Australia: Kate Miller-Heidke – Zero gravity

Edustuskappale: Zero gravity
Esittäjä: Kate Miller-Heidke
Lauluntekijä(t): Kate Miller-Heidke, Keir Nuttall
Keskustele aiheesta foorumillamme

Tänä vuonna Australiassa järjestettiin ensimmäistä kertaa televisioidut euroviisukarsinnat. Finaalissa nähtiin kymmenen esitystä, joiden joukosta viisuedustaja valittiin. Voittajaksi valikoitui Kate Miller-Heidke kappaleellaan ”Zero Gravity”. Kate oli sekä australialaisten puhelinäänestäjien että tuomariston yksimielinen suosikki Tel Aviviin. ”Zero Gravity”

Kate Miller-Heidke syntyi vuonna 1981 Brisbanessa. Kate on klassisen koulutuksen saanut laulaja, mikä kuuluu myös hänen euroviisukappaleessaan. Katelta on ilmestynyt neljä studioalbumia, joista viimeisin nousi suoraan Australian myyntilistan neljänneksi. Kate on kiertänyt Australian lisäksi esiintymässä ympäri maailmaa, kuten New Yorkin maineikkaan Metropolitan Operan lavalla. Laulajatar on myös säveltänyt oopperan lapsille ja ollut mukana kirjoittamassa kappaleita Muriel’s Wedding -musikaaliin.

Australia on tähän mennessä nähty jokaisena osallistumisvuotenaan euroviisufinaalissa. Kate Miller-Heidke tavoittelee finaalipaikkaa ensimmäisen semifinaalin jälkimmäisellä puoliskolla. Australian kaikkien aikojen paras sijoitus on hopeasija, jonka Dami Im nappasi vuonna 2016 kappaleellaan ”Sound of silence”.

Teksti: Aino Ahlgren
Kuva: Jo Duck