi ”Be-pop-a-lula”



1993 Syksyn Sävel / Live Puntari

9,50-1993-Liisa Akimof ”Miten kauas mopolla pääsee”
7,60-1993-Heidi Kyrö ”Mä miksi lähtenyt en silloin”
7,30-1993-Tony Montana ”Laulan syksyn ruusut”
7,25-1993-Tuovi Saukkoriipi ”Täys meno päällä”
7,10-1993-Mieskone ”Sininen mekko”
7,05-1993-Menneisyyden vangit ”Lemmenjuomaa”
7,00-1993-Mika & Turkka Mali ”Tuo mulle tuplat
6,95-1993-Muska ”Pienet suuret pojat”
6,80-1993-Mika Pohjonen ”Särkyneitten sydänten kerho”
6,70-1993-Pelimannet ”Amore”
5,90-1993-Kaivo ”Pihoilla”
5,00-1993-Pete Henriksson ”Rakastaa”

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


1995 Syksyn Sävel / Live Puntari

9,60-1995-Tähtisilmät ”Tuulinen talo”
8,75-1995-Greger ”Allt ordnar sig”
8,60-1995-Tauski ”Vuonna jotakin”
8,50-1995-Gabro ”Tuun ja meen”
8,40-1995-Timo Schmidt ”Sun unelmiin/Parhaita kavereita?”
8,25-1995-Kari Tapio ”Ei eksy taivaan lintukaan”
7,50-1995-La Danza ”Erotessa taas”
7,25-1995-Eija Kantola ”Serkkupoika”
7,10-1995-Heidi Kyrö ”Mulla kävi tuuri”
7,00-1995-Bubbels ”Marita”
6,85-1995-Kaija Pohjola ”Tatuoitu ruusu”
6,60-1995-Tiina Räsänen ”Koske mua niin”
6,55-1995-Tarja Palo ”Vielä yöksi jää”
6,30-1995-Korsuorkesteri ”Perunan kukkiessa”
6,20-1995-Jani ”Kun kuu nukkuu”
6,00-1995-Pelimannet ja Benja ”Jambo samba”

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


1998 Syksyn Sävel / Live Puntari

9,20-1998-Marita Taavitsainen ”Andrée”
9,00-1998-Korsuorkesteri ”Sylin täydeltä”
8,50-1998-Janne Tulkki ”Kulkurin kuu”
8,40-1998-Markus Lampela ”Haaksirikkoinen”
7,70-1998-Heidi Kyrö ”Tuu bailaamaan”
7,65-1998-Koivusalo & Hallikainen ”Elämä jatkuu”
7,60-1998-Heli Kajaste ”Tummaa taikaa”
7,55-1998-Kisu ”Mihin ikinä sä meet”
7,50-1998-Eino Grön ”Lapsen usko”
7,45-1998-Markku Ketola ”Anna ja Nikolai”
7,40-1998-Kari Vepsä ”Elämästä kiitos sulle”
7,35-1998-Capri ”Vertigo”
7,30-1998-Veljekset Huoponen ”Uusi uljas”

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1999 Syksyn Sävel / Live Puntari

8,90-1999-Tarja Lunnas ”Lemmenpölyä”
8,85-1999-Make Tommila ”Onnenpoika”
8,70-1999-Heidi Kyrö ”Portti sydänmeen”
8,15-1999-Lea Laven ”Nyt kun oot mennyt”
7,80-1999-Marion ”Oven aukaisin”
7,75-1999-Aki Mannelin ”Sara”
7,70-1999-Antti Huovila ”Muuttolinnut”
7,40-1999-Kaija Lustila ”Kaukainen tähti”
7,30-1999-Diana Max ”Viva Pedro”
7,10-1999-Petri Hervanto ”Surusilmäinen”
6,90-1999-Saija Varjus ”Tähtiin kirjoitettu”
6,85-1999-Kisu ”Tulit suoraan sydämeen”

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2000 Syksyn Sävel / Live Puntari

8,75-2000-Tarja Lunnas ”Paratiisisaari”
7,75-2000-Tiina Räsänen ”Sateenkaari ja tähdet
7,70-2000-Saana ”Läpi tähtisumujen”
7,60-2000-Taina Kokkonen ”Pumpulipilviin”
7,55-2000-Eija Kantola ”Nea”
7,45-2000-Susanna Heikki ”Vie kotiin minut”
7,40-2000-Capri ”Olet kun varjo vierelläin”
7,30-2000-Antti Huovila ”Vasikkakellot”
7,20-2000-Charles ”Vain vähän aikaa”
7,10-2000-Taikakuu ”Syystuuli”
6,95-2000-Markku Aro ”Oot mun maailmain”
6,60-2000-Antti Raiski ”Lähdön hetki”

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2001 Syksyn Sävel / Live Puntari

9,40-2001-Sheidi ”Be-pop-a-lula”
9,20-2001-Janne Tulkki ”Yksinäinen pitkä tie”
8,50-2001-Tomi Markkola ”Taivaskalliolla”
8,10-2001-Pinja Hanski ”Haamumaili”
7,90-2001-Janne Hurme ”Levoton”
7,55-2001-Jonna Kantola ”Paina play”
7,45-2001-Mira Sunnari ”Tuli mies, joka vei”
7,40-2001-Saana ”Muistatko”
7,30-2001-Shimmer ”Sydän on hiljaa”
6,80-2001-Janus & Anna Hanski ”Jos vain olet mun”
6,70-2001-Sanna Pietiäinen ”Jos lähdet”

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11508
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Syksyn Sävel

Viesti Kirjoittaja romualdo »

oisko ollut tiistai kun tapasin Raimo Rexi Keron, vuosikymmenien päästä... viimeksi näin hänet ehkä joskus -80 luvun keskivaiheilla...tai alkupuolella joten ei ihme etten ollu miestä heti tuntea...! Pakolliset sekoilut jne... mutta komistunut onpi mies. Jos mahdollista. Vielä entisestäänkin... :) Ja ääni on yhtä kultainen ja rautainen. Uskomattoman korkealle pääsee hän. Arveli että on äänialaltaan baritoni-tenori.... Palaan myöhemmin asiaan kun haastattelen häntä lisää... kuulette sitten mm. sen mihin katosi Kaija Pohjola euroviisulevytyksestä sekä mikä on hänen kaikkien aikojen ESC-suosikkinsa (tahi viime vuosilta ainakin...) Raimo lähetti remonttitouhujen keskeltä terveisiä kaikille Syksärifaneille... :ihana:
Viimeksi muokannut romualdo, 14 Loka 2013, 23:10. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13258
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Syksyn Sävel

Viesti Kirjoittaja AntSa »

Kiitos kovasti terveisistä! :hali: Järjestetäänköhän tänä syksynä Syksyn Säveltä? Olisi kyllä taas ihanaa. <3
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6199
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: Syksyn Sävel

Viesti Kirjoittaja lharju »

On Syksyn sävel 2013 tulossa! Ilmeisesti lokakuun loppupuolella? Tietojeni mukaan ensi viikolla saataisiin tietää jo artistit. :uujee:
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11508
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Syksyn Sävel

Viesti Kirjoittaja romualdo »

saako esittää toive-esittäjä listan, ...?

1)Souvarit (mikä kaikkien aikojen häpeä SS-tiimille ettei heitä ole vieläkään nähty ja kuultu loppuvinnaalisa!?!!!!! levy-yhtiöiden välistä nokkapokkailua, pelkääkö joku että he voittaisivat mennen tullen...! MINKÄ he tietysti tekisivätkin... hah!)
2)Diandra
3)se Tango Kuningas vuodelta -12 joka valittiin sen Mervin ohella... Kajjjaanin poika!
4)nimiä ei tuu aina mielheen... Petri no se tummaääninen veturinkuljettaja, kaikkien aikojen silmänilo kunnon kesäparralla..... :mrgreen:
5)Dimitri ... joka voitti tangokisat joskus....
6)tietysti Raimo Rexi Kero
7)Johanna Kurkela
8)Sanna Pietiäinen
9)ja kaikki solisti jotka olivat mukana myös ESC-karsinnoissamme, 20 laulua eiku 30 laulua kahtena peräkkäisenä iltana siis kahessa eri osiossa ... 29. ja 30.10 ja sitten vaan.... jännäämään... ja myös kaikki -80 - ja -90 luvun Tangokuninkaalliset... ja kuningattaretkin...! Hups, Syksärit taitaisivat venähtää 50:n laulun kisana kolmipäiväisiksi! .... aatelkaa!
jne... jatkan sitten kun ehdin... moi moiiii! (Salkkarimaisen keveästi lausuttuna)
Viimeksi muokannut romualdo, 14 Loka 2013, 23:12. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13258
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Syksyn Sävel

Viesti Kirjoittaja AntSa »

Kiitoksia vastauksistanne ja toiveistanne, myöskin. Olette huippuja. :hali:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25778
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Syksyn Sävel

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza »

Tämänvuotiset ehdokkaat on nyt julkaistu! http://www.iltasanomat.fi/musiikki/art- ... 72600.html

Kiva kattaus. Itse leikittelin ajatuksella, että parin viikon päästä uuden levyn julkaiseva Jonna Tervomaa olisi ollut mukana kisassa 30 vuotta voittonsa jälkeen. Eipä ollut. Jenni Vartiaisesta vähän salaa haaveilin myös. Ja Hanna Pakarista veikkasin mukaan.

Mutta kiva kun mukana esimerkiksi Randelinin Kake! Aron Markusta ja muista legendoista puhumattakaan. Ihanaa vastapainoa Idols-syksyyn. :peukku:

Avatar
Pete
Press
Press
Viestit: 33086
Liittynyt: 14 Marras 2003, 11:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Syksyn Sävel

Viesti Kirjoittaja Pete »

Neljänsuoran kappale "Aurinko" kuulostaa tältä:

Riskinä seniorilaumat

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11508
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Syksyn Sävel

Viesti Kirjoittaja romualdo »

joo en oo ehtinyt... mut siis aiwan sairaan hienoa että siellä ovat mukana myös mm. Muska "Kirjoita Postikorttiin" Maria Babitzin upeine kotkannenineen, Pate "Ja nyt jätkä se ... (latoja: en muista mikä!? kuokka?) ... tänne ettei käy niinku Käläviällä perrrrr... (Laulussa : Sukset) " Mustajärvi uhoamassa taas äijäenergiaansa, Virve "Dream-Maker unelmillas elää saaat...." Rosti myöskin mukana oman varsin raa´an vibraattonsa kanssa, erityisen suloinen suosikkini Suvi "Hei Mummo, mitä kuuluu sulle sinne..." Karju .... eh siis Teräsniska- Häneltä voisikin tilata suoraan heti meille Euroviisuedustuskappaleen, vaikka sitten vuonna 2015! ... Freeman "Noitanainen...." (tuli muuten yllättäen eilen radiosta, Radio Suomi tai Yle-X ... tms...!!?) ... harmittavan ohuine äänineen... ja ketä muita ihania siellä nyt olikaan ... Markku Aro, oujeee, hän saisi viimeinkin voittaa tämän legendaarisen iki-ihanan sävelkisailun, aikuisten ihmisten leikin, ... näiden kaikenväristen kahisevienkuivien puidenlehtien keskellä! .... kts. Ikuisuus Aamuun, Kyyneleet Sielun Puhdistaa ym. Syksäri-hienoudet... ! :ihana:

Kuulin sattumalta tai poikkeuksellisesti viime lauantaina Entisten/Etnisten Nuorten Sävellahja -lähetyksestä vain viimeiset minuutit ja siinä kuuntelijoita oli pyydetty lähettämään viestejä eli kertoilemaan muistoja vanhoista Syksyn Sävel-kisoista. Ilmeisesti juuri tuon edellä olleen uutisen innoittamana....Sanna Kojon praatingit löydät, tietysti mistäs muualtakaan kuin Yle Areenasta .... :ihana:
Viimeksi muokannut romualdo, 28 Loka 2013, 23:52. Yhteensä muokattu 3 kertaa.

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25778
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Syksyn Sävel

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza »

Finaaliin tasan kaksi viikkoa mutta oletteko bonganneet mistään kappalelistaa? :mitvit:

Mulla on tiedossa nämä:

Suvi Teräsniska - Täydellinen elämä
Stig - Niks ja Naks
Virve Rosti - Ystävälle
Milana Misic - Tiedäthän mistä mut löytää
Pate Mustajärvi - Pirunpolkka
Neljänsuora - Aurinko
Ressu & Jussi - Sydän särkyy
Markku Aro - Anna tulta
Kake Randelin - Suomalainen sisu
---
Antti Railio - Ruostunut ankkuri (?)
Freeman - ?
Muska - ?

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11508
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Syksyn Sävel

Viesti Kirjoittaja romualdo »

aiiii !!!!?? no mutta! ... tuolta Yle Areenan etusivun kohdasta : Vielä ehdit - osiota päivittäin (siis hei vain silloin kun olen tietsikan äärellä eli kun tulen tänne "kaupunkiasuntooni" (siskon tapa sanoa, eli en tykkää tuosta sanamuodosta,joo joo kuntaliitokset...!) vain noin 1-2 pv./vko. ... siis, huomasin tuon Virve Rostin piisin, se oli jollain ohjelman listoilla, sekä sit myöskin tuon Stigin kappale, joka on ollut vielä enemmän esillä. Ilmeisesti saattaa jopa nousta äänestyksessä ykköseksi (toivottavasti ei... sen myötä palattaisiin taas melkein niihin Mikko Alatalon kepeimpien rallien (HUOM: mä en nyt yhtääään vähättele Mikon mestarillisen upeita sanoituksia vaan ao. esitysten enempivähempi hohhoijakkaamaisia esillepanoja!) linjoille .... tai onhan toi Stigin esitys nyt huomattavasti mukavempi kuin joku nolo-trikoo-juttu (vihaan sitä jo siksikin kun se ehkä yritti viestittää maamme uroksille että heiii, on paljo sexympää jos talvella kovimmillakin pakkasilla on kalseiden farkkujen alla vain pelkät pikkuhousut. Hei virtsatietulehdukset summuut, mitä väliiii--- ei muutenkaan näin heikonpuoleista alemmuudentuntoista ja toisenihmisenkosketuskammoista heikostierilaisuuttasietävää geeniperimää kannatta kovin paljoa siirtää eteenpäin ... vai!?)

Autumn Songs Contest 2013... oletko valmis... !? Onhan c-kasetit jo varattu... ja VHS-nauhath !!!? :mrgreen: :hali:


jk. en ole siis kuullut muita kuin tuon Stigin esityksen muutamaan kertaan, eli voittoa on hänelle pedattu harvinaisen selvästi...! Ihan kelpo piisihän se on, perun jälleen kerran aiemmat vähättelyni. Taitaa siis nousta kansan äänestyksesä 1. sijalle ja on toki huomattavasti mielyttävämpi kuin noi monet Alatalon renksutukset ja kuminauhan venyttelyt.... Taistelija -piisiä ei silti taida enää kukaan voittaa.... eikä Mun Sydämeni Tänne Jää ... ja näitä muutamia muita Syksärin Huippubiisejä ......
Viimeksi muokannut romualdo, 28 Loka 2013, 23:54. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25778
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Syksyn Sävel

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza »

Päivitetään:

Antti Railion kilpailukappale on tosiaan tuo "Ruostunut ankkuri", Muskan laulun nimi on "Nämä kyyneleet" ja Freemanin biisi "Kavereita vaan" :peukku:

Vastaa Viestiin