Alankomaat odotetusti viisuvoittoon – Suomi jäi seminsä pohjimmaiseksi

Pitkälle yöhön kisattu Euroviisujen finaali päättyi Alankomaiden kappaleen “Arcade” voittoon. Raatiäänet voitti Ruotsi ja puhelinäänet Norja, mutta Alankomaiden 492 yhteispistettä riitti viemään viisut Duncan Laurencen omalle maaperälle ensi vuodelle. Laurence kantoi ennakkosuosikin viittaa jo kauan ennen viisuja. Tämä on maan viides voitto ikinä viisuissa ja edellisestä on kulunut jo 44 vuotta.

Hopealle ylsi Italia ja kolmannen sijan koppasi Venäjä, eli kärkikolmikkoon ei mahtunut raati- tai puhelinäänten voittajia. Moni koki suureksi yllätykseksi Pohjois-Makedonian menestymisen raatiäänissä – se oli peräti toinen kaikkien raatipisteiden jälkeen.

Tuttuun tapaan hetkeä finaalin jälkeen julkaistiin semifinaalien tarkemmat tulokset, eivätkä ne ole Suomen kannalta kaunista katseltavaa. Edustajamme Darude & Sebastian Rejman jäivät 1. semifinaalin viimeiselle sijalle saaden vain 23 pistettä. Suurimmat pisteet tulivat Virosta, jonka puhelinäänestäjät palkitsivat heidät täysillä pisteillä. Jäämme odottamaan, saadaanko Suomi nostettua suosta ensi vuonna Alankomaissa.

Kuva: Thomas Hanses – EBU/eurovision.tv