30-vuotiasta Euroviisuklubia juhlittiin näyttävästi

gaala 4

30 vuoden ikään päässyttä, maailman ensimmäistä Euroviisuklubia juhlittiin viime viikonloppuna Ravintola Bottan juhlasalissa, Helsingissä. Loppuunmyytyyn tilaisuuteen oli saapunut viisufaneja ympäri maata, muutamia jopa ulkomailta saakka. Gaalan tähtiesiintyjinä nähtiin Suomen entiset euroviisuedustajat Fredi eli Matti Siitonen (1967 ja 1976), Anneli Saaristo (1989) ja Johanna Hytin ja Susan Ahon muodostama Kuunkuiskaajat (2010).  Illan kruunasi Jukka Kurosen ja Miss Divetin viisuisa draqshow, jonka myötä lavalla nähtiin lukuisia muitakin suomalaisia viisuhahmoja.

Euroviisuklubin puheenjohtaja Jouni Pihkakorpi kertoo, että pitkään suunniteltu gaalailta oli menestys.

– Aloitimme ejuhlaa jo viime talvena aktiivisen työryhmän voimin. Kevään ja kesän aikana käytiin läpi ohjelmaa ja kartoitettiin eri tilavaihtoehtoja. Paikaksi valikoitui Bottan juhlasali ja artistitkin alkoivat varmistua.

– Gaalatoimikunnan työ palkittiin viime lauantaina kun Bottan juhlasali oli täynnä euroviisufaneja. Iloiset ilmeet ja positiiviset kommentit ilahduttivat varmasti meitä kaikkia. Kun viimeinen artisti oli noussut lavalle, myös minä huokaisin helpotuksesta ja aloin nauttimaan täysillä illan tunnelmasta. Gaalajuhla todisti jälleen kerran kuinka hieno harrastus ja miten upeassa joukossa Euroviisuja voi harrastaa. Kiitos kaikille osallistuneille upeista juhlista, Pihkakorpi jatkaa.

Kuvat: Ari Pöllänen

Loppuunmyyty gaala ilta keräsi Ravintola Bottan juhlasalin täyteen juhlavetimiin sonnustautuneita viisufaneja.
Loppuunmyyty gaalailta keräsi Ravintola Bottan juhlasalin täyteen juhlavetimiin sonnustautuneita viisufaneja.
Oslossa keväällä 2010 Suomessa euroviisuissa edustaneet Kuunkuiskaajat olivat yksi illan tähtiesiintyjistä.
Oslossa keväällä 2010 Suomessa euroviisuissa edustaneet Kuunkuiskaajat olivat yksi illan tähtiesiintyjistä.
Fredi ja Anneli Saaristo viihtyivät lavalla pidemmän setin ajan. Fredin versio viime kevään "Rise like a phoenix" -voittokappaleesta hullaannutti yleisön.
Fredi ja Anneli Saaristo viihtyivät lavalla pidemmän setin ajan. Fredin versio viime kevään “Rise like a phoenix” -voittokappaleesta hullaannutti yleisön.
Illan juontajana toimi stand up -koomikko Kaisa Pylkkänen.
Illan juontajana toimi stand up -koomikko Kaisa Pylkkänen.
Jukka Kuronen ja Miss Divet toivat lavalle lukuisia suomalaisia euroviisuedustajia draqshow'ssaan. Krista Sigfrieds pääsi lavalle kahtena versiona.
Jukka Kuronen ja Miss Divet toivat lavalle lukuisia suomalaisia euroviisuedustajia. Krista Sigfrieds pääsi lavalle kahtena versiona.
Päättyneet juhlat? ("La Fiesta Término") Tai ehkä jatkojen aika.
Päättyneet juhlat? (“La Fiesta Término”) Tai ehkä jatkojen aika.