Alkukarsintatuloksia lauantailta

Viime lauantaina viisukisailtiin myös Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Ruotsissa, mutta vasta alkukarsintojen merkeissä. Viron ensimmäisestä alkukarsinnasta finaalipaikan lunastivat Victoria, Noorkuu, Jana Kask, Getter Jaani ja Outloudz. Toinen alkukarsinta kilpaillaan viikon kuluttua ja siitäkin kymmenestä kilpailijasta viisi selvittää tiensä 26.2.2011 pidettävään finaaliin. Silloin ovat vuorossa mm. fanien suosimat Rolf Roosalu (aka Rolf Junior) sekä Ithaka Maria.
Latvian toisesta alkukarsinnasta etenivät finaaliin Trianas Parks, Oksana Lepska, Musiqq, The Secretz sekä vuonna 2003 Latviaa F.L.Y. yhtyeessä edustanut Lauris Reiniks. Kilpailijoista kolme jatkoon valitsi puhelinäänestäjät (Musiqq, The Secretz ja Reiniks) ja kaksi ammattilaisraati (Parks ja Lepska). Latviassa on jäljellä vielä yksi alkukarsinta, joka käydään ensi lauantaina. Siinä kilpailevat kymmenen kahdesta ensimmäisestä pudonnutta laulua ja niistä finaaliin pääsee vielä yksi puhelinäänestäjien valitsema kappale ja yksi ammattilaisraadin valitsema kappale. Finaali, jossa kuullaan siis 12 esitystä, käydään samana iltana kuin Virossa.


Liettuassakin kilpailtiin jo toinen alkukarsinta, josta finaaliin pääsivät Eveliina Sasenko, Vigroses ja Liepa. Kaikista kolmesta alkukarsinnasta myöhemmin järjestettävään finaaliin pääsee kolme parasta kustakin eli kaikkiaan yhdeksän kilpailuesitystä. Lisäksi pudonneista lauluista kuusi saa vielä villin kortin finaaliin.
Ruotsin Melodifestivalenissa oli vuorossa toinen alkukarsinta, josta suoraan finaaliin äänestettiin Sanna Nielsen kappaleella ”I’m in love” ja Brolle kappaleella ”Seven days and seven nights”. Toisen mahdollisuuden saavat The Moniker ja Loreen. Moninkertainen euroviisukonkari ja entinen viisuvoittaja Elisabeth Andreassen oli alkukarsinnan viimeinen. Melodifestivalen jatkuu ensi lauantaina kolmannen alkukarsinnan merkeissä.