Un peu de poivre, un peu de sel (Reseptivinkit)

La dolce vita - vapaata keskustelua arjesta ja harrastuksista

Ruoanlaitto on:

Mahtavaa puuhaa ja ihana harrastus
47
45%
Ihan kivaa aina välillä jos viisut soivat taustalla
38
36%
Pakollinen velvollisuus keittiössä
12
11%
Jonkun toisen puuhaa, ei sovi minulle...
8
8%
 
Ääniä yhteensä: 105

Avatar
Mansikka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4876
Liittynyt: 23 Helmi 2007, 10:06
Paikkakunta: Turku

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Mansikka »

Meillä on tänään tarjolla homejuustolla kuorrutettuja naudanpihvejä, kermaperunoita, fetasalaattia ja punkkua. :joojoo:
Eli siis dieettiruokien lista saa jatkoa. :mrgreen:

Avatar
Mansikka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4876
Liittynyt: 23 Helmi 2007, 10:06
Paikkakunta: Turku

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Mansikka »

Ostin eilen kokonaisen, pakastetun ankan. Kohta maustan sen ja laitan uuniin, toivottavasti tulee hyvää (tai miksei tulis, ankanliha on taivaallista). Sen kanssa tarjotaan viinirypäle-punaviinikastiketta ja jotain vihannespaistosta. :joojoo:

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Tässäpä mainio ja nopea arkiruoka! Ja helppo!

Jauhelihawokki
400 g jauhelihaa (osan tai koko määrän voi korvata myös soijarouheella)
1/2 isosta kiinankaalista
2 paprikaa
2 sipulia tai purjoa
1 rkl jauhelihamaustetta
soijakastiketta

Suikaloi kasvikset. Ruskista sipulia ja jauhelihaa öljyssä, kun liha on ruskistunut, lisää myös paprikat, paista hetki sekoitellen koko ajan (minuutti-pari riittää). Kumoa sitten sekaan kiinankaalin valkoiset osat. Hetken (ehkä minuutti?) paistettuasi lisää kiinankaalin lehtiosat. Nyt ruokaa ei tarvitse enää paistaa, riittää, kun kuumentaa. Mausta. Nautitaan riisin tai nuudeleiden kera.

Kuulostaa simppeliltä, mutta nämä ainekset luovat yhdessä tosi ihanan makukokonaisuuden! :uujee:
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11508
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja romualdo »

ihanaa suikalointia ihanaa, unohditko Pirkka tuotteet, älä nyt, et oo tosissas! katso siv. 21.
Viimeksi muokannut romualdo, 27 Touko 2016, 20:06. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Hazel
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 20988
Liittynyt: 04 Huhti 2004, 01:20
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Hazel »

Mä tein eilen tuota Violetten wokkia, korvasin vaan jauhelihan tummalla soijarouheella. Oli tosi hyvää :ruokaa:
YOU NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU HAVE.

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Munkin pitää ensi tilassa kokeilla soijarouheella :peukku:
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
Mansikka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4876
Liittynyt: 23 Helmi 2007, 10:06
Paikkakunta: Turku

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Mansikka »

En ole koskaan tehnyt mitään soijarouheesta, mut ajattelin kokeilla ku haluaisin lisätä kasvisten osuutta ruokavaliossani. Niin että jos viisaammat mitenkään viitsitte, ni tietoa aiheesta otetaan vastaan. Eli miltä se maistuu ja miten sitä käytetään?
Kiitos.

nimim. epätietoinen

Avatar
Naali
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8498
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 18:00
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Naali »

Ongelmahan soijarouheessa on just se, että se ei oikein maistu millekään. Se kantsii maustaa hyvin (ja se on mulle ongelma).
21:15 <@XXX> kuten huomaat, mulla on vähän tautologiaa.

Avatar
Jónsì
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 22138
Liittynyt: 02 Tammi 2005, 01:59

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Jónsì »

Käytetään kuten jauhelihaa (mutta mä itse ainakin keitän paistamisen sijaan :heh: ) ja aika voimakkaasti saa tosiaan maustaa. Ja silti menee helposti puun makuiseksi. :heh:
Mistä tän saa poistettua? Apua!

Avatar
Hazel
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 20988
Liittynyt: 04 Huhti 2004, 01:20
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Hazel »

Minä liotan ensin soijarouhetta noin puoli tuntia voimakkaassa mausteliemessä. Hyvä mausteliemi on esim tämä:

rypsiöljyä
sitruunamehua
valkosipulia
tavallista sipulia
viinietikkaa
soijakastiketta
yrttejä
currya, aromisuolaa
chiliä
inkivääriä
mustapippuria
pihvimaustetta
vettä

Tuossa seoksessa liotetaan soijaa 1/2-1 h. Soija turpoaa ja imee mausteliemen itseensä. Vettä suhteessa soijaan 2/1. Ja tietysti noissa mausteissa kannattaa vaihdella käytön mukaan. Eli jos korvaa soijarouheella lihaa, niin lihamausteita, jos kanaa, niin vaikkapa currya ja kalan korvikkeena vaikka viherpippuria jne. Mielikuvitusta vaan peliin :joojoo: .

Ja suolaisuus kannattaa tarkistaa, koska soijakastike on itsessään usein melko suolaista.
YOU NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU HAVE.

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Jos tekee esim. spagettikastiketta, rouheen voi lisätä kastikkeeseen sellaisenaankin. Se imee sitten kivasti nestettä makua kastikkeesta kypsyessään. Tosin kannattaa muistaa, että soijarouhe imee nestettä itseensä, joten kannattaa lisätä Hazelin mainitsemassa 2/1 suhteessa sitten kasvis- tai lihalientä.

Soijarouheen kokeileminen kannattaakin aloittaa tekemällä ihan tavallista tomaattipohjaista spagettikastiketta, johon tulee jauhelihan sijasta soijarouhe. On nimittäin aika helppo ruoka, eikä mua ainakaan haittaa siinä sen lihan maun puuttuminen. Öljyä kannattaa lisätä, koska soijarouheessa ei ole rasvaa kuten lihassa, ei tule sitten kuivakan makuista.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
Mansikka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4876
Liittynyt: 23 Helmi 2007, 10:06
Paikkakunta: Turku

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Mansikka »

Ok, kiitos paljon! Harmittaa kun tein just ison kasan lihapullia ja siinä olis voinu ainakin osan lihasta korvata tolla rouheella, pehmeä lasku nääs. No, ens kerralla sitten. :joojoo:

mangolassi

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja mangolassi »

Mä oon nyt vastikään alkanut hapuillen käyttää soijarouhetta. Mä kuullottelen rouhetta ensin valkosipulimurskan kera rypsiöljyssä pannulla. Kun alkaa vaikuttaa rapsakalta, lisäilen vähän kerrassaan vettä, kunnes tuntuu ettei soijarouhe enää ime sitä. (Oiskohan veden määrä noin puolet soijarouheesta, en osaa ihan arvioida) Sitten annan muhia n 5min, ja eikun maustamaan jne.

Tänään söin hernekeittoa, johon olin jauhelihan tilalle laittanut ko. rouhetta. Albatrossi luuli viattomasti syövänsä lihaa. :heh:

Avatar
Hazel
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 20988
Liittynyt: 04 Huhti 2004, 01:20
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Hazel »

mangolassi kirjoitti: Tänään söin hernekeittoa, johon olin jauhelihan tilalle laittanut ko. rouhetta. Albatrossi luuli viattomasti syövänsä lihaa. :heh:
:ihana: :tapu:
YOU NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU HAVE.

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Nämä ovat tooooosi hyviä! :kuolaus: Ja helppoja! Proteiiniakin saa kivasti, kun on munaa mukana, muttei tarvitse lihaa käyttää. :peukku:

Porkkanaohukaiset (tästä annoksesta riittää kahdelle tai neljälle vähemmän nälkäiselle)

3 dl porkkanaraastetta
0,5 dl korppujauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
1 dl maitoa
1 tl yrttisuolaa
2 munaa
valkopippuria
(tuoretta persiljasilppua)

Sekoita ainekset keskenään ja anna taikinan levätä hetki, 15 min. riittää hyvin.

Paista haluamasi kokoisia ohukaisia pannussa margariinissa tai öljyssä. Rasvaa saa olla sen verran, että pannun pinta kunnolla peittyy.

Tarjoa perunoiden tai riisin kanssa. Seuraksi sopii erinomaisen hyvin myös kermaviilikastike: 1 dl kermaviiliä, 2-3 rkl silputtua ruohosipulia, 1 tl sinappia, ripaus suolaa, valkopippuria ja sokeria.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
tonywerner
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja tonywerner »

ISKENDER KEBAB :turkki:

Ainekset:
1 pkt Euroshopper pitaleipiä
1 pss Pouttu Kebab-lastuja
1 pll Korv Göran's Kebab-kastiketta
1 prk Ingman Rasvatonta Luonnonjogurttia

Valmistus:
Paloittele kaksi Euroshopper-pitaleipää veitsellä n 0,5 cm x 1,5 cm kokoisiksi palasiksi. Levitä leipäpalat tasaiseksi kerrokseksi lautaselle. Levitä leipäpalojen päälle puoli pussia Pouttun Kebab-lastuja tasaiseksi kerrokseksi. Laita annos 1,5 minuutiksi mikroaaltouuniin täydellä teholla. Pursota lämpimän annoksen päälle haluamasi määrä Korv Göran's kebab-kastiketta ja valuta sen päälle Ingmanin Rasvatonta luonnonjogurttia tasaisina nauhoina ja nauti.
Lisukkeeksi sopii pieneksi silpuksi jauhettu tuore kaali, suolakurkkuviipaleet ja tomaattiviipaleet.

Aineksista saa rakennettua useamman Iskender-annoksen.
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
Toni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18635
Liittynyt: 10 Helmi 2004, 12:23
Paikkakunta: Helsinki

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Toni »

Ihana ohje :hihi:

Mut voin sanoa, että kyseinen nimiErkki on varmasti tosissaankin testannut nuo kaikki edellä mainitut merkit ja ne hyväksi havainnut. Noissa "eineksissä" tuppaa nimittäin olemaan aika paljon laatueroja. :miettii:
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Kiitos Tonylle ohjeesta, pitää kokeilla! :uujee: Tää ei niin valmisruokia harrasta, joten on hyvä tietää mitkä ovat parhaita merkkejä... :peukku:
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Makaronilaatikko soijarouheesta

Oli niin hyvää, että unohdin kokonaan etten mukamas pidä soijarouheesta tehdystä makrulootasta. :uujee:

4 annosta

n. 2 dl soijarouhetta
n. rkl balsamiviinietikkaa, 2 rkl öljyä, 1 tl jauhelihamaustetta + vettä
1 sipuli
3 rkl tomaattipyreetä
1 rkl oreganoa
ripauksittain mustapippuria
1,5 l vettä
2 (liha)liemikuutiota, vähäsuolaista
400 g makaronia
150 g Koskenlaskija-sulatejuustoa, voimakasta

Liota soijarouhetta kiehautetussa vedessä johon on sekoitettu viinietikka, öljy ja jauhelimauste, n. 5-10 min riittänee.

Silppua sipuli ja kuullota tilkassa margariinia. Lisää valutettu, liotettu soijarouhe ja sekoittele hetki. Lisää sitten tomaattipyre, mausteet, vesi ja liemikuutiot, kiehauta. Lisää makaronit ja anna purpatella kannen alla n. 6 min. Lisää sitten kuutioitu sulatejuusto ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut.
Kaada seos uunivuokaan. Paista 200 asteessa 30 min. ja anna vetäytyä 5-10 min. ennen ateriointia.

mukailtu Pirkan ohjeesta.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
Mansikka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4876
Liittynyt: 23 Helmi 2007, 10:06
Paikkakunta: Turku

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Mansikka »

Meidän tämän illan juhlamenyy: Hekkutattikeittoa (itse poimituista sienistä tietty), paahdettuja ruisleivän siivuja ja niihin lisukkeeksi muikunmätiä, kananmunahakkeluksella höystettyä smetanaa ja sienisalaattia. Pääruuaksi sinihomejuustolla täytettyjä lohirullia, paprika- kesäkurpitsagratiinia ja tomaatti- kurkku- paprika- melonisalsaa. Jälkkäriksi puolukka- vadelmajäädyke.

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11508
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja romualdo »

esimerkillisen herkullista .... :tapu:

Tiina
Hörppijä
Hörppijä
Viestit: 233
Liittynyt: 13 Marras 2007, 22:05

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Hazelilla ja Violettella on oivallisia soijarouhevinkkejä. Kiitokset niistä - ovat valmistuslistallani lähitulevaisuudessa :ruokaa:
Löytyisikö teiltä (tai joltakulta toiselta) reseptiarkistoistanne hyviä vinkkejä tofun käyttöön?
Olen ostanut sitä aika ajoin, mutta kokkauksieni tulokset ovat olleet.... hmmm.... miten sen nyt ilmaisisi, vähemmän kulinaristisesti viehättäviä :( :raaps: Kyseessä on ollut se pehmeä, maustamaton tofu. Kiinteämpi, savustettu versio on ollut oivallista sellaisenaan esim. wokeissa. Nyt haluaisin oppia valmistamaan herkkuja tuosta perheen pehmeämmästä versiosta.

Hjälp :kokki: -Tiinaa

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Mä en ole vielä koskaan käyttänyt tofua, mutta PikkuG laittoi tänne aiemmin ainakin hyvältä vaikuttavia marinointiohjeita tofulle:

http://www.viisukuppila.fi/phpBB3/pulin ... ml#p457556
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Tiina
Hörppijä
Hörppijä
Viestit: 233
Liittynyt: 13 Marras 2007, 22:05

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Kiitos Violette :ihana: ja PikkuG :tapu:

:hali:

Avatar
PikkuGwyneth
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2227
Liittynyt: 20 Touko 2005, 15:01
Paikkakunta: Kuopio

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja PikkuGwyneth »

Moi tofun ystävät!

Pehmeää tofua oon käyttäny lähinnä pienehköinä kuutioina esim. tomaattipohjaisissa mausteisissa kastikkeissa, joihin vain laitan tofun kiehumaan ainakin vartiksi-> tofu muussaantuu hieman ja antaa kastikkeeseen voluumia muttei varsinaisesti tunnu hampaissa. Esim. kuullotetaan sipuli tai pari öljyssä, lisätään mausteita (curry, kurkuma, korianteri, yrttejä jne), lisätään nesteeksi pari tötsää tomaattimurskaa, pari kourallista hampun-, auringonkukan-, kurpitsan-, seesamin- ja unikonsiemeniä sekä paketti kuutioitua pehmeää tofua. Annetaan hautua kannen alla kevyesti kiehuen, tarkkaillaan nesteen määrää ettei keitos pääse kuivahtamaan. Maustetaan lopuksi suolalla ja nautitaan jonkun lisukkeen kanssa.

Pehmeää tofua en ehkä lähtis marinoimaan, ainakaan mitenkään suurimuotoisemmin, koska sen rakenne on niin heppoinen, että se ei pysy kasassa. Se imee makuja helpommin kuin kiinteä tofu, mutta ei tosiaan pysy kuutioina tai viipaleina.

Pehmeää tofua voi käyttää myös rahka- tai pirtelötyyppisinä jälkiruokina tai välipaloina, muistaakseni Hazel on maininnut täällä ohjeita. Kun tofun makuun tottuu, sitä voi vetää ihan semmoisenaan marjojen tai hedelmien kanssa. Aluksi voi lisätä sokeria, jos maku tuntuu oudolta.
Kymmenen sientä.

Avatar
Hazel
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 20988
Liittynyt: 04 Huhti 2004, 01:20
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Hazel »

Itse käytän pehmeää tofua lähinnä juuri pirtelöissä ja rahkamaisissa jälkiruoissa, eli ihan rahkan ja jogurtin sijasta noissa mainituissa jälkkäreissä. Samalla lailla korvaan muut maitotuotteet sitten tofujäätelöllä ja/tai tofukermalla ja sekaan pakastettuja tai tuoreita hedelmiä, marjoja tai hilloa. Kaikki vaan soseutetaan kuten normaalikin rahka ja pirtelö. Tulee tosi hyviä.
YOU NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU HAVE.

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11508
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja romualdo »

Onko täällä kiisselin ystäviä. MIkä on suosikkikiisselinne? Kuinka teet sen? Ite suosin maito/vanilliini/vanilja -kiisseliä jonka teen tietysti kokomaitoon ja suurustan maissijauhoilla,koska se antaa parhaan tuloksen,siitä tulee samettimaisen pehmeää eikä klimppistä kuten esim. perunajauhoilla suurustettaessa... suklaa/kaakaokiisseli on toinen favoriitti, sen kanssa ei vain oikein pysty syömään hilloa/marjoja... muita varmoja favoriitteja ovat sekahedelmäkiisseli/keitto, ja mehtämarjakiisseli, varsinkin metsävadelma ja mustikkakiisselli, unohtamatta mansikkakiisseliä ... :kuolaus:

Avatar
Mansikka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4876
Liittynyt: 23 Helmi 2007, 10:06
Paikkakunta: Turku

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Mansikka »

Täältä löytyy yks kiisseli-ihminen :joojoo: . Mansikkakiisseli on ihan parasta, kermavaahdon kanssa vielä parempaa. Ja sellanen tavallinen mehukiisseli on myös hyvää.

Avatar
Lilli
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 855
Liittynyt: 08 Helmi 2004, 20:08
Paikkakunta: Kuopio

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Lilli »

Mansikka kirjoitti:Täältä löytyy yks kiisseli-ihminen :joojoo: . Mansikkakiisseli on ihan parasta, kermavaahdon kanssa vielä parempaa. Ja sellanen tavallinen mehukiisseli on myös hyvää.
:peukku: Ja mansikka-raparperikiisseli on aivan ehdoton ykkönen :joojoo:

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11508
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja romualdo »

ja entäs ruusunmarjakiisseli... ahh, kaikki kiisselifanit, yhtykäämme...!

Vastaa Viestiin