Australia: Sheldon Riley – Not the same

Edustuskappale: Not the same
Esittäjä: Sheldon Riley
Lauluntekijä(t): Sheldon Riley Hernandez, Cam Nacson
Esiintymispaikka: 8. (toinen semifinaali)

Vuonna 2015 viisuja rakastava Australia kutsuttiin mukaan kilpailuun osana laulukilpailun 60-vuotisjuhlavuotta. Tuloksena oli tuolloin viides sija sekä Australian aseman vakiinnuttaminen viisuperheen pysyväksi jäseneksi. Tämän jälkeen maa on karsiutunut viisufinaalista vain kerran, viime vuonna.

Kuva: Ken Nakanishi

Tänä vuonna finaalipaikkaa lähtee tavoittelemaan 23-vuotias Sheldon Riley (oik. Sheldon Hernandez), joka nuorestaan iästään huolimatta on niittänyt mainetta jo Australian X Factorissa, Australian Voicessa, Australian Voicen All Stars -kaudella sekä America’s Got Talent -ohjelmassa.

Tämän vuoden helmikuussa Sheldon oli yksi Eurovision – Australia Decides -kilpailun yhdestätoista kisaajasta. Karsintavoitto ja kilpailumatka Torinoon irtosi kappaleella “Not the Same”, jonka Sheldon on kirjoittanut yhdessä Cam Nacsonin kanssa.

Ajatus kappaleesta syntyi Sheldonille jo vuonna 2015 ja sen käsittelee Sheldonille hyvin henkilökohtaisia asioita. Kappaleen syntyyn onkin vaikuttanut sekä lapsuudessa jo diagnosoitu Aspergerin oireyhtymä sekä oman seksuaalisen suuntautumisen käsittely ja itsensä hyväksyminen uskonnollisen perheen jäsenenä. Kappaleellaan Sheldon haluaa viestittää, että vaikka sukupuolesta, seksuaalisuudesta, rodusta, taloudellisesta asemasta, traumasta, väristä, iästä, muodosta tai koosta riippumatta emme ole kaikki samanlaisia, emme myöskään ole yksin.

Teksti: Kaisa Iivonen