Armenia: Srbuk – Walking out

Edustuskappale: Walking out
Esittäjä: Srbuk
Lauluntekijä(t): Garik Papoyan, Lost Capital, tokionine
Keskustele aiheesta foorumillamme

Tällä kertaa Armenia oli se maa, joka paljasti ensimmäisenä edustusartistinsa pian lähestyviin viisuihin. Nimittäin jo viime vuoden marraskuussa armenialaisessa Lav Yereko -keskusteluohjelmassa julkistettiin, että kotimaassaan kovassa uranosteessa oleva Srbuhi ”Srbuk” Sargsyan nähdään Armenian edustajana Tel Avivin viisulavalla. Maan pääkaupungista Jerevanista kotoisin oleva laulajatar on osallistunut The Voice -kilpailuun niin kotimaassaan Armeniassa kuin Ukrainassakin.

Huhtikuun alussa 25 vuotta täyttävä Srbuk on opiskellut Armenian valtiollisessa konservatoriossa, jossa hän laulamisen lisäksi opetteli soittamaan hieman kanteletta muistuttavaa, muun muassa Kaukasiassa ja Lähi-idässä suosittua perinnesoitinta qanunia. Nyt tosissaan poplaulajattareksi tähtäävä Srbuk nimeää eurovision.tv:lla suurimmiksi esikuvikseen Aretha Franklinin, Etta Jamesin, Ella Fitzgeraldin, Stevie Wonderin, Ray Charlesin ja Michael Jacksonin.

Vaikka Srbuk oli tämän vuoden viisujen ensimmäinen julkaistu artisti, saatiin itse kappaletta odotella viimehetkille saakka. Neitokaisen kilpailukappale ”Walking out” julkaistiinkin musiikkivideon kera vatsa 10. maaliskuuta. Kappaleen sävellyksestä vastaavat Lost Capital sekä tokionine, kun taas lyriikat ovat peräisin Garik Papoyanin kynänkärjestä. Papoyanin sanoitti myös Armenian viiden vuoden takaisen viisun, Aram Mp3:n ”Not alone”.

Vuonna 2006 viisuissa debytoinut Armenia on pärjännyt kilpailussa ihan kiitettävästi. Vaikka varsinaiset mitalisijat vielä puuttuvat, on maa karsiutunut finaalista ainoastaan kahdesti ja lisäksi pitänyt yhden välivuoden kisojen ollessa naapurimaa Azerbaidzhanissa. Srbukilla onkin suuret saappaat täytettävänä kun hän tavoittelee finaalipaikkaa toisessa semifinaalissa 16. toukokuuta.

Teksti: Kaisa Iivonen
Kuva: AMPTV