Belgia: Jérémie Makiese – Miss you

Edustuskappale: Miss you
Esittäjä: Jérémie Makiese
Lauluntekijä(t): Jérémie Makiese, Manon Romiti, Mike BGRZ, Silvio Lisbonne
Esiintymispaikka: 16. (toinen semifinaali)
Kuva: Henri Doyen

Jérémie Makiese syntyi Antwerpeniin vuonna 2000 kongolaisille vanhemmille. Musikaalisuutensa Jérémie peri vanhemmiltaan, mutta hänen suuri intohimonsa jo nuoresta asti on ollut myös jalkapallo, jota hän pelaa maalivahtina. Jalkapalloharrastuksen lisäksi hän kuitenkin lauloi kirkon kuorossa ja otti myös laulutunteja jo nuorena.

Jalkapallon saralla hän eteni aina Belgian jalkapallojärjestelmän toiseksi korkeimmalle sarjatasolle vuonna 2021, jolloin hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen Royal Excelsior Virton -seuran kanssa. Samana vuonna hän osallistui The Voice Belgique -kilpailuun, joka on maan ranskankielinen versio The Voice -ohjelmasta. Huhtikuussa 2021 hän voitti kilpailun ja muutama kuukausi tämän jälkeen maan viisuedustuksesta vuonna 2022 vastuussa oleva ranskankielinen televisioyhtiö RTBF valitsi hänet edustamaan maata Torinon viisuihin.

Jérémie oli valittu edustamaan maataan syyskuussa 2021, mutta kappale julkaistiin vasta maaliskuussa 2022. “Miss you” sai ensisoittonsa radiossa 10. maaliskuuta. Kappale nousi heti ensimmäisellä viikollaan Belgian Flanderin alueen singlelistan sijalle 2. Vuoden 2022 Euroviisuissa Belgia kilpailee toisen semifinaalin loppupuolella. Viime vuonna maa pääsi finaaliin kahden vuoden karsiutumisputken jälkeen.

Teksti: Sami Luukela