Un peu de poivre, un peu de sel (Reseptivinkit)

La dolce vita - vapaata keskustelua arjesta ja harrastuksista

Ruoanlaitto on:

Mahtavaa puuhaa ja ihana harrastus
47
45%
Ihan kivaa aina välillä jos viisut soivat taustalla
38
36%
Pakollinen velvollisuus keittiössä
12
11%
Jonkun toisen puuhaa, ei sovi minulle...
8
8%
 
Ääniä yhteensä: 105

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Kokeilkaapa tätä! On aivan ihanaa... :kuolaus: Jauhelihan kun korvaa soijarouheella niin käy kasvissyöjällekin.

Huom. Ohje ei ole minun, se on eräältä toiselta foorumilta bongattu ja netissä jo laajalle levinnyt...

Meksikolainen lasagne 4-6 annosta

400-500 g jauhelihaa
1 sipuli
(1 selleri)
1 punainen chili paloina (tai jalopenoa)
1 pussi taco- tai fajitamausteseosta tmv.

1 tölkki murskattuja tomaatteja
3 rkl tomaattipyrettä
1 dl vettä
1/2-1 purkki vihreää chiliä (tai jalopenoa)
1 prk kidneypapuja
suolaa, pippuria, ripaus juustokuminaa

5 dl juustoraastetta
250 g raejuustoa
1 muna
3/4 dl maitoa

tortillachipsejä

päälle:

tortillachipsejä
tomaattilohkoja

tarjoiluun:
ranskankermaa

Paista jauheliha, sipuli, selleri ja punainen chili. Lisää tacomauste ja vesi.

Lisää tomaattimurska, tomaattipyre, vesi, vihreät chilit ja kidneypavut. Anna kiehua 10-15 min.

Sekoita raejuusto, maito, muna ja 2,5 dl juustoa keskenään.

Laita 1/3 jauhelihasta lasagnevuokaan. Levitä n. puolet juustomassasta päälle. Laita seuraavaksi chipsit, sitten jauheliha, juustomassa, chipsit.

Lopuksi jauhelihaa ja juustoraasteesta loput sen päälle. Asettele tomaattolohkoja päälle ja koristele mausteilla ja tortillachipseillä.

Paista 15 min 225 asteisessa uunissa. Nautitaan ranskankerman kanssa, jonka raikkaus kivasti pehmentää chilin poltetta. :kuolaus:
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
ZetZet
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7878
Liittynyt: 02 Huhti 2004, 14:06

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja ZetZet »

Olipa hauska käydä tätä ketjua läpi, tässähän on ihan oikeasti hyvä kokoelma helppoja reseptejä.

Olen oikeastaan löytänyt ruuanlaiton uudestaan, pitkään aikaan ei ole tullut kokattua kunnolla kun yhdelle on tylsä laittaa ruokaa. Nyt sitten seurustelun myötä tulee laitettua ruokaa usein, ja on ihan oikeasti kiva miettiä ettei joka kerta tulisi tehtyä ihan samaa tai sorrutua valmisjuttuihin.

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11508
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja romualdo »

ihanaa, ZetZet, noinhan se juuri on, mullakin on kumppani (tosin etäsuhteessa) joka on mainio kokki (pitopalvelun apulaisena,varsinainen ammatti on hoitoalalla)... muistathan myös Pirkka-tuotteet ...

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Samettinen bataattikookoskeitto, 2 annosta

n. 200 g bataattia
pienehkö porkkana
tuoretta inkivääriä, purkki-inkivääriä (n. 1/2 tl) tai ripauksittain kuivattua
suolaa
pippuria
pieni tlk (165 ml) kookosmaitoa

Kuutioi bataatit ja porkkanat. Laita kattilaan ja päälle vettä niin paljon, että ainekset peittyvät juuri ja juuri. Lisää mausteet. Keitä 15-20 min.

Soseuta vihannekset, lisää kookosmaito ja soseuta tarvittaessa vielä lisää, jos jäi kokkareita. Kuumenna, tarkista maku ja NAUTI!
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
Mansikka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4876
Liittynyt: 23 Helmi 2007, 10:06
Paikkakunta: Turku

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Mansikka »

Lainasin kirjastosta Unkarilaisen Keittokirjan ja sieltä löytyi montä hyvältä kuulostavaa reseptiä. Ongelmana on vaan , että niissä pitäisi käyttää unkarilaisia paprikajauheita eli kysymys kuuluu: Tietääkö joku, mistä niitä saisi ostaa? Voihan tavallista markettikamaakin käyttä, mutta nuo "aidot" ovat kuulema miljuunasti parempia.

Avatar
Mansikka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4876
Liittynyt: 23 Helmi 2007, 10:06
Paikkakunta: Turku

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Mansikka »

Löysin lehdestä reseptin, jota tänään kokeillaan. Broilerin rintafileitä seesaminsiemenissä kieriteltyinä ja pannulla paistettuina. Joukkoon lisätään sipulia, paprikaa, ananasta, mangochutneyta, currya ja kermaa. Voi olla aika hyvää. :joojoo:
Ihminen rakastaa kaikkia lapsiaan. Paitsi niitä, joita ei. - Ville Myllyrinne

Avatar
Margot
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 17668
Liittynyt: 28 Elo 2005, 09:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Margot »

Te oikeat ruoanlaittajat varmaan nauratte mut pihalle, mutta pakko laittaa silti. :heh: Olen kehittänyt oivallisen kesäruoan laiskalle rähmäkäpälälle, joka asuu yksin eikä syö lihaa. Tästä voi tietenkin muunnella oman maun mukaisen ja määrää voi lisätä. Tämä on yhden hengen annos.

Tosi helppo kasvis-fetapaistos

Öljyä (oliivi-, rypsi-...)
Kaksi perunaa
Kaksi tuoretta herkkusientä
Noin 70 g fetaa (kolmasosa 200 gramman kimpaleesta)
Kuusi kirsikkatomaattia
Mustapippuria
Oreganoa

Voitele vuoka öljyllä. Asettele vuokaan viipaloidut perunat ja herkkusienet, kuutioitu feta ja puolitetut kirsikkatomaatit. Valuta päälle öljyä (ei liikaa). Ripottele lopuksi runsaasti mustapippuria ja oreganoa. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia. Nauti esimerkiksi raejuuston kanssa.
What color is your life?

Avatar
--evg
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1832
Liittynyt: 24 Marras 2008, 18:53
Paikkakunta: Tampere

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja --evg »

Margot kirjoitti:Te oikeat ruoanlaittajat varmaan nauratte mut pihalle, mutta pakko laittaa silti. :heh: Olen kehittänyt oivallisen kesäruoan laiskalle rähmäkäpälälle, joka asuu yksin eikä syö lihaa. Tästä voi tietenkin muunnella oman maun mukaisen ja määrää voi lisätä. Tämä on yhden hengen annos.

Tosi helppo kasvis-fetapaistos

Öljyä (oliivi-, rypsi-...)
Kaksi perunaa
Kaksi tuoretta herkkusientä
Noin 70 g fetaa (kolmasosa 200 gramman kimpaleesta)
Kuusi kirsikkatomaattia
Mustapippuria
Oreganoa

Voitele vuoka öljyllä. Asettele vuokaan viipaloidut perunat ja herkkusienet, kuutioitu feta ja puolitetut kirsikkatomaatit. Valuta päälle öljyä (ei liikaa). Ripottele lopuksi runsaasti mustapippuria ja oreganoa. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia. Nauti esimerkiksi raejuuston kanssa.

:ihana: Oih tämä ohje kuulostaa todella hyvältä. Täytyy kokeilla ja kerron sitten että miltä maistui :heh:
IB- International Bullshit

Avatar
Juurovissön
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9125
Liittynyt: 18 Tammi 2006, 15:55
Paikkakunta: Turku

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Juurovissön »

Jess, tuo Margotin ruokaresepti kuulostaa niin herkulliselta, että mä taidan kans kokeilla jossain vaiheessa (kunhan mahdun kyökin puolelle kokkaamaan = liikaa tiskiä + tavaraa hellan päällä). Just parasta tuo Margot, että oot itse kokeillu jotain ja hyväks havainnu. Mie uskon sinnuu! :hali:

Avatar
Hazel
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 20988
Liittynyt: 04 Huhti 2004, 01:20
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Hazel »

Mä teen tuollaista ruokaa aika useinkin, fetan vaan korvaan tofulla ja joskus pavuilla tai kikherneillä. Kikherneet ovat muuten ihan loistavia, sopivat monenlaisiin ruokiin.
YOU NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU HAVE.

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11508
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja romualdo »

ah kikherneet ovat herneistä niitä ehkä tai melkein parhaimpia parhaimpia, kyl vihreä herne on vaan kingi!

... niin, se pakastetuista sienistä tehtyjen pihvien resepti menee suunilleen näin: sulatethaan siänet, seka-sienistä tulee parhaimmat, lähinnä tateista, siis jos tykkää pehmeämmistä, vähän etanamaisesta suun tuntumasta, haperot, kehnäsienet, ym. antavat napakamman, kiinteämmän, juustomaisemman tatsin. ....mutta rouskuja en ehkä ihan heti käyttäisi näihin, ne sopivat kyllä sellaisenaan paistettaviksi tai sitten hakkeluksena perinteiseen sienisalaattiin, kermaviilin, pippurin ja purjosipulin kera.
Mutta hienonnetaan sienten palat jollain tehokkaalla myllyllä,niistä saapi tulla vaikka ihan sellasta hienoa puuromaista mössöä. Joka maustetaan suolalla ja halutessasi myös mauste- tai mustapippurilla. Yrttejä ja mausteita siis oman maun mukaan. Sekaan voit lisätä jauhettua kuivattua nokkosta tms. vihreää. Värinkin vuoksi kiva.
Ruokaöljyä lorauta sekaan myös n. 1.0 - 1.5 dl.,' lisää 1-2 kananmunaa, jos sieniä on esim. n. 400 g. Lisään mielelläni tähän myös n. 1 dl hienonnettua maapähkinää. Ja jotta pihvit pysyis paremmin kasassa niin lisää vaikkapa ruis- ja ohra- jauhoja ihavvaan näppituntumalla, esim. noin 2.5 dl, voit laittaa osan myös täysjyvävehnäjauhoja. Eli kolmen eri jauholajin sekoitus toimii aika kivasti...Sekoita hyvin. Kermaviilikin sopii sinne sitkosta tuomaan. Jos haluat niistä vähän makeampia lisää kourallinen korppujauhoja. Anna taikinan vetäytyä hetki. n. 1 t. jääkaapisa.
Kuumenna teflonpannu, mieluummin kunnon valuurautapannu ja laita siihen kolme nokaretta taikinaa. Kastele iso lusikka ja painele sillä kolome pienehköä pihviä tahi sitten koko pannun kokoinen ohut pihvi, paista molemmilta puolin kauniin ruskeaksi. Maistuvat erinomaisilta varsinkin lämpiminä, ja ovat oivallisia leivänpäällysteenä.
esimerkiksi ku lähtee pyöräretkelle... ovat ruokaisia!
Viimeksi muokannut romualdo, 27 Touko 2016, 20:22. Yhteensä muokattu 4 kertaa.

Avatar
Mansikka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4876
Liittynyt: 23 Helmi 2007, 10:06
Paikkakunta: Turku

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Mansikka »

^ Tuota täytyy kyllä kokeilla jos vaan esi syksynä sieniä tulee. Me ollaan miehen kanssa sienestyshulluja. Kaapit notkuu kuivattuja sieniä, mutta sienikeitto on melkein ainoa mitä tulee joskus harvoin tehtyä. Tosi järkevää. :heh:
Ihminen rakastaa kaikkia lapsiaan. Paitsi niitä, joita ei. - Ville Myllyrinne

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 41806
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Rousku »

^Mun tarttee kokeilla jo aikaisemmin, pakastimessa on viimesyksyisiä tatteja. Saisikohan tuosta aikaan vegaaniversion, jos korvaisi munat kikhernejauhoilla? Tai saisi tietenkin mutta olisko ne hyviä? En itse ole vegaani enkä edes kasvissyöjä, mutta tuttavapiirissä noita on.

Avatar
Mansikka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4876
Liittynyt: 23 Helmi 2007, 10:06
Paikkakunta: Turku

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Mansikka »

Viime vuonna löytyi tosi paljon tatteja, mutta meille ei kelvanneet kun herkkutatit ja ne kuivatettiin kun niistä tulee sillä tavalla parasta keittoa. Täytynee syssymmällä noukkia myös muut tatit talteen. Kehnäsieniäkin vois kokeilla noihin pihveihin, niitäkin täällä kasvaa aika runsaaasti.
Ihminen rakastaa kaikkia lapsiaan. Paitsi niitä, joita ei. - Ville Myllyrinne

Avatar
PikkuGwyneth
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2227
Liittynyt: 20 Touko 2005, 15:01
Paikkakunta: Kuopio

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja PikkuGwyneth »

Rousku kirjoitti:^Mun tarttee kokeilla jo aikaisemmin, pakastimessa on viimesyksyisiä tatteja. Saisikohan tuosta aikaan vegaaniversion, jos korvaisi munat kikhernejauhoilla? Tai saisi tietenkin mutta olisko ne hyviä? En itse ole vegaani enkä edes kasvissyöjä, mutta tuttavapiirissä noita on.
Kyllä kikhernejauhoista tulee mun mielestä maultaan hyviä kasvispihvejä, mutta joskus tuntuu, että kikhernejauhot eivät ihan korvaa kananmunia koostumusmielessä. Olen päätynyt laittamaan kasvispihveihin yhden tai kaksi raastettua raakaa perunaa taikinan koosta riippuen, ja sitten lisäksi kikhernejauhoja. Toinen vaihtoehto on liotetut pellavansiemenet + kikhernejauho. Tuntuisi, että sekä peruna että pellava maultaan voisivat sopia metsäsienten kanssa. :ruokaa:

PS. Tulipa nälkä...
Kymmenen sientä.

Avatar
Hazel
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 20988
Liittynyt: 04 Huhti 2004, 01:20
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Hazel »

Mä laitan myös pihveihin raastettua, keitettyä perunaa, korvaa erinomaisesti kananmunan.
YOU NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU HAVE.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 41806
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Rousku »

PikkuGwyneth kirjoitti:Olen päätynyt laittamaan kasvispihveihin yhden tai kaksi raastettua raakaa perunaa taikinan koosta riippuen, ja sitten lisäksi kikhernejauhoja. Toinen vaihtoehto on liotetut pellavansiemenet + kikhernejauho.
Niin joo, liotetuissa pellavansiemenissähän on ihan samanlaista limaa kuin kananmunassa! Eipä ole tullut mieleeni tuo vaihtoehto. Sitten kyllä tulee mieleen, että toimisiko psyllium, joko jauheena tai liotettuna.

Avatar
PikkuGwyneth
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2227
Liittynyt: 20 Touko 2005, 15:01
Paikkakunta: Kuopio

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja PikkuGwyneth »

Rousku kirjoitti:
PikkuGwyneth kirjoitti:Olen päätynyt laittamaan kasvispihveihin yhden tai kaksi raastettua raakaa perunaa taikinan koosta riippuen, ja sitten lisäksi kikhernejauhoja. Toinen vaihtoehto on liotetut pellavansiemenet + kikhernejauho.
Niin joo, liotetuissa pellavansiemenissähän on ihan samanlaista limaa kuin kananmunassa! Eipä ole tullut mieleeni tuo vaihtoehto. Sitten kyllä tulee mieleen, että toimisiko psyllium, joko jauheena tai liotettuna.
Kyllä se toimii, mutta annostuksessa kannattaa olla varovainen. Ja vessan on oltava kohtuullisen lähellä. On nimittäin melko kuitupitoista tuo aines... Kasvissyöjän vatsa on yleensä tottunut suureen kuitumäärään, mutta sekasyöjälle voi tulla yllätyksenä tuo psylliumin teho.
Kymmenen sientä.

Avatar
kwak
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9495
Liittynyt: 06 Joulu 2004, 19:09
Paikkakunta: Helsinki

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja kwak »

Tein pari päivää sitten soijarouhepihvejä siten, että korvasin suuren osan taikinasta ja lähinnä korppujauhoista keitetyllä hirssillä ja se toimi hyvin! Kivan makuisia! Hirssi on keitettynä melko sitkeää massaa, joten se piti pihvejä osaltaan koossakin ihan mukavasti. Pistin sekaan varmuuden vuoksi munan (tai pari?), joten en osaa sanoa, voiko sitä käyttää ainoana pihvien/pullien koossa pitäjänä. :miettii: En kyllä usko, mutta suosittelen silti hirssiä pihveihin makunsakin puolesta! :peukku:
Keep your head high above the water

Avatar
Jónsì
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 22138
Liittynyt: 02 Tammi 2005, 01:59

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Jónsì »

kwak kirjoitti:Pistin sekaan varmuuden vuoksi munan
:hihi:
Mistä tän saa poistettua? Apua!

Avatar
Hazel
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 20988
Liittynyt: 04 Huhti 2004, 01:20
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Hazel »

Mä teen noita soijarouhepihvejä niin, että korvaan kananmunan keitetyllä perunaraasteella/muhennoksella. Toimii loistavasti.
YOU NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU HAVE.

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Minä käytän soijajauhoja sidonta-aineena. Toimii muutenkin hyvin kananmunankorvikkeena ja on helppokäyttöistä, kun ei tarvitse tehdä muuta kuin viskata jauhot muiden aineiden sekaan.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
Mansikka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4876
Liittynyt: 23 Helmi 2007, 10:06
Paikkakunta: Turku

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Mansikka »

Ostin tämän vuoden ekat uudet perunat! Ruotsalaisia tosin mutta eiköhän ne hyviä ole nekin. Niiden kanssa tehdään viime kesän lempiherkkuamme eli possun ulkofilettä, paprikaa, kesäkurpitsaa, sipulia ja jotain hedelmää (persikkaa, päärynää, omenaa tai jotain) isohkoiksi lohkoiksi pilkottuina. Ainekset paistetaan pannulla, maustetaan grillikastikkeella (tai vaan suolalla ja pippurilla) ja päälle murustellaan aurajuustoa. Lisukkeeksi salaattia tai sitten ei kun tuossa itse sapuskassa on jo niin paljon kasviksia.
Ihminen rakastaa kaikkia lapsiaan. Paitsi niitä, joita ei. - Ville Myllyrinne

Avatar
Dimsku.
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1064
Liittynyt: 31 Joulu 2007, 19:30
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Dimsku. »

Tässä on (Liha)burekin ohje Mansikan pyynnöstä

Burek

Filoarkkeja
Täyte: 750 g naudan jauhelihaa, 4 sipulia, 24 g sulaa voita, 2 keltuaista, suolaa, pippuria

Sekoita jauheliha, sula voi, hienonnettu sipuli, keltuaiset, suola ja pippuri.
Sivele voisulalla taikinaa. Pane neljäsosa täytteestä taikinan alapäähän ja rullaa pötköksi.
Pane rulla pyöreään vuokaan spiraalin muotoon aloittaen keskeltä. Tee loput rullat samoin. Voitele paiston loppupuolella kermalla tai vesi-voisulalla.

tietysti voi laittaa eri täytteitä, vaikka pinaattia, juustoa yms.
Tältä lopputuloksen pitäisi näyttää (ite en ole tuota tehnyt :heh: )
http://i26.tinypic.com/b3vqy8.jpg
FISH FINGERS ARE SO FREAKING HOT, just like Leonardo DiCaprio
- Anna

Avatar
Mansikka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4876
Liittynyt: 23 Helmi 2007, 10:06
Paikkakunta: Turku

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Mansikka »

Kiitokset Dimskulle! Mutta nyt jäi ihmetyttämään tuo sulan voin määrä. 24 g. Meneekö koko juttu pilalle jos voita lorahtaa vahingossa 25 g? :heh:
Ei vaan, ohje kuulostaa hyvälle, pitää joskus kokeilla. Tuo on vähän samanlainen kuin kotoinen lihapiirakka johon tulee kuoreksi rahkavoitaikinaa ja täytteeseen lisäksi riisiä. :joojoo:
Ihminen rakastaa kaikkia lapsiaan. Paitsi niitä, joita ei. - Ville Myllyrinne

Avatar
Dimsku.
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1064
Liittynyt: 31 Joulu 2007, 19:30
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Dimsku. »

Mansikka kirjoitti:Kiitokset Dimskulle! Mutta nyt jäi ihmetyttämään tuo sulan voin määrä. 24 g. Meneekö koko juttu pilalle jos voita lorahtaa vahingossa 25 g? :heh:
Ei vaan, ohje kuulostaa hyvälle, pitää joskus kokeilla. Tuo on vähän samanlainen kuin kotoinen lihapiirakka johon tulee kuoreksi rahkavoitaikinaa ja täytteeseen lisäksi riisiä. :joojoo:
me ei ite olla voita laitettu tohon, koska iskä on tiukalla dieetillä, vaikkei ylipainonen (mun mielestä) oo :eeek:
FISH FINGERS ARE SO FREAKING HOT, just like Leonardo DiCaprio
- Anna

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11508
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja romualdo »

tosiaankin, nuo soijajauhot käyvät toki mainiosti korvaamaan munan noisa pihveissä, meinasin sitä ehottaa mutta arvelin (ja unohdinkin sitten...) ruokaohjeen rönsyilevän liikaa... sienten oma maku nk. umaami onkin yleensä melko miedohko joten ne sopivat kyllä yhteen oikeastaan minkä muun ruoka-aineen kanssa tahansa... rohkeasti vain kokeilemaan ja ennenkaikkea metsään keräilemään, kohta niitä taas saa... ! ja laitamme ruoaksi sitten vain ainoastaan varmaksi tuntemiamme lajeja, jos tiedät jonkun harrastuksessaan pitemmälle ehtineen sienestäjän niin ota ihmeessä hänet mukaan, kävelevää sieniopasta ei voita mikään...! Sienten tunnistamisessa auttaa myös vilkaisut esim. Sienipolku sekä Raijan sienisivut...

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Mitkäs ovat kuppilalaisten suosikki-piknikeväät? Ideoita? :uujee:
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
Mansikka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4876
Liittynyt: 23 Helmi 2007, 10:06
Paikkakunta: Turku

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Mansikka »

^ Niiden normaalien patonkien ja tuorejuustojen lisäksi olen joskus tehnyt majoneesipohjaisen makaronisalaatin, siis sellaista, jossa on kinkkua, suolakurkkua, pakasteherneitä ja omenaa nyt ainakin. Tai sitten salaattia, jossa on tomaattia, kurkkua, paprikaa ja jotain hedelmää (omppua, päärynää, viinirypäleitä...) tai vaihtoehtoisesti jotain melonia (cantaloupe on nykyinen suosikkini), sekä juustoa (fetaa, mozzarellaa, Auraa tai kotijuustoa). Pikkulihapullat kylmänä on myös hyviä ja niiden täytyy tietty olla omatekoisia.
Nää nyt oli vähän tylsiä ideoita, mutta itse en piknikiltä juuri muuta kaipaa.
Ihminen rakastaa kaikkia lapsiaan. Paitsi niitä, joita ei. - Ville Myllyrinne

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Nimenomaan haluaisinkin kuulla, mitä muut tykkäävät piknikillä syödä :joojoo: Ei tuo tylsältä kuulosta! Itse mietin tässä sopivaa menua viikonlopun souturetkelle, ehkä vaan jotain täytettyjä leipiä ja viinirypäleitä ym. :miettii: Tai wrapeja!
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Vastaa Viestiin