Finalisti 6: Nina Lassander – Cider Hill

22-vuotias Nina Lassander on laulaja ja musiikinopiskelija Jepualta Pohjanmaalta. Musiikki on ollut osa nykyään Pietarsaaressa asuvan neidon elämää lapsuudesta lähtien. Peruskoulun jälkeen Lassander opiskeli musiikkia Vaasassa sekä Pietarsaaren ammattikoulun pop-jazzlinjalla.

Syksyllä 2007 Lassander aloitti alan opinnot Berklee college of Musicissa, Bostonissa. Yhdysvalloissa opiskellessaan Lassanderille tarjoutui muun muassa tilaisuus esiintyä Berkleen järjestämässä konsertissa keväällä 2009 kuuluisan latino-artistin Luis Guerran taustakuorossa. Lassander valmistui Berkeelsta viime keväänä. Tällä hetkellä hän asuu Pietarsaaressa, jossa myös opiskelee Novian musiikkikorkeakoulussa.

Televisiokatsojat voivat muistaa Nina Lassanderin FST:n ”Fångad av en sång – Laulun lumoissa” –musiikkiohjelmasta, jossa hän toiminut ohjelman vakituisen yhtyeen taustalaulajana jo kolmena peräkkäisenä kesänä. Euroviisukarsintojen myötä Lassander toivoo tulevansa tutuksi myös suomalaiselle yleisölle.

“CIDER HILL”

Euroviisukarsintoihin Nina Lassander osallistuu melodisella pop-balladilla ”Cider Hill”. Kappaleen tekijätiimistä löytyy niin rautaista ammattitaitoa kuin aikaisempaa viisukokemustakin. Brittiläinen Paul Oxley on sanoittanut kappaleen ja säveltänyt sen yhdessä viisukonkari Janne Hyödyn kanssa. ”Cider Hill” on vaasalaiselle Janne Hyödylle jo kahdestoista euroviisusävellys.

Nina Lassanderin ”Cider Hill” kilpaili viisukarsintojen ensimmäisessä alkuerässä, josta hän pääsi yleisönäänien perusteella suoraan jatkoon Amadeuksen ja Pentti Hietasen kanssa. Myös lavalla Lassanderilla oli ammattitaitoinen joukko. Pianon takana nähtiin Christine Sten, taustatanssijoina ja –laulajina toimivat Jukka Nylund, Eeva Vilkkumaa, Katri Liikola ja Markku Haussila. Lassander taustatiimeineen oli panostanut esitykseen sekä puvustukseen. Kaikkien kuuden puvustus oli kuin Jane Austinin romaanista ja koreografiassa päivänvarjoilla oli iso rooli.

http://www.myspace.com/ninalassander
http://www.ninalassander.com/