Jalkapallon MM-kisat 2018

Ze rak sport - kaikki urheilulajit ja pelit

Valvoja: Timoteus

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

ViestiKirjoittaja ESC93 » 11 Loka 2017, 13:25

Ei olisi pitänyt mennä jinxaamaan. :niinpa: Messille hattutemppu, Argentiina kisoihin, Peru jatkokarsintaan ja Chile ulos. :draamaa:
Við urðum eitt þessa sumarnótt, þú leiddir mig, þú leiddir mig
Á mjúkum mosa varð lifið gott, þú kysstir mig, þú kysstir mig
Avatar
ESC93
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
 
Viestit: 10209
Liittynyt: 26 Maalis 2010, 16:35
Paikkakunta: Järvenpää / ex-Nastola

 

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

ViestiKirjoittaja Timoteus » 11 Loka 2017, 15:37

Positiivinen karsintojen loppupuoli Suomelta. Karsintojen jälkimmäisellä puolella Islanti sai 12 pistettä, Ukraina 9, Suomi 8, Kroatia 7, Turkki 7 ja Kosovo 0. No, karsinta on kymmenen eikä viiden ottelun sarja.

Tosipelit jatkuvat uudessa Kansojen liigassa ensi syksynä. Kansojen liigassa Euroopan 55 maajoukkuetta on jaettu neljään eri sarjatasoon (A-, B-, C- ja D-liiga) ja niiden sisällä ne jaetaan neljään lohkoon per sarjataso. Kussakin lohkossa kohtaa kolme tai neljä maata, jotka pelaavat kaksinkertaisen sarjan. Suomi pelaa C-liigassa.

Voi tulla mielenkiintoiset skabat. Sarjajaon ansiosta ottelujen pitäisi olla lähtökohtaisesti tasaisia. Varmoja voittoja tai mahdottomia vastustajia ei ole. Kilpailullistakin panosta on, koska seuraavan EM-lopputurnauksen 24 paikasta neljä jaetaan kansojen liigan perusteella (yksi paikka per sarjataso). Pääosa paikoista jaetaan kuitenkin perinteisen karsintamallin kautta.

Timoteus kirjoitti:No, puolueellinen tuomarointi ei ole Islannin syytä. Jos kuitenkin käy niin, että Islannin lopputurnaus- tai jatkokarsintapaikka on ensi syksynä pisteestä tai kahdesta kiinni, sympatiani ovat sen joukkueen puolella, joka on pisteensä oikeasti pelaamalla ansainnut.


Niillä lahjapisteillähän Islannin lohkovoitto ainakin laskennallisesti tuli, joten kaikella rakkaudella vihaan Islantia jatkossakin. Ei paljon kiinnosta, kuinka pienestä ja vekkulista maasta on kyse. Lahjamaali on lahjamaali ja tämä nimenomainen oli suomalaisittain poikkeuksellisen karvas. Teille muille ei näemmä jäänyt viime syksyn matsista traumoja. Hyvä teille.

Toinen MM-lopputurnausdebytantti Panama teki CONCACAF:n karsintojen päätöskierroksella vielä kummallisemman maalin, sillä pallo ei käynyt maalissa lainkaan ja lähimmäksi sitä se pääsi kädellä pelattuna. :heh: Haamumaalilla Panama tasoitti ottelun Costa Ricaa vastaan 1–1:een. Kisapaikan tuonut voittomaali syntyi sääntöjen mukaisesti 88. minuutilla. No, haamumaalissa Panaman numero 7:ää (Blas Pérez) estettiin ja tilanteesta olisi hyvin voinut tuomita rankkarin, josta maali olisi todennäköisesti syntynyt. Maali merkittiin virallisissa tilastoissa pelaajalle numero 9 (Gabriel Torres), joka olikin viimeinen sääntöjen sallimalla kehon osalla palloa pelannut panamalainen.

No, sen enempää Panaman kuin Islanninkaan osalta on mahdoton sanoa, mitä olisi tapahtunut, jos höpöhöpömaali olisi jäänyt hyväksymättä. Panamalla oli 40 minuuttia aikaa tehdä maaleja laillisesti, Islannilla kahdeksan ottelua aikaa kerätä pisteitä ansaitusti.

Panaman onnistumisen epäsuora uhri oli USA, joka karsiutui lopputurnauksesta ensimmäisen kerran sitten vuoden 1986. USA:lla oli kyllä kaikki mahdollisuudet omissa käsissään vielä päätöskierroksellakin. Tasapeli lohkojumbo Trinidadin ja Tobagon vieraana olisi riittänyt, mutta turpiin tuli. USA:lla oli muutenkin karsinnoissa yllättävän suuri ero koti- ja vieraspeleissä suoriutumisen välillä. Kahdeksasta kotipelistään USA sai 18 pistettä (kuusi voittoa, kaksi tappiota) mutta kahdeksasta vieraspelistään vain 7 (yksi voitto, neljä tasapeliä, kolme tappiota). Ainoan vierasvoittonsa USA sai Saint Vincentistä ja Grenadiineista.

Islannin ja Panaman lisäksi muita MM-debytantteja ei ole eikä tule. Teoreettinen mahdollisuus on Burkina Fasolla ja Kap Verdellä Afrikan karsintalohkossa D. Jommankumman pitäisi voittaa jäljelläoleva keskinäinen ottelu suurella maalierolla ja sen jälkeen toivoa sopivia tuloksia Senegalin ja Etelä-Afrikan otteluista. Ei lainkaan realistista.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.
Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
 
Viestit: 26349
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 09:31

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

ViestiKirjoittaja TomppaJr » 11 Loka 2017, 17:17

Timoteus kirjoitti:Toinen MM-lopputurnausdebytantti Panama teki CONCACAF:n karsintojen päätöskierroksella vielä kummallisemman maalin, sillä pallo ei käynyt maalissa lainkaan ja lähimmäksi sitä se pääsi kädellä pelattuna. :heh:


Häh, miten tämä saatettiin hyväksyä? :rofl:
"Ei, ei, älä ole onnellinen!"
-akuankka13
Avatar
TomppaJr
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
 
Viestit: 18469
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Porvoo

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

ViestiKirjoittaja Mr Kite » 12 Loka 2017, 01:46

Timoteus kirjoitti:
Timoteus kirjoitti:No, puolueellinen tuomarointi ei ole Islannin syytä. Jos kuitenkin käy niin, että Islannin lopputurnaus- tai jatkokarsintapaikka on ensi syksynä pisteestä tai kahdesta kiinni, sympatiani ovat sen joukkueen puolella, joka on pisteensä oikeasti pelaamalla ansainnut.


Niillä lahjapisteillähän Islannin lohkovoitto ainakin laskennallisesti tuli, joten kaikella rakkaudella vihaan Islantia jatkossakin. Ei paljon kiinnosta, kuinka pienestä ja vekkulista maasta on kyse. Lahjamaali on lahjamaali ja tämä nimenomainen oli suomalaisittain poikkeuksellisen karvas. Teille muille ei näemmä jäänyt viime syksyn matsista traumoja. Hyvä teille.


No jaa. Eihän elämässä yleensäkään oikeudenmukaisuus suinkaan aina toteudu. Maailmassa / elämässä tapahtuu erittäin paljon epäoikeudenmukaisuutta, epäoikeudenmukaisia asioita.

Myös urheilussa - vaikkapa jalkapallossa - tapahtuu paljon epäoikeudenmukaisuutta, epäoikeudenmukaisia asioita, ratkaisuja.

Yhtenä suurimmista vääryyksistä, epäoikeudenmukaisuuksista jalkapallon MM-kisojen yhteydessä pidetään Argentiinan pelaajan Diego Maradonan kädellään tekemää maalia Englantia vastaan puolivälierässä vuoden 1986 MM-kisoissa.
Lainaus Wikipediasta: "Ensimmäinen puoliaika jäi maalittomaksi, mutta toista puoliskoa oli ehditty pelata vain kuusi minuuttia, kun Englannin puolustaja Terry Fenwick tavoitteli maalivahti Peter Shiltonia korkealla roikkupallolla. Diego Maradona luki tilanteen ja hyppäsi palloon, iskien sen nyrkillään maaliin. Englantilaiset protestoivat, mutta tunisialaistuomari ei ollut huomannut Maradonan vilppiä, ja hyväksyi maalin. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Diego Maradona vakuutti, ettei käyttänyt ensimmäisessä maalissaan kättä apuna. Myöhemmin hän kuitenkin totesi ”Jumalan käden” avittaneen tilanteessa."

Vasta pari vuotta sitten Diego Maradona tunnusti, että hän teki kyseisen maalin kädellään.
http://anakonda.fi/urheilu-jalkapallo/m ... -k%C3%A4si

Eikä Argentiinalla tainnut olla oikein puhtaita jauhoja pussissa silloinkaan, kun maa voitti ensimmäisen maailmanmestaruuden jalkapallossa vuonna 1978.
Lainaus Wikipediasta:"Sarjamuotoinen järjestelmä sai osakseen kritiikkiä, kun isäntämaa Argentiina ratkaisuottelussa voitti Perun 6–0 ja meni loppuotteluun ohi Brasilian, jonka maalisuhde jäi huonommaksi. Sopupelipuheet alkoivat heti suurinumeroisen voiton jälkeen. Suoria todisteita vilpistä ei ole noussut esiin, mutta joka tapauksessa isäntien onnistui mm. lykätä pelin alkua niin että samaan aikaan pelattavaksi tarkoitetun Brasilian ottelun lopputulos oli jo tiedossa.
Kyseistä Argentiina–Peru -ottelua on väitetty sovituksi enemmän kuin mitään muuta MM-ottelua, ja huhut Perun pelaajien uusista autoista ja pankkitileistä alkoivat jo pian kisojen jälkeen. Perun pelaajat ovat myös kertoneet eräiden korkea-arvoisten poliittisten vaikuttajien kuten Argentiinan sotilasjuntan johtajan Jorge Videlan ja vieraansa Henry Kissingerin vierailleen ennen ottelun alkua pukukopissaan.

Argentiinassa juhlittiin mestaruutta viikkoja, ja saavutuksen, kuten koko turnauksen järjestämisenkin, katsottiin tukeneen maata hallinnutta sotilasjunttaa ."


Itse seurasin aikoinaan televisiosta noiden vuoden 1978 MM-kisojen loppuottelua, jossa vastakkain olivat kisojen isäntämaa Argentiina ja Alankomaat. Mieleeni on aina jäänyt loppuottelun viimeiset 15 - 20-minuuttia, jossa johdossa ollut Argentiina pelasi todella räikeästi ja rumasti aikaa. Toisin sanoen argentiinalaiset pelaajat filmasivat ottelun lopulla todella räikeästi ja rumasti tuomarin sen kummemmin puuttumatta asiaan. Ottelun loppujaksoa katsoessa tuli vahvasti mieleen, että Argentiina oli pakko saada kyseisten MM-kisojen voittajaksi.
Viimeksi muokannut Mr Kite päivämäärä 12 Loka 2017, 01:59, muokattu yhteensä 1 kerran
Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
 
Viestit: 1776
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

ViestiKirjoittaja Rousku » 12 Loka 2017, 01:58

ESC93 kirjoitti:Chile ulos.

:aivanmaassa: Tykkäsin heistä viimeksi niin.
Rise, angel, shine, love!
Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
 
Viestit: 21103
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 23:57

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

ViestiKirjoittaja Timoteus » 12 Loka 2017, 18:40

TomppaJr kirjoitti:Häh, miten tämä saatettiin hyväksyä? :rofl:


Erotuomarin ja avustavan kommunikaatiokatkos todennäköisesti. Avustava lähtee maalin merkiksi spurttaamaan keskiviivaa kohti – pallon mentyä tolpan väärälle puolen. Tästä näkyy avustavan tekemiset. Ainoa syy juosta keskiviivaa kohti on maali. Pallon mennessä päätyrajan yli peli jatkuu maali- tai kulmapotkulla, jotka näytetään toisin.

Erotuomari näkee oikein hyvin, että pallo päätyy väärälle puolen tolppaa. Pelaajamuurin takaa hän ei kuitenkaan näe, käykö pallo maalissa sitä ennen. Avustavan liikkeistä hän olettaa, että kävi se. Tarkempi erotuomari olisi käynyt jututtamassa avustavaa ja kysynyt, miten tämä oikeasti näki tilanteen.

Muita selityksiä (puolueellinen tai lahjottu tuomari) vastaan puhuu se, että pallon olisi voinut aivan perustellusti viedä pilkulle, josta maali olisi todennäköisesti syntynyt ilman tuomarivirhettä.

Haamumaali ei ollut ottelun ainoa kummallisuus. Kolmen minuutin lisäajasta pallo oli pelissä hädin tuskin puoli minuuttia. Aikaa tuhraantui siihen, kun iäkäs naiskatsoja meni pötkölleen keskelle kenttää. Tästä näkyy, miten hänet kiskotaan pystyyn.

Mr Kite kirjoitti:Itse seurasin aikoinaan televisiosta noiden vuoden 1978 MM-kisojen loppuottelua, jossa vastakkain olivat kisojen isäntämaa Argentiina ja Alankomaat. Mieleeni on aina jäänyt loppuottelun viimeiset 15 - 20-minuuttia, jossa johdossa ollut Argentiina pelasi todella räikeästi ja rumasti aikaa.


Minusta jalkapallon sääntöjen heikoin puoli on se, että tämä on yleensä mahdollista, tai kuten yllä, että katsoja voi kuluttaa aikaa pelikellosta menemällä kentälle makaamaan. Jalkapallossa pitäisi siirtyä tehokkaaseen peliaikaan. Sitä pitäisi olla vähemmän kuin 90 minuuttia, koska tällä hetkelläkään pallo ei ole pelissä edes lähelle 90:ää minuuttia. Valioliigassa pallo on pelissä keskimäärin 55 minuuttia. 60 minuuttia olisi hyvä pyöreä luku pelin kestoksi. No, tuskinpa tähän koskaan mennään.

Sääntöjen toiseksi huonoin puoli on sitten se tässä sivuttu, eli se, että laji elää 1800-lukua. Videotuomarointi poistaisi kaikki räikeät tuomarivirheet aiheuttamatta yhtäkään merkittävää ongelmaa, mutta kun ei käy, niin ei käy. Laji antaa itsestään typerän vaikutelman, kun jokainen katsoja näkee erinomaisista kuvakulmista uusintojen ja hidastuksien kanssa, miten tilanne oikeasti meni. Peli kuitenkin tuomaroidaan sen mukaan, mitä kaksi ihmistä näkee reaaliajassa. Maalinedushäslingeissä välttämättä kummallakaan ei ole tarpeeksi esteetöntä näkymää, jolloin tuomio jaetaan arvalla.

Erotuomarien ammattitaidosta kertoo se, ettei räikeitä tuomarivirheitä tapahdu joka halvatun pelissä, vaikka työ pitääkin tehdä puolisokkona.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.
Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
 
Viestit: 26349
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 09:31

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

ViestiKirjoittaja MIH96 » 13 Loka 2017, 11:26

TomppaJr kirjoitti:Häh, miten tämä saatettiin hyväksyä? :rofl:

Näiden karsintojen case Thierry Henryn käsimaali Irlantia vastaan 2009.
MIH96
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
 
Viestit: 2248
Liittynyt: 16 Syys 2015, 21:52
Paikkakunta: Helsinki

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

ViestiKirjoittaja sziget » 17 Loka 2017, 22:59

Euroopan jatkokarsintaparit: Pohjois-Irlanti - Sveitsi, Kroatia - Kreikka, Tanska - Irlanti, Ruotsi - Italia. 9.-11.11. pelataan ensimmäiset ja 12.-14.11. toiset osaottelut. Heikoin lohkokakkonen Slovakia karsiutui jatkokarsinnasta. Lohkojumboja vastaan pelatut ottelut eivät vaikuttaneet kakkosten vertailuun.

Timoteus kirjoitti:Jalkapallossa pitäisi siirtyä tehokkaaseen peliaikaan. Sitä pitäisi olla vähemmän kuin 90 minuuttia, koska tällä hetkelläkään pallo ei ole pelissä edes lähelle 90:ää minuuttia.

Muuttaisi liikaa pelin luonnetta. Lisäajasta voisi tehdä läpinäkyvää niin että laskut julkaistaisiin ottelun jälkeen. Tuomarien olisi vaikeampi jättää aiheellista lisäaikaa pois (lääkintätyöt, kentällä makoilevat mummot) tai vetää aiheetonta aikaa hatusta. MM-kisoissa 1994 loukkaantuneet pelaajat kannettiin muistaakseni heti kentältä, kun ei haluttu pitkästyttää jenkkikatsojia. Se oli hyvä idea.

Timoteus kirjoitti:Videotuomarointi poistaisi kaikki räikeät tuomarivirheet aiheuttamatta yhtäkään merkittävää ongelmaa, mutta kun ei käy, niin ei käy.

Videotuomarointi tulee, kunhan ehtii. FIFA:n pomo Gianni Infantino on kai kannattanut sitä näihin MM-kisoihin, päätöstä odotetaan maaliskuussa. Kokemuksia on jo Confederations Cupista, U20 MM-kisoista ja Bundesliigasta. Urheilulajit ovat erilaisia, ja tulevia sääntöjä varmaan hiotaan vielä. Esim. maailman kolmanneksi suurimmassa pallopelissä maahockeyssa erotuomari tai joukkue voi pyytää videotarkistusta tietyissä tilanteissa. Joukkueella on yksi haasto per ottelu. Jos se menee läpi, oikeus säilyy.
Pallomerta seilaan, aikakautta peilaan
Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
 
Viestit: 7657
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

 
Edellinen

Paluu Urheilu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaaSauhupuoti.comJatomaki Consulting - Tyden palvelun hosting ratkaisut