2. semifinaali – toinen kenraaliharjoitus

Düsseldorfissa toisen semifinaalin toiset kenraaliharjoitukset loppui hetki sitten Düsseldorfissa. Vielä iltapäivän ensimmäisissä kenraaleissa kärsittiin jonkin verran teknisistä ongelmista, joita nyt ei onneksi pahemmin näkynyt. Mitään uutta ja mullistavaa nämä kenraaliharjoitukset eivät tarjonneet vaan esitykset olivat tuttuja jo maakohtaisista harjoituksista. Viisukuppila arvioi esitysten perusteella lyhyesti kappaleiden jatkomahdollisuudet huomisessa semifinaalissa.
BOSNIA-HERTSEGOVINA
Dino Merlin tarjoaa vakain ottein jo kappaleen ensiesityksestä ja harjoituksista tuttua lempeää karismaa. Koko lavalla nähdyn kuusikon esitys on yhtenäinen ja onnistunut. Vaikka eilen nähtiin, että euroviisuissa nähdään myös yllätyksiä, uskallan veikata Bosnia-Hertsegovinaa varmaksi finalistiksi.

ITÄVALTA
Nadine Beiler keräsi pressikeskuksessa huomattavasti suuremmat aplodit kuin edeltävä Bosnia-Hertsegovina. Nadinen esitys ja kappale on tattua ”Disney-kamaa” eikä esitys itsessään tarjonnut mitään uutta. Tasaisen vahva esitys vaikkakin pelkistetty. Mitä todennäköisimmin finaalissa.

ALANKOMAAT
Seuraavana vuorossa on Paradise Oskarin suosikki Alankomaat. 3JS saattaa huomenna ”tehdä Islannit” ja päästä finaaliin mutta luultavampaa kuitenkin on, että kappale hukkuu massaan ja karsiutuu. Itse esitys oli niin ikään melko tasapaksu ja yllätyksetön.

BELGIA
Belgian acapellalauleskelu jakaa vahvasti mielipiteitä. Esitys ei ole ehkä kaikkein onnistunein ja kuusikko saattaisi kaivata enemmän yhtenäisyyttä eikä yksilöesityksiä. Myös Belgian jatkoonpääsymahdollisuudesta ollaan montaa mieltä. Minä sanoisin, ettei pääse.

SLOVAKIA
Päivän ensimmäiset kaksoset on lavalla seuraavana. Herttaisen näköiset tytöt löytävät kyllä kamerat hyvin ja mekkojen liehukkeet heiluvat kivasti tuulikoneen avustuksella mutta eiköhän finaalipaikka jää silti tytöille haaveeksi.

UKRAINA
Päivän ensimmäisissä harjoituksissa Ukrainan hiekkataustojen kanssa oli ongelmia ja maa ”joutuikin” vetämään esityksensä kahdesti. Tällä kertaa taustat toimivat. Esitys ei kuitenkaan keskity liikaa hiekkapiirroksiin vaan kuvakulmat antavat tilaa myös kappaleen varsinaiselle tähdelle Mika Newtonille. Finaaliin.

MOLDOVA
Zdob si Zdub ei pääse edes tötteröt päässä samalle tasolle kuin vuonna 2005. Kappale sekä esitys ovat jokseenkin sekavia. Mikäli yhtyeen fanit ympäri Eurooppaa innostuvat äänestämään, saattaa yhtye (Romanian pienellä avustuksella) päästä jopa finaaliin.

RUOTSI
Eric Saade on saanut esityksensä kasaan jokseenkin takeltevien harjoitusten jälkeen ja sirpaleitakin nähtiin. Tosin vain lasikopin yhdestä reunasta. Laulukin sujui paremmin kuin aikasemmin, joten eiköhän naapurinpoikamme selvitä tiensä finaaliin ja Ruotsi välttyy tänä vuonna viisukatastrofilta.

KYPROS
Välimeren pieni saarivaltio tarjoaa ehkä toisen semifinaaliin dramaattisimman laulun ja esityksen. Mustiin pukeutuneet Christos ja taustapojat huojavat Sakis-kengillään ja ctwalkin päähän asetettu moukarinainen tehostaa esitystä entisestään. Tällä esityksellä Kypros ansaitsisi jatkopaikan mutta ei Euroopasta aina tiedä.

BULGARIA
”Bulgarian Pink” Poli on mahduttanut esitykseensä vähän catwalkilla käyntiä, pyroja ja pukutemppuja. Vaikka itse esityksessä ei varsinaisesti mitään vikaa ole, Bulgarian jatkomahdollisuudet lienevät hiuskarvan varassa.

MAKEDONIA
Makednian Vlatkolla ei pääse esityksessään ihan levyversion tasolle. Sekava esitys ei muutenkaan paranna kappaleen mahdollisuuksia. Finaaliin pääsy olisi jonkinasteinen ihme.

ISRAEL
Vaikka Ding dong ei ole Diva, Dana tietää olevansa tähti. Esitys keskittyy täysin Danan ympärille ilman turhia kikkailuja. Danan säärillä ehtii helposti myös kipittämään catwalkin koko pituudelta. Jos huonosti käy, Dana saattaa karsiutua mutta eiköhän Israel nähdä lauantaina finaalissa.

SLOVENIA
Slovenian Maja tarjoaa tämän vuoden opeteltavat käsiliikkeet. Myös tämä esitys keskittyy Majan ja Majan äänen ympärille. Kyproksen lailla ansaitsisi finaalipaikan mutta nähtäväksi jää.

ROMANIA
Romanian tasapaksu radiopoppis ja varsinkin sen esitys jättää ainakin allekirjoittaneen ja ympäröivät ihmiset kylmäksi. Romania saa tehdä tosissaan töitä ollakseen yksi tämän semifinaaliin jatkoonmenijöistä.

VIRO
Getter Jaani hurmaa iloisuudellaan niin kuin aina mutta muutamissa kohdissa laulu kuulosti hetkittäin epävireiseltä. Itse esitys on Getterin lailla iloinen ja menevä ja pressikeskuksessa uskotaan vahvasti kappaleen finaalipaikkaan.

VALKO-VENÄJÄ
Valko-Venäjän esityksen aikana tulee mieleen, että edellä kuultu Getter lauloi oikeastaan ihan hyvin. Anastasian laulu kuulostaa siltä, että tyttö laulaisi tahalteen liian matalalta. Väkisin mieleen tulee ajatus, että kappaleella kosiskellaan lähinnä ulkomailla asuvien valkovenäläisten ääniä.

LATVIA
Pahoittelut heti alkuun kaikille Latvian kannattajille, mutta Musiqqin esitys on yhtä kotikutoinen, mitä se on ollut maan karsinnoista lähtien. Euroviisuissa voi toki pärjätä yksinkertaisella ja pelkistetyllä esityksellä niin kuin Lena teki viime vuonna mutta vieruskaveria lainatakseni ”Näyttää karaokekotibileiltä”.

TANSKA
A friend in Londonin laulaja on käynyt varastamassa Irlannin kaksosten tukkamallin. Lisäksi poika juoksee Catwalkin Danaakiin lujempaa. Esityksessä on mukana myös Tanskan karsinnoista tutut isot pallot. Tanskan pojat esiintyvät tasaisella varmuudella ja finaalipaikka on käytännössä varma.

IRLANTI
Irlannin Jedwardin kaksospojat korvaavat hauskuudellaan ja luontaisella sekopäisyydellään sen mitä laulutaidossa häviävät. Tällä esityksellä ja esiintymispaikalla heittämällä finaaliin.