Blind Channel ylivoimaisesti Uuden Musiikin Kilpailun voittoon!

Suomen seuraava euroviisuedustaja on selvinnyt. Tampereen Mediapoliksessa kisattu UMK-finaali päättyi hetki sitten  Blind Channelin murskavoittoon.  Jonkinasteisen ennakkosuosikin viittaa harteillaan pitänyt oululaisbändi kesti menestyspaineet ja heidän kilpailukappaleensa “Dark Side” energinen rockesitys sytytti sekä yleisön että kansainväliset tuomaristot. Kappale sai yhteensä  551 pistettä kun toiseksi tullut Teflon Brothersin ja Pandoran kappale “I love you” sai yhteensä 180 pistettä.

Blind Channelin jäsenet ovat kertoneet, että voitokas “Dark Side” ei ole synkkä kappale vaan ennemminkin hauskanpitobiisi ulkopuolisuutta tunteville.

– Me halutaan näyttää, että vaikka elämä olisi synkempää ja rajumpaa, voit silti pitää hauskaa. Tämä kappale on kaikille niille, jotka tuntevat ulkopuolisuutta ja riittämättömyyttä, joiden on joskus tehnyt mieli nostaa keskarit pystyyn ja huutaa. Me väitetään, että tällaisia ihmisiä on maailmassa paljon, ja Euroviisuthan on yhtenäisyyden juhlaa, oli se sitten missä muodossa tahansa, kertoivat yhtyeen jäsenet UMK:n verkkosivuilla aikaisemmin tänä vuonna.

Rotterdamin viisuissa Suomi tavoittelee finaalipaikkaa toisesta semifinaalista, jossa se esiintyy show’n jälkimmäisellä puoliskolla. Toinen semifinaali kisataan 20. toukokuuta eli Blind Channelilla on nyt päivälleen kolme kuukautta aikaa valmistua koitokseen. 

Katso voittokappaleen esitys 

Kuva: Yle/Miikka Varila