Albania valitsi jouluksi ”Kiven balladin”

Totuttuun tapaan Albania ehti valitsemaan edustuskappaleensa tänäkin vuonna jo ennen joulua. Tällä kertaa voiton veivät Aida & Frederik Ndoci kappaleella ”Balada e gurit (suomeksi ”Kiven balladi”). Kappaleen on säveltänyt Adrian Hila ja sanoittanut Pandi Laco. Parivaljakko teki myös vuonna 2005 Albanian edustuslaulun, Ledina Çelon esittämän ”Tomorrow I go”.

Vuonna 1958 albanialaisessa Shkodran kaupungissa syntynyt Frederik Ndoci ei ole noviisi albanialaisessa musiikkimaailmassa. Hän on levyttänyt neljä levyä, ja uusimmalla levyllään hän laulaa albanian lisäksi myös englanniksi, espanjaksi, kreikaksi, italiaksi ja ranskaksi.

Albanian tähänastinen paras sijoitus Eurovision laulukilpailussa on vuodelta 2004, jolloin ensi kertaa kisoihin osallistunut maa sijoittui seitsemänneksi Anjeza Shahinin esittämällä kappaleella ”The image of you”. Sen jälkeen menestys on ollut heikkoa. Viimeksi Albaniaa edusti Luiz Ejlli, joka sijoittui semifinaalissa neljänneksitoista eikä siten saavuttanut finaalipaikkaa. Suomalaisten ja ulkomaisten viisufanien ensireaktioista on ennustettavissa, että kovin suurta menestystä ei ensi toukokuussakaan ole luvassa.