Sananvapaus

Just nu! - keskustelua tv-ohjelmista ja ajankohtaisista asioista
Avatar
Happy
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16803
Liittynyt: 10 Marras 2011, 20:58

Re: Sananvapaus ja sen rajat

Viesti Kirjoittaja Happy »

skidi kirjoitti:Mitä mieltä olette, pitäisikö uhrilla olla oikeus julkaista raiskaajansa nimi sosiaalisessa mediassa?
No todellakin :draamaa:
Äskettäin oli myös jossain uutinen, että teinityttö voi saada syytteen siitä että julkaisi raiskaajiensa nimet,
katin kanssa!
Mielestäni raiskaaja luopuu kaikista ihmisoikeuksistaan/arvoistaan raiskatessaan jonkun muun ihmisen.
Never miss a good chance to shut up.

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11892
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Sananvapaus ja sen rajat

Viesti Kirjoittaja sziget »

Venäläisen Pussy Riot -punkryhmän kolme jäsentä tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankeuteen "huliganismista". Tuomarin mukaan Vladimir Putinin vastainen mielenilmaus Moskovassa Kristus Vapahtajan katedraalissa viime helmikuussa rikkoi uskonrauhaa ja yleistä järjestystä.

Putin on kolmannen kautensa alussa kitkenyt tarmokkaasti sananvapauden jäänteitä. Ulkomaista tukea saavien kansalaisjärjestöjen pitää ilmoittautua "ulkomaisiksi agenteiksi". Laittomasta mielenosoituksesta saa jättisakot. Vallanpitäjiä ärsyttävät nettisivustot voidaan panna mustalle listalle ja sulkea. Pidän Venäjästä mutta en tällaisesta kehityksestä. :( - EDIT 18.8.: Eilen julkaistun kyselyn mukaan 44 prosenttia venäläisistä piti oikeudenkäyntiä oikeudenmukaisena. 17 prosenttia ei tähän uskonut. Putin tuomitsi elokuussa teon mutta kannatti lievää tuomiota. Kai tämä sitten on "lievä", kun syyttäjä vaati kolmea vuotta ja Venäjällä on myös äärioikeisto ja nationalistit, jotka pitävät Putinia liian liberaalina.

Pussy Riotin tapaus antaa etovan kuvan Venäjän ortodoksikirkosta, jota konservatiiviset, rahassa rypevät Putinin hännystelijät johtavat. Homovihan lietsonnassa kirkon rooli on aivan keskeinen.
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Avatar
mpappa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4061
Liittynyt: 02 Syys 2005, 18:18

Re: Sananvapaus ja sen rajat

Viesti Kirjoittaja mpappa »

Mielestäni jossakin olin lukevinani, että ortodoksikirkon edustaja pitää Pussy Riotin rangaistusta kohtuuttomana. Korjatkaa, jos olen väärässä.
Love shine a light

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11892
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Sananvapaus ja sen rajat

Viesti Kirjoittaja sziget »

mpappa kirjoitti:Mielestäni jossakin olin lukevinani, että ortodoksikirkon edustaja pitää Pussy Riotin rangaistusta kohtuuttomana. Korjatkaa, jos olen väärässä.
Maaliskuussa Venäjän ortodoksisen kirkon johtaja Kirill tuomitsi protestin kovin sanoin. Patriarkan mukaan se oli rienausta, jolle Paholainen nauraa ja jota ei pidä suvaita eikä puolustella millään tavalla.

Perjantaina kirkko antoi lausunnon, jossa se yhä tuomitsi teon toivoen kuitenkin, että viranomaiset osoittaisivat armoa tuomituille. Kirkko siis kaiketi hyväksyisi sen, että rangaistusta lievennettäisiin tai Putin armahtaisi naiset. Siis jos he anoisivat armoa ja myöntäisivät siten syyllisyytensä, mitä he eivät tietenkään tee. Esitys ei pilkannut uskontoa vaan kirkon ja politiikan liittoa, koska Kirill tuki presidentinvaalien alla avoimesti Putinia:

Patriarkka Kirill uskoo Putiniin
Uskoisi mieluummin Jumalaan, paskiainen


Kun Kirill valittiin virkaansa 2009, häntä pidettiin suhteellisen liberaalina. Voi hän sitä ollakin, mutta armeliaat sanat kuulostavat nyt tekopyhiltä ja kirkon välit oikeasti vapaamielisiin luultavasti huononevat.
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13750
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Sananvapaus ja sen rajat

Viesti Kirjoittaja ta1ja »

Tällainen jäi mietityttämään: Oikeus: Bäckmanin yliopiston sähköpostitilin sai sulkea

Bäckmanin toiminta voi olla isänmaan kannalta ei-toivottavaa, muutoinkin väärää jne. Todelliselta kiusankappaleeltahan se kaikin puolin, lievästi sanottuna, vaikuttaa, omaa etuaan ajaessaan vaaralliselta. Mutta olenko ihan pihalla, kun ajattelen, että niin kauan kuin mitään väärinkäytöksiä ei ole toteen osoitettu herättää kyllä kysymyksiä se, että vapaan tieteenharjoittamisen arvoihin sitoutunut yliopisto sekä julkisesti sanoo kokevansa dosenttinsa ei-toivottavaksi mielipiteittensä takia että tavallaan sensuroi itsensä irti estämällä sähköpostin käytön. Kun onhan tuollainenkin aika ... neukkulaiselta ja nykykiinalaiselta kalskahatavaa toimintaa. Ymmärrän, että Bäckman mahdollisesti saattaa hakea dosentuuristaan ja Helsingin Yliopisto-yhteyksistään väärällä tavalla pönkitystä propagandalleen, mutta silloin Yliopiston tehtävä on ensin tehdä asiasta ihan lähtökohtaisesti oikeudelleinen kysymys. Nythän yliopisto omalla päätöksellään lakkautti sähköpostin, sellaisen, jota yliopisto kuitenkin jakaa kaikille kirjoilla oleville ja muutoin tutkimustyötä yliopistoon tekeville ilman mitään palvelussuhde-ehtoja. Minun käsitykseni mukaan.

Ja ylipäänsä onko mitenkään hyvä asia että nimenomaan yliopisto on se taho joka näitä sanktioita lähtee ajamaan? On toki hyvä että joku tekee jotain, mutta jotenkin näkisin että mieluummin jokin muu taho toiminnan oikeutukseen lähtisi puuttumaan. En tiedä. Vapaa tiede ja mielipiteen vapaus, kuitenkin.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
Huilumies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5343
Liittynyt: 09 Helmi 2004, 15:20
Paikkakunta: Vantaa

Re: Sananvapaus ja sen rajat

Viesti Kirjoittaja Huilumies »

^ Sananvapausasioista samaa mieltä, olenhan sitä mieltä että sellaiset kuuluvat natseillekin niin kauan kuin rikoksen tunnusmerkkiä ei tapahdu. Mutta eikö tuo sähköpostin sulkeminen ollut ihan normaali käytäntö sellaiselle, joka ei 3 vuoteen ole ollut yliopiston palkkalistoilla? Tapaus pääsi otsikoihin vain koska Bäckman nillitti ja hän on se kuka on, jolloin media kiinnostui.

Kuten joku kommentoija sanookin, ei mikään firmakaan ylläpidä sellaisen henkilön sähköpostiosoitetta, joka on 3 vuotta sitten lähtenyt talosta.

Avatar
Jónsì
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 22138
Liittynyt: 02 Tammi 2005, 01:59

Re: Sananvapaus ja sen rajat

Viesti Kirjoittaja Jónsì »

ta1ja kirjoitti:Nythän yliopisto omalla päätöksellään lakkautti sähköpostin, sellaisen, jota yliopisto kuitenkin jakaa kaikille kirjoilla oleville ja muutoin tutkimustyötä yliopistoon tekeville ilman mitään palvelussuhde-ehtoja. Minun käsitykseni mukaan.
Kyllä se on ensisijaisesti kuitenkin palvelussuhteessa oleville tarkoitettu ja esimerkiksi läheskään kaikilla dosenteilla ei ole käytössä olevaa helsinki.fi-sähköpostiosoitetta. Mitäpä sillä tekisivätkään, kun dosentti on vain Helsingin yliopiston myöntämä arvonimi? Varatuomarikin on hyvin vastaavanlainen arvonimi, josta ei kuitenkaan seuraa sitä, että hovioikeudet jakaisivat sähköpostiosoitteita.
Ja ylipäänsä onko mitenkään hyvä asia että nimenomaan yliopisto on se taho joka näitä sanktioita lähtee ajamaan?
Yliopiston intressi taitaa kuitenkin ensisijaisesti olla suojella omaa mainettaan ennemmin kuin jakaa sanktioita. Toki jos sen sanktioksi haluaa tulkita, mutta en näe siinä tulkinnassa mieltä.
Mistä tän saa poistettua? Apua!

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13750
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Sananvapaus ja sen rajat

Viesti Kirjoittaja ta1ja »

Jónsì kirjoitti:Kyllä se on ensisijaisesti kuitenkin palvelussuhteessa oleville tarkoitettu ja esimerkiksi läheskään kaikilla dosenteilla ei ole käytössä olevaa helsinki.fi-sähköpostiosoitetta. Mitäpä sillä tekisivätkään, kun dosentti on vain Helsingin yliopiston myöntämä arvonimi? Varatuomarikin on hyvin vastaavanlainen arvonimi, josta ei kuitenkaan seuraa sitä, että hovioikeudet jakaisivat sähköpostiosoitteita..


Mutta eikö siis perusopiskelijoiden lisäksi jatko-opiskelijat, myös nimellisesti jatko-opiskelijana kirjoilla olevat saa myös sähköpostiosoitteen? Eikö post-doc tutkijatkin saa, jos tekee tutkimusta ilman varsinaista palvelusuhdetta? Eikö dosentti tavallaan kuulu em? - Bäckman ei siis kuulu em rymiin, eikä ole tutkinut mitään, mutta kuinka aktiivinen Yliopisto on lakkauttamaan näitä sähköpostiosotteita dosenteiltaan? Tästähän tässä on kyse.
Jónsì kirjoitti:Yliopiston intressi taitaa kuitenkin ensisijaisesti olla suojella omaa mainettaan ennemmin kuin jakaa sanktioita. Toki jos sen sanktioksi haluaa tulkita, mutta en näe siinä tulkinnassa mieltä.
No toki, mutta sehän juuri tässä minua mietityttää, että onko Bäckman tehnyt jotain muuta kuin auliisiti jakanut julkista mielipidettään jossain sellaisessa asiassa, joka saa yliopiston kiusaantumaan. Minä en tiedä voiko tuollainen kiusaantuminen olla hyväksyttävä peruste ilmaisunvapauden ja vapaan tieteenharjoittamisen ollessa kuitenkin aika keskeine osa yliopiston toimintaa, ryhtyä toimenpiteisiin oman maineen suojelemiseksi. Minusta siis Bäckmanin tekojen pitäisi olla raskauttavampia kuin väärien mielipiteiden ilmaisua, sillä muutoinhan on hyväksyttävä se, että jotkut kiinalaiset yliopistot huolestuvat omasta maineestaan, kun jotkut toisinajattelijat siellä ilmaisevat omaa mielipidettään. Bäckman on kiusallinen, mutta minun mielestäni kiusallinen ei ole riittävä peruste tai sitä vastaan reagoiminen saattaa olla pahempi kolhu kuin itse kiusaannuttava toiminta. En tiedä, ja voi olla että olen väärässä, mutta tällaisen riskin nimeomaan yliopiston kohdalla itse näen, vaikka olenkin myös itse sitä mieltä että jonkun olisi aikaa sitten pitänyt ehkä tehdä jotain. Esimerkiksi suomalaisten yleensä olla paremmin hollilla mitä venäjällä puuhataan.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
skidi
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7546
Liittynyt: 18 Huhti 2008, 17:54

Re: Sananvapaus ja sen rajat

Viesti Kirjoittaja skidi »

ta1ja kirjoitti:
Jónsì kirjoitti:Kyllä se on ensisijaisesti kuitenkin palvelussuhteessa oleville tarkoitettu ja esimerkiksi läheskään kaikilla dosenteilla ei ole käytössä olevaa helsinki.fi-sähköpostiosoitetta. Mitäpä sillä tekisivätkään, kun dosentti on vain Helsingin yliopiston myöntämä arvonimi? Varatuomarikin on hyvin vastaavanlainen arvonimi, josta ei kuitenkaan seuraa sitä, että hovioikeudet jakaisivat sähköpostiosoitteita..


Mutta eikö siis perusopiskelijoiden lisäksi jatko-opiskelijat, myös nimellisesti jatko-opiskelijana kirjoilla olevat saa myös sähköpostiosoitteen? Eikö post-doc tutkijatkin saa, jos tekee tutkimusta ilman varsinaista palvelusuhdetta? Eikö dosentti tavallaan kuulu em? - Bäckman ei siis kuulu em rymiin, eikä ole tutkinut mitään, mutta kuinka aktiivinen Yliopisto on lakkauttamaan näitä sähköpostiosotteita dosenteiltaan? Tästähän tässä on kyse.
Jatko-opiskelija saa sähköpostiosoitteen riippumatta mahdollisesta työsuhteesta, koska rinnastuu opiskelijaan. Post doc -tutkija saa siinä tapauksessa, että työskentelee yliopistolla.
Homer: The problem in the world today is communication. Too much communication.

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13750
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Sananvapaus ja sen rajat

Viesti Kirjoittaja ta1ja »

skidi kirjoitti:Jatko-opiskelija saa sähköpostiosoitteen riippumatta mahdollisesta työsuhteesta, koska rinnastuu opiskelijaan. Post doc -tutkija saa siinä tapauksessa, että työskentelee yliopistolla.
No entä ne dosentit? Vaikka kyse onkin arvonimestä niin eihän se dosentti mikään kauppaneuvos tai muu kuitenkaan ole ja varatuomarikin on vähän huono juuri siksi, että yliopistolla on tämä eri tavoin yliopistoon sidoksissa olevista tieteenharjoittajista muodostuva tiedeyhteisön tehtävä, jonka jäseniä dosentit ovat. Tähänhän se dosentuuri perustuu, kyse on on tiedeyhteisön itsensä päteväksi arvoimasta tieteenharjoittajasta. Kuinka aktiivinen yliopisto on muiden dosenttien kohdalla lakkauttamaan näitä sähköpostiosotteita? Onko Bäckman ylipäänsä sen tieteen alalla, joka aikoinaan on hänet dosentuurin arvoiseksi arvioinut, yliopistolle arvokkaaksi tiedeyhteisön jäseneksi, opettajaksi, tehnyt jotain sellaista raskauttavaa, mikä asettaa hänen osaamisensa tieteenalallaan kyseenalaiseksi? Siinä määrin, että hänet voidaan yliopiston näkökulmasta julistaa ei toivotuksi, niinkuin nyt on käynyt?

Kyllä minä näen tässä edelleen aika pahoja kuoppia, vaikka kuinka Bäckmanin suitsimista toivottavana pitäisinkin. Ja yliopisto ei todellakaan ole mikään firma, eikä sitä sellaiseen voi rinnastaa :shock:. Toivottavasti.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
Jónsì
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 22138
Liittynyt: 02 Tammi 2005, 01:59

Re: Sananvapaus ja sen rajat

Viesti Kirjoittaja Jónsì »

ta1ja kirjoitti:Eikö post-doc tutkijatkin saa, jos tekee tutkimusta ilman varsinaista palvelusuhdetta? Eikö dosentti tavallaan kuulu em? - Bäckman ei siis kuulu em rymiin, eikä ole tutkinut mitään, mutta kuinka aktiivinen Yliopisto on lakkauttamaan näitä sähköpostiosotteita dosenteiltaan? Tästähän tässä on kyse.
Dosentti on arvonimi ihmiselle, joka on teoriassa professorin tasoisesti ansioitunut. Se tarkoittaa sitä, että on tehnyt tutkimusta "kahden hyvän väitöskirjan" verran ja saavuttanut "erinomaisen opetustaidon". Dosentti ei arvonimenä kerro siitä, mitä henkilö tekee, vaan siitä, mitä henkilö on tehnyt. (Helsingin) Yliopiston käyttäjätunnukset ovat voimassa vuoden kerrallaan ja jos henkilö ei itse sitä uusi, niin yliopisto lakkauttaa sen. Joka tapauksessa käyttäjätunnusta on alunperinkin pitänyt hakea ja se hakemus voidaan hylätä.
No toki, mutta sehän juuri tässä minua mietityttää, että onko Bäckman tehnyt jotain muuta kuin auliisiti jakanut julkista mielipidettään jossain sellaisessa asiassa, joka saa yliopiston kiusaantumaan. Minä en tiedä voiko tuollainen kiusaantuminen olla hyväksyttävä peruste ilmaisunvapauden ja vapaan tieteenharjoittamisen ollessa kuitenkin aika keskeine osa yliopiston toimintaa, ryhtyä toimenpiteisiin oman maineen suojelemiseksi.
Ratsastanut yliopiston nimellä ja levittänyt perättömiä huhuja yhdestä yliopistonlehtorista, jolla on työsuhde yliopistoon? Varsinkin jälkimmäisestä on ihan konkreettista haittaa yliopiston brändille (sanavalinta ironian kera).
ta1ja kirjoitti:yliopisto ei todellakaan ole mikään firma, eikä sitä sellaiseen voi rinnastaa :shock:. Toivottavasti.
Uusi yliopistolaki aika monella tasolla tekee yliopistosta yritykseen rinnastettavan yksikön.
Mistä tän saa poistettua? Apua!

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13750
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Sananvapaus ja sen rajat

Viesti Kirjoittaja ta1ja »

Jónsì kirjoitti:Ratsastanut yliopiston nimellä ja levittänyt perättömiä huhuja yhdestä yliopistonlehtorista, jolla on työsuhde yliopistoon? Varsinkin jälkimmäisestä on ihan konkreettista haittaa yliopiston brändille (sanavalinta ironian kera).
No niin, tämä kuulostaa jo vähän konkreettisemmalta. Valitettavasti lehdissä ei tätä kuitenkaan ole nostettu keskiöön, vaan esiin on noussut nimenomaan kiusaantuneena kiemurteleva yliopiston joku, joka on ilmaissut, että on niin kiusallista kun Bäckman yhdistetään yliopistoon, nimeomaan että se "maine" tai brändi (samoin ironian kera) kärsii. Ymmärrän, että se B harmittaa jo yleiselläkin tasolla, mutta minusta tieteen tekemisen näkökulmasta ei voi olla niin, että jonkun väärät mielipiteet jostain tieteen ulkopuolisesta asiasta aiheuttavat ulosheiton. Ellei sitten ole kyse erittäin raskauttavista, yleisen eettisen ajattelun kanssa peruuttamattomasti ristiriidassa olevista syistä.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13750
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Sananvapaus ja sen rajat

Viesti Kirjoittaja ta1ja »

Tämä kyllä järkyttää sen verran, että pakko laittaa omakseen vaikka kaksari
Jónsì kirjoitti:Uusi yliopistolaki aika monella tasolla tekee yliopistosta yritykseen rinnastettavan yksikön.
Ai noinko :shock: :shock: :shock: . No, ei ihme sitten. Tervetuloa kliseen mukainen keskiaika. Harhaoppiset pois brändiä pilaamasta.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
Jónsì
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 22138
Liittynyt: 02 Tammi 2005, 01:59

Re: Sananvapaus ja sen rajat

Viesti Kirjoittaja Jónsì »

ta1ja kirjoitti:No niin, tämä kuulostaa jo vähän konkreettisemmalta. Valitettavasti lehdissä ei tätä kuitenkaan ole nostettu keskiöön, vaan esiin on noussut nimenomaan kiusaantuneena kiemurteleva yliopiston joku, joka on ilmaissut, että on niin kiusallista kun Bäckman yhdistetään yliopistoon, nimeomaan että se "maine" tai brändi (samoin ironian kera) kärsii.
Lisäksi: Minun mokani, Teivainen onkin professori eikä yliopistonlehtori. En nyt tähän väliin onnistu löytämään yliopiston vastinetta tähän.
Mistä tän saa poistettua? Apua!

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11892
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Sananvapaus ja sen rajat

Viesti Kirjoittaja sziget »

Medvedev vapauttaisi Pussy Riotin. Pääministeri ei diggaa ryhmän jäseniä, mutta hänen mielestään heitä on jo kuritettu tarpeeksi. Putin on ollut tylympi. Jekaterina Samutševitš pääsi lokakuussa ehdonalaiseen, kaksi muuta tuomittua siirrettiin vankileireille Keski-Venäjälle koviin oloihin.
ta1ja kirjoitti:Kuinka aktiivinen yliopisto on muiden dosenttien kohdalla lakkauttamaan näitä sähköpostiosotteita?
Onko se olennaista? Nythän oli kysymys vain Bäckmanin sähköpostitilistä. "Haluan elinikäisen sähköpostitilin kun kaikilla muillakin on!" ei ole pätevä argumentti, jos yliopistolla on asiassa harkintavalta, ja oikeuden mielestä on. Keneen sitä harkintavaltaa pitäisi käyttää, jos ei Bäckmaniin, joka myöntää itsekin olevansa ammattimainen provosoija (Itä-Helsingin Uutiset 31.10.), ei enää tutkija eikä opettaja. Rahaa on niin paljon ettei p*skalle taivu, suvun perintöä nääs, joten ei hän yliopiston pennosilla mitään tekisikään.
ta1ja kirjoitti:Ymmärrän, että se B harmittaa jo yleiselläkin tasolla, mutta minusta tieteen tekemisen näkökulmasta ei voi olla niin, että jonkun väärät mielipiteet jostain tieteen ulkopuolisesta asiasta aiheuttavat ulosheiton.
Ovatko Venäjän medialle annetut keskitysleirilausunnot "mielipiteitä"? Luitko esim. sen Ilta-Sanomien jutun 13.10., jossa esiteltiin dosentin Suomi-väitteitä? Bäckman saa levittää perätöntä tietoa, se kuuluu sananvapauteen, mutta yliopiston ei tarvitse aktiivisesti auttaa häntä. Bäckman luopui akateemisesta urasta ilman mitään ulosheittoa. Nyt hän voi vapaasti hankkia sähköpostipalvelut mistä haluaa.

Turha muuten parjata venäläisiä toimittajia ja valtiojohtoista mediaa tässä lapsikohussa. Suomalaiset olivat itse nössöjä, kun yrittivät kuitata Bäckmanin vaikenemalla. Maria Guzenina-Richardson ja Ilta-Sanomat erottuivat harvoina edukseen. Jos dosentti kokee joutuneensa vainon ja henkilökohtaisen kansanmurhan kohteeksi, toivon lämpimästi, että Pohjois-Korea myöntää hänelle poliittisen turvapaikan. :)
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13750
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Sananvapaus ja sen rajat

Viesti Kirjoittaja ta1ja »

sziget kirjoitti:Ovatko Venäjän medialle annetut keskitysleirilausunnot "mielipiteitä"? Luitko esim. sen Ilta-Sanomien jutun 13.10., jossa esiteltiin dosentin Suomi-väitteitä? Bäckman saa levittää perätöntä tietoa, se kuuluu sananvapauteen, mutta yliopiston ei tarvitse aktiivisesti auttaa häntä. Bäckman luopui akateemisesta urasta ilman mitään ulosheittoa. Nyt hän voi vapaasti hankkia sähköpostipalvelut mistä haluaa.
Tunnen yhtä vähän sympatiaa Bäckmania kuin esimerkiksi Halla-ahoakaan kohtaan. Molemmat provokaatioillaan ajavat minun näkemykseni mukaan vain oman itsensä esilletuontia. Tästä syystä en ole seurannut kummankaan edesottamuksia kovinkaan tarkasti, yleensä EVVVK, mikä tietenkin on vähän väärä suhtautumistapa. Jos niin moni ei olisi täysin kyllästynyt Bäckmanin typeriin höpötyksiin niin silloin hän ei Venäjälläkään olisi päässyt niin kauan vetämään yhden miehen showtaan. Tosin liittyy asiantilaan muutakin: suomen kiinnostumattomuus ja selän kääntäminen Venäjälle on johtanut tyhjiöön, jossa ääneen pääsevät siellä ne jotka äänen itselleen ottavat. Tässä Bäckman on osittain oikeassa: suomalaiset eivät oikein kykene suhtautumaan Venäjään ns. normaalisti. Venäjän politiikka ei tietenkään auta tätä asiaa myöskään yhtään, mutta kyllä meillä myös osittain tietämättömyyteen tukeutuen ennakkoluuloja venäläisiä kohtaan ruokitaan.

Edellinen väärä välinpitämättömyys taholtani paitsi silloin kun sattuu jotain niin kuin nyt. Edelleen korostan, että pidän Bäckmania täytenä örvelönä, mutta ne puheet jotka minun laiskoihin silmiini ovat lehdissä osuneet ovat kuulostaneet aivan samanalaiselta populistiselta retoriikalata kuin mitä suomalaiset puhuvat joidenkin toisten kansanryhmien järkyttävistä tekosista. Bäckmanin retostelun kohde on "me" eikä ne "toiset" minkä vuoksi se tietysti tuntuu muita vääremmältä, koska tiedämme että puhuu ihan puuta heinää. Ehkä siihen siksi niin laiskasti reagoidaan. Kaikki tietävät että jätkä höpöttää omiaan.

Ja vielä takaisin Halla-ahoon. Onko sillä vielä yliopiston sähköpostiosoite? Onko yliopisto siitä irtisanoutunut? En siis tosiaan tiedä, alkoi nyt kiinnostaa. Halla-ahon kohdallahan stereotypia-höpöpuheet käsiteltiin minulle saakka päätyneen tiedon nojassa kokonaan oikeudessa. Minusta tämä tie olisi Bäckmaninkin kohdalla ollut minun logiikkaani paremmin sopiva.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
Jónsì
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 22138
Liittynyt: 02 Tammi 2005, 01:59

Re: Sananvapaus ja sen rajat

Viesti Kirjoittaja Jónsì »

ta1ja kirjoitti:Ja vielä takaisin Halla-ahoon. Onko sillä vielä yliopiston sähköpostiosoite? Onko yliopisto siitä irtisanoutunut?
Ei ole. Ei ole. Halla-aho on pelkästään FT, ei siis dosentti ollenkaan (ainakaan HY:llä) ja on siis samassa asemassa kuin muutkin valmistuneet eli ilman sähköpostiosoitetta. Halla-ahohan ei ole missään vaiheessa sekoittanut poliittisia näkemyksiä akateemiseen uraansa, joten miksi yliopistolla olisi mitään syytä irtisanoutua hänestä? En ole koskaan kuullut Halla-ahon edes sanovan mitään tutkinnostaan. Halla-ahon kirjoittama kirjakin löytyy tutkintovaatimuksista.
Mistä tän saa poistettua? Apua!

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13750
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Sananvapaus ja sen rajat

Viesti Kirjoittaja ta1ja »

^Ok, eli epäilin väärää :heh: ja olen varmaan väärässä koko asian kanssa, mutta edelleen olen sitä mieltä, että yliopistolla oltaisiin voitu olla tarkempana sen kanssa mitä tästä Bäckman-asiasta ulos sanotaan.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11892
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Sananvapaus ja sen rajat

Viesti Kirjoittaja sziget »

Maikkarin 45 minuuttia kertoi, että kukaan ei ole nähnyt Johan Bäckmanin Itämafia-väitöskirjan (2006) lähteitä. Haastateltuja itärikollisuuden asiantuntijoita on 113 - oudon paljon. Supon ja KRP:n mukaan kummaltakaan ei ole pyydetty lupaa haastatteluihin. Lupapyynnön pitäisi löytyä, jos haastattelut on todella tehty "konttorissa", kuten Bäckman kertoo. Hän vakuutti aineiston olevan "hyvässä tallessa" ja paheksui "epätervettä mielenkiintoa", kun aineistohan ei ole julkinen. Vastaväittäjä, Aleksanteri-instituutin Markku Kivinen kävi todella kuumana ja haukkui toimittajan pataluhaksi. Ei ole vastaväittäjän tehtävä epäillä lähteiden olemassaoloa! Eikä näköjään ohjaajan eikä esitarkastajankaan tehtävä. Olipa tyhmä toimittaja. :mitvit:

Aineiston nojalla Bäckman väheksyy itämafiaa ja siihen liitettyjä uhkakuvia niin poleemisesti, että JP Roos jätti eriävän mielipiteen magna-arvosanasta. Lähteiden perään ei saisi silti kysellä, tai olet moukka ja täysi idiootti. Teoriassa väitöskirja voidaan määrätä uuteen tarkastukseen yliopiston kanslerin päätöksellä.
ta1ja kirjoitti:Tosin liittyy asiantilaan muutakin: suomen kiinnostumattomuus ja selän kääntäminen Venäjälle on johtanut tyhjiöön, jossa ääneen pääsevät siellä ne jotka äänen itselleen ottavat.
Valitettavasti. Venäjällä saattaa olla intressi kiusata Suomea esim. oikeistopiirien Nato-intoilun takia. Vetelyys ja EVVK suhteessa Venäjän mediaan ja Bäckmanin toimintaan on silti suomalaisten omaa tyhmyyttä.
ta1ja kirjoitti:Halla-ahon kohdallahan stereotypia-höpöpuheet käsiteltiin minulle saakka päätyneen tiedon nojassa kokonaan oikeudessa. Minusta tämä tie olisi Bäckmaninkin kohdalla ollut minun logiikkaani paremmin sopiva.
Lisää poliittisia näytösoikeudenkäyntejä? Syyttäjän missio onnistui Halla-ahon kohdalla, koska sananvapaus ei ole suomalaisille arvo, ei edes toimittajille ja ns. "älymystölle". Toivon, ettei syyttäjä ala varta vasten keksiä sopivaa rikosta Bäckmanille, ellei stand up -dosentti ole todella rikkonut lakia. Valheisiin pitäisi vastata oikealla tiedolla (Bäckman) ja vääriin mielipiteisiin oikeilla mielipiteillä (Halla-aho).
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13750
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Sananvapaus ja sen rajat

Viesti Kirjoittaja ta1ja »

sziget kirjoitti:Maikkarin 45 minuuttia kertoi, että kukaan ei ole nähnyt Johan Bäckmanin Itämafia-väitöskirjan (2006) lähteitä. Haastateltuja itärikollisuuden asiantuntijoita on 113 - oudon paljon. Supon ja KRP:n mukaan kummaltakaan ei ole pyydetty lupaa haastatteluihin. Lupapyynnön pitäisi löytyä, jos haastattelut on todella tehty "konttorissa", kuten Bäckman kertoo. Hän vakuutti aineiston olevan "hyvässä tallessa" ja paheksui "epätervettä mielenkiintoa", kun aineistohan ei ole julkinen. Vastaväittäjä, Aleksanteri-instituutin Markku Kivinen kävi todella kuumana ja haukkui toimittajan pataluhaksi. Ei ole vastaväittäjän tehtävä epäillä lähteiden olemassaoloa! Eikä näköjään ohjaajan eikä esitarkastajankaan tehtävä. Olipa tyhmä toimittaja. :mitvit: .
Niin, tässä on käymässä juuri niinkuin pelkäsin. Koko homma kääntyy yliopiston oman sisäisen mämmäilyn suuntaan. Tätä juuri tarkotin, että ei ole uskottavaa, eikä oikein, että yliopisto lähtee poliittisten mielipiteiden takia, olivat ne miltei mitä hyvänsä, kiemurtelemaan henkilöstä irti. Oletus on, että tällaisilla asioilla ei saisi olla vaikutusta akateemisen laadun arviointiin. Mikäli taas se varsinainen kivi kengässä on akateeminen laadun mättäminen, pitäisi se osoittaa ja sen osoittajan pitäisi olla yliopisto itse, ja avoimesti, ja vasta sen jälkeen pitäisi sen ei-toivotuksi julistaminen alkaa. Nyt jos tässä on käynyt niin, että tutkimusvilppiä on peitelty niin miksi tämän paljastuksen tekee media, miksei yliopiston oma kontrolli toimi?

Sinällään minulla on käsitys, että haastatteluaineistot eivät ole välttämättä mitään julkisia asiakirjoja ja tähän liittyy tutkimuseettisiä ym kysymyksiä, varsin tiukkojakin - en ole itse koskaan haastatteluja tehnyt, en varsinaisesti tiedä.
Onhan meillä sellainenkin tilanne, että valtakunnan Kekkos-tutkija, Juhani Suomi, istuu Kekkosen henkilökohtaisen arkiston päällä, joka on omaisten tai muiden, en nyt muista, toimesta salaiseksi pitkälle tulevaisuuteen julistettu. Suomi on ainoa tutkija, joka aineiston kanssa voi työskennelä tai edes sen näkee. Käsittääkseni aika hankala tilanne tuokin, Suomen sanaan ja tulkintoihin on luotettava, mutta täysin sääntöjen mukaan mennään.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
skidi
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7546
Liittynyt: 18 Huhti 2008, 17:54

Re: Sananvapaus ja sen rajat

Viesti Kirjoittaja skidi »

ta1ja kirjoitti:
Sinällään minulla on käsitys, että haastatteluaineistot eivät ole välttämättä mitään julkisia asiakirjoja ja tähän liittyy tutkimuseettisiä ym kysymyksiä, varsin tiukkojakin - en ole itse koskaan haastatteluja tehnyt, en varsinaisesti tiedä.
No periaatteessa ne eivät ole julkisia, mutta väitöskirjan tarkastajilla pitää olla pyydettäessä oikeus nähdä aineisto (mutta sen vaatiminen ei kai ole mikään yleinen käytäntö). Myös hyviin ohjauskäytänteisiin kuuluu, että ohjaaja jossain prosessin vaiheessa näkee aineiston. Ongelma on nyt siinä, että kenellekään ei ole tullut mieleen pyytää sitä (tai sitten kukaan ei ole uskaltanut negatiivisen julkisuuden pelossa).

Sähköpostiasia kyllä mielestäni käsiteltiin ohjelmassa riittävän vakuuttavasti, eli siitä todettiin, että oikeustieteellinen tiedekunta ei ole käyttänyt Bäckmania opetustehtäviin viimeisen kahden vuoden aikana ja on ilmeisesti arvioinut, ettei tule käyttämään jatkossakaan. Tällaiseen arviointiin yliopistolla on tietenkin täysi oikeus.

Mutta tämä väitöskirja-asia on mielestäni vakava, vaikka uskonkin vakaasti, ettei tämä ole ainoa laatuaan. Ongelma tässä on se, että kyseessä oli kuitenkin iso uutiskynnyksen ylittänyt "tutkimus", jollaisilla luodaan meidän historiaamme, mikä tietenkin nostaa petoksen vakavuutta ja yliopiston tiettyjen toimijoiden vastuuta siinä. :eiei:
Homer: The problem in the world today is communication. Too much communication.

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13750
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Sananvapaus ja sen rajat

Viesti Kirjoittaja ta1ja »

skidi kirjoitti:Mutta tämä väitöskirja-asia on mielestäni vakava, vaikka uskonkin vakaasti, ettei tämä ole ainoa laatuaan. Ongelma tässä on se, että kyseessä oli kuitenkin iso uutiskynnyksen ylittänyt "tutkimus", jollaisilla luodaan meidän historiaamme, mikä tietenkin nostaa petoksen vakavuutta ja yliopiston tiettyjen toimijoiden vastuuta siinä. :eiei:
On todella vakava, jos siis kyse on todella siitä, että lähdeaineistoa ei ole olemassa tai haasteltavat eivät ole niitä, joiden niiden väitetään olevan.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
Toni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18635
Liittynyt: 10 Helmi 2004, 12:23
Paikkakunta: Helsinki

Re: Sananvapaus ja sen rajat

Viesti Kirjoittaja Toni »

Virossa on jo vuosia kuohuttanut median tapa julkaista rikollisten nimet uutisissaan. Pitäisikö mielestänne Suomessakin uutisoinnissa käyttää rikollisten oikeita nimiä vai ansaitseeko rikollinenkin henkilösuojan?
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)

Avatar
riksa[
Press
Press
Viestit: 4595
Liittynyt: 16 Touko 2010, 12:40
Paikkakunta: Helsinki

Re: Sananvapaus ja sen rajat

Viesti Kirjoittaja riksa[ »

^Mun mielestä tottakai ansaitsee henkilösuojan. :joojoo: Rangaistukset ne on, joissa vika.
I'm not as think as you drunk I am

Avatar
Jónsì
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 22138
Liittynyt: 02 Tammi 2005, 01:59

Re: Sananvapaus ja sen rajat

Viesti Kirjoittaja Jónsì »

ta1ja kirjoitti:Tätä juuri tarkotin, että ei ole uskottavaa, eikä oikein, että yliopisto lähtee poliittisten mielipiteiden takia
Mikä konkreettinen asia ohjaa sinut tulkitsemaan, että ne ovat juuri poliittiset mielipiteet, jotka yliopistoa närästävät?

Onhan näitä median heittämiä väitteitä opinnäytteiden ongelmista yliopistot tutkineet, esim. Jari Vilénin tapaus. Vai onko sekin vain yliopiston ajojahtia vääriä mielipiteitä heitelleen Virénin suuntaan? Bäckmanin tapaus ei ole mitenkään ainutlaatuinen tässä suhteessa. Varsinkin väikkärin tasoisen opinnäytteen virheellinen hyväksyntä on aika inhottava tahra yliopiston maineeseen, joten miksi sellaista ei pitäisi selvittää?
Mistä tän saa poistettua? Apua!

Hurrican
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4986
Liittynyt: 13 Tammi 2007, 14:01

Re: Sananvapaus ja sen rajat

Viesti Kirjoittaja Hurrican »

Toni kirjoitti:Virossa on jo vuosia kuohuttanut median tapa julkaista rikollisten nimet uutisissaan. Pitäisikö mielestänne Suomessakin uutisoinnissa käyttää rikollisten oikeita nimiä vai ansaitseeko rikollinenkin henkilösuojan?
Riippuu vähän rikoksen laadustakin, mutta vakavissa henkirikoksissa (tai seksuaalirikoksissa, lapsiin sekaantumisissa yms.) ehdottomasti julkaistava nimet. Myös kasvojen peittäminen oikeudessa tulisi kieltää.

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11892
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Sananvapaus ja sen rajat

Viesti Kirjoittaja sziget »

Bäckmanilta halutaan selvitys väitöskirjan aineistosta. Kansleri Ilkka Niiniluoto vieraili Seitsemän uutisissa. Tieteen yleinen periaate on julkisuus, joten täysin salaista tietoa ei tieteessä voi olla, hän sanoi.
ta1ja kirjoitti:Nyt jos tässä on käynyt niin, että tutkimusvilppiä on peitelty niin miksi tämän paljastuksen tekee media, miksei yliopiston oma kontrolli toimi?
Tuskin mitään on peitelty, vaan käytännöt perustuvat luottamukseen. Ohjaaja ja esitarkastaja eivät useinkaan halua nähdä aineistoa, ellei siihen ole erityistä syytä. Ihmettelin, miksi vastaväittäjä Kivinen raivosi toimittajalle, vaikka tämä esitti normaaleja toimittajan kysymyksiä eikä syyttänyt yliopistoa mistään. Bäckmanin väitöskirja kiinnostaa nyt, koska mies on menettänyt kaiken uskottavuutensa. Kun sitten aineistokin on salainen, totta kai se herättää kysymyksiä. Jolloin luottamus ei enää toimi ja yliopiston täytyy varmistaa, ettei sitä ole huijattu.
skidi kirjoitti:Myös hyviin ohjauskäytänteisiin kuuluu, että ohjaaja jossain prosessin vaiheessa näkee aineiston.
Ja jos ohjaaja heittäytyy hankalaksi, tutkija voi antaa hänelle potkut, kuten Bäckman kehui tehneensä.
Toni kirjoitti:Virossa on jo vuosia kuohuttanut median tapa julkaista rikollisten nimet uutisissaan. Pitäisikö mielestänne Suomessakin uutisoinnissa käyttää rikollisten oikeita nimiä vai ansaitseeko rikollinenkin henkilösuojan?
Riippuu rikoksesta. Suomessa lehdistö on toiminut mielestäni vastuullisesti. Nyt sananvapautta ollaan kuitenkin kaventamassa. Oikeusministeriön työryhmä ehdotti kesällä, että tuomitun henkilöllisyyden paljastaminen tulisi rangaistavaksi, jos rikostuomio on alle kaksi vuotta vankeutta. Esim. raiskaukseen ja törkeään pahoinpitelyyn syyllistyneistä vain neljännes saa niin kovan tuomion. Lievemmät tapaukset nauttisivat yksityiselämälle kuuluvaa suojaa. Susanna Reinboth ja Jarkko Sipilä: Rikoksen tekeminen ei ole yksityiselämää (HS 21.7.).
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13750
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Sananvapaus ja sen rajat

Viesti Kirjoittaja ta1ja »

sziget kirjoitti:Bäckmanilta halutaan selvitys väitöskirjan aineistosta. Kansleri Ilkka Niiniluoto vieraili Seitsemän uutisissa. Tieteen yleinen periaate on julkisuus, joten täysin salaista tietoa ei tieteessä voi olla, hän sanoi.
No näinhän sen pitäisi olla, vaan ei ole. Juhani Suomi ja Kekkos-aineisto esimerkkinä ja on niitä paljon muitakin, joissa tutkimusluvan ehdot ovat sellaiset että tutkijan lisäksi korkeintaan muutama pääsee lähteet näkemään.

Toki tidän, että luottamukseen perustuu, mutta tarkoitinkin, että yliopiston tapa käsitellä asiaa ja etenkin se miten se on esiintynyt asian kanssa julkisuudessa johtaa siihen, että sen sijaan että yliopisto pääsisi Bäckmanista irti niin kuin haluaa niin koko homma läsähtää julkisuudessa ja kansalaisten mielipiteissä yliopiston niskaan. Niinhän sinäkin tuossa ihmettelet Kivisen esiintymistä, vaikka Kivinen närkästyi toimittajan tietämättömyydestä/ohjailusta/whatever, mikä ei todellakaan ole tavatonta ja mikä on todella rasittavaa - paitsi että lehdissä ollaan tätä nykyä niin laiskoja että referoidaan tutkimuksia lähteitä mainitsematta kokonaisten juttujen verran (lähipiirin omaohtaistakin kokemusta tästä) niin lausuntoja lypsetään, käytetään miten tykätään jne. Minusta voi siis olla hyvin ymmärrettävä reaktio Kiviseltä siis, jota sitten voidaan uutisjutussa käyttää ikäänkuin todisteena siitä, että yliopisto salailee ja paapoo Bäckmania. Itsellekin, kaiken tuon tietäen, heräsi tuo epäilys, vaikka tästä ei välttämättä olekaan ollenkaan kyse

Ja etenkään kun kyseenalainen uutisointi ei tässä tapauksessa ole yllättävää, kun mediassakin on noussut sentään joku ääni että miksi Bäckmania ei ole median taholta kritisoitu aiemmin. Syykin nostettiin esiin: lehtitalot ym pelkäävät Bäckmania, koska tämä nostaa oikeusjuttuja, ja niihin menee rahaa. Parempi vaieta siis. Nyt kun yliopisto sitten ryhtyi huonosti valmistautuneena, kysymyksiä herättävästä suunnasta ja sinisilmäisenä toimiin, niin toki näillä mediatahoilla on suuri halu kaataa koko soppa ja vastuu yliopistolle.

Ja edelleenkään ei tiedetä varmasti onko alkuunkaan mitään tutkimusvilppiä tapahtunut. Toivon totisesti tässä vaiheessa että on: jos ei, niin Bäckman saa tästä todellisen aseen mielipiteisiinsä kohdistuvasta vainosta.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13750
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Sananvapaus ja sen rajat

Viesti Kirjoittaja ta1ja »

Jónsì kirjoitti:
ta1ja kirjoitti:Tätä juuri tarkotin, että ei ole uskottavaa, eikä oikein, että yliopisto lähtee poliittisten mielipiteiden takia
Mikä konkreettinen asia ohjaa sinut tulkitsemaan, että ne ovat juuri poliittiset mielipiteet, jotka yliopistoa närästävät?

Onhan näitä median heittämiä väitteitä opinnäytteiden ongelmista yliopistot tutkineet, esim. Jari Vilénin tapaus. Vai onko sekin vain yliopiston ajojahtia vääriä mielipiteitä heitelleen Virénin suuntaan? Bäckmanin tapaus ei ole mitenkään ainutlaatuinen tässä suhteessa. Varsinkin väikkärin tasoisen opinnäytteen virheellinen hyväksyntä on aika inhottava tahra yliopiston maineeseen, joten miksi sellaista ei pitäisi selvittää?
Tuossa yllä jo vastasinkin myös tähän turhankin laajasti. Näyttääkö sinusta yliopiston mediakuvan kannalta hyvältä tämä keissi kävi tässä miten hyvänsä? Jos tutkimusvilppi löydetään vasta nyt, se kääntyy näillä ulostuloilla joka tapauksessa aika suureksi tahraksi yliopiston maineeseen. Mitä ne siellä puuhaavat veronmakasajien rahoilla? Jos sitä ei ole, jos väikkäri todetaan kunnolliseksi, Bäckman voi alkaa tituleeraamaan itseään entistäkin painokkaammin mielipidevainotuksi, akateemiset ansiotkin asetetaan kyseenalaiseksi vain koska ei suostu alistumaan suomalaisten yleiseen venäläisvihaan! - Onko tämä parempi lopputulos yliopiston kannalta? Minusta yliopisto on ajanut itsensä aikamoiseen kuoppaan ihan omaa hönöyttään.

Toistan vielä, että jos tutkimusvilppiä epäillään, se pitää ilman muuta selvittää, olenko väittänyt muuta?
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
Jónsì
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 22138
Liittynyt: 02 Tammi 2005, 01:59

Re: Sananvapaus ja sen rajat

Viesti Kirjoittaja Jónsì »

Viimeksi kun tarkistin, niin MTV3 ei ollut osa Helsingin yliopistoa. Jos Maikkari esittää väitteen ja yliopisto reagoi tähän väitteeseen, niin yliopisto harrastaa ajojahtia? En näe logiikkaa tässä päättelyketjussa. Miltä yliopiston mediakuvalle näyttäisi, jos yliopisto ei reagoisi mitenkään kovan luokan tutkimusvilppiväitteisiin?
Mistä tän saa poistettua? Apua!

Vastaa Viestiin