Azerbaidžan: Aisel – X My Heart

Aisel, Azerbaidžan 2018
Edustuskappale: X My Heart
Esittäjä: Aisel
Lauluntekijä(t): Sandra Bjurman, Dimitris KontopoulosKeskustele aiheesta foorumillamme

Azerbaidžanin edustajana nähdään 28-vuotias bakulaislaulajatar Aisel Mammadova . Tämä tummatukkaisen neidon ominaisimmat musiikkityylinsä ovat jazz ja soul, vaikka hänet tiedetään myös mainioksi pianistiksi. Aisel on opiskellut musiikkia muun muassa Azerbaidžanin valtion konservatoriossa Bakussa. Vapaa-aikanaan Aisel tekee vapaaehtoistyötä löytöeläimien hyväksi.

Maaliskuun 3. päivä ensisoittonsa saaneen ”X my heart” -kilpailukappaleen takaa löytyy kreikkalainen Dimitris Kontopoulos ja ruotsalainen Sandra Bjurman joista kumpikaan ei ole ensikertaa viisuntekohommissa. Viisukuppilan omat tilastonikkarit tiesivät kertoa heti tuoreeltaan, että tämä on kautta aikojen viisuhistorian ensimmäinen x-kirjaimella alkava kappale. Nimen alkukirjamesta riippumatta kappaleelle voinee povata jo tässä vaiheessa jonkinlaista menestystä tai ainakin lähes varmaa finaalipaikkaa. Sen jälkeen kun Azerbaidžan debytoi Euroviisuissa vuonna 2008, on maa nähty finaalissa joka ikinen vuosi. Maan heikoin sijoitus onkin 22. vuodelta 2014.

Nyt Azerbaidžania edustavaa Aiselia ei kannata sekoittaa vuonna 2009 maata yhdessä Arashin kanssa edustaneeseen Ayseliin. Kyseessä on kaksi eri laulajatarta vaikka ikäeroa heillä onkin vain kolmisen kuukautta. Aisel tavoittelee jatkoa Azerbaidžanin finaaliputkelle ensimmäisessä semifinaalissa 8. toukokuuta.