Alankomaista Lasten Euroviisujen 2007 isäntä

Euroopan yleisradioliitto EBU on valinnut Alankomaat vuoden 2007 Eurovision lasten ja nuorten laulukilpailun isäntämaaksi. Lopullista kisakaupunkia ja kilpailun tarkkaa päivämäärää ei vielä julkistettu.

Alankomaat saivat isännöitäväkseen kaikkien aikojen viidennet Lasten Euroviisut. Neljännet kilpailut järjestetään tänä vuonna 2. joulukuuta Romanian Bukarestissa. Mukana on 15 maata, joista kaksi on uusia: Portugali ja Ukraina. Kolme maata on jo valinnut edustajansa. Kroatiaa edustaa Mateo Đido laululla ”Lea” ja Venäjää Masha & Nastya Tolmachevy kappaleella ”Vesna”. Isäntämaa Romaniaa edustaa värikäs ryhmä nimeltä New Star Music, joka koostuu neljästä nuoresta, jotka ovat pukeutuneet Harry Potteriksi, Hämähäkkimieheksi, Prinssi Uljaaksi ja Peter Paniksi.

Ruotsi, Norja ja Tanska päättivät keväällä vetäytyä Lasten Euroviisuista, koska maiden yleisradioyhtiöt katsoivat kilpailussa olevan liikaa menestyspaineita lapsille. Aiempina vuosina 8-15-vuotiaista kilpailijoista osa nähtiin kisan päätyttyä hyvin pettyneinä jäätyään tulosliuskan hännille. Viime vuonna pisteytystä muutettiin siten, että kaikki maat saivat aluksi automaattisesti 12 pistettä.

Ruotsi, Norja ja Tanska eivät jää kuitenkaan täysin vaille lasten laulukilpailuja, sillä ne järjestävät marraskuussa oman laulumittelön, Melodi Grand Prix Nordicin. Samanlainen kolmen maan lasten laulukilpailu järjestettiin jo vuonna 2002 Tanskassa, ja juuri se toimi alunperin innokkeena käynnistää koko Euroopan kattavat Lasten Euroviisut. Tämänkertainen kisa pidetään Ruotsin Tukholmassa. Ruotsi on tänä syksynä kahden laulukilpailun maa, sillä se osallistuu myös varsinaiseen Eurovision lasten ja nuorten laulukilpailuun kaupallisen televisioyhtiön TV4:n kautta.

http://www.junioreurovision.tv/english/index.htm