Akkabellas – huippuosaamista viisulavalla Sandhjan taustalla

Akkabellas 4x4Viisuedustajamme Sandhja nähdään lavalla energisen naisryhmän kanssa, jotka sekä laulavat että tanssivat. Sandhja painottaa Akkabellas-nimisestä taustaryhmästään puhuessaan, että lavalla on joukko hyviä ystävyksiä, joilla on “aidosti hyvät bileet lavalla”.

Akkabellas ei ole kuitenkaan vain sekalainen lavalle pyydetty kaveriporukka, vaan lavanimen takaa paljastuu joukko monista yhteyksistä tunnettuja musiikin huippuammattilaisia. Kokeneet luottolaulajat ja -tanssijat ovat vankka kivijalka “Sing It Away” -lavaesitykselle ja tukevat Sandhjan esiintymistä sointuvilla stemmoilla. UMK- ja viisukytköksiä Akkabellasin naisilla on jo taustallaan – yksi heistä on ollut varsin näkyvässäkin roolissa. 

UMK-esityksissä lavalla nähtiin neljän naisen taustaryhmä ja DJ Adry. Sittemmin DJ sai väistyä takavasemmalle ja Tukholman euroviisulavalle Akkabellas täydentyi viisihenkiseksi. Tässä ovat Akkabellasit ja muutamia tärppejä heidän tekemisistään.

Jepa (Jenni)  Lambert on osallistunut itse UMK:hon  vuonna 2014.  Jepa muistetaan myös The Voice of Finland -ohjelmasta vuodelta 2013,  Elastisen tiimistä.   Tällöin esimerkiksi  Paula Koivuniemi ylisti “soul-siskon” taitoja. Jepa esittää myös Klikkaa mua -tv-sarjasta tutun kappaleen ”Tahdon”  (Hurma feat. Jenni Lambert).

Heini Ikonen on viisukarsinnoista tutun Osmo Ikosen pikkusisko.  Heini on tunnustettu ja arvostettu, joskaan ei vielä sooloartistina aivan suuren yleisön tuttu, musiikin superammattilainen, joka on monessa mukana.  Näkyvimpiä esiintymisiä esimerkiksi Redraman taustalaulajana,  toisinaan Yonan taustalaulajana, monissa yhteyksissä Kaartin soittokunnan vakiosolistina.

Tuuli Ikonen on Heinin ja Osmon sisko  – lahjakkaan Ikosten sisarusparven nouseva tähti. Tuuli on ollut esillä ainakin Heinin ja Aili Ikosen kanssa muodostamansa Ikosen siskot -kokoonpanon kautta. Ryhmää on luonnehdittu  “uudeksi Harmony Sistersiksi”.

Reetta Korhonen on Jepan tapaan tuttu vuoden 2013 The Voice of Finlandista, Lauri Tähkän tiimistä.  Reetta on Akkabellasin euroviisukonkari: hän  jo kerran käynyt läpi viisurumban Malmössä vuonna 2013, Krista Siegfridsin taustalaulajana. Toisin sanoen: Reetta on Ding Dong Girl. Tässä varsinainen tärppi: Reetta on nainen, jonka kanssa Krista vaihtoi suudelman “Marry Men” päätteeksi.

Linda Ilves on maineikas, arvostettu tanssija: katutanssin konkari ja tanssinopettaja (DCA, Saiffa). Linda tunnetaan myös live-esiintymisistään soul-tyylisenä laulajana esim. Oaklyn -duosta.

Akkabellasia nähdään Sandhjan kanssa viisuviikolla eri tapahtumissa ja bileissä. Suomi kilpailee finaalipaikasta euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa tiistaina 10.5.

UMK:n aikaan Akkabellasin riveissä oli vielä vain neljä naista.
UMK:n aikaan Akkabellasin riveissä oli vielä vain neljä naista.

 

Keskustele aiheesta foorumillamme