Britannia luottaa X-Factor-kilpailijoihin

Tänään maanantaina julkistetut Ison-Britannian kuusi viisuehdokasta kisaavat Kiovan matkasta tulevana perjantaina Lontoossa pidettävässä televisioidussa finaalissa.

Kaikki kuusi kappaletta tulee esittämään sooloartisti, joista kaksi on miespuolisia ja neljä naisia. Nuorin on vasta 16-vuotias. Heille kaikille yhteistä on myös osanotto suomalaisillekin tuttuun X-Factor kilpailuun.

Lauluntekijäpuolella mukana on mm. nykyään Britanniassa uraa luova vuoden 2013 tanskalainen viisuvoittaja Emmelie de Forest, sekä monen menestyneen viisun takana ollut ruotsalainen Idols-kilpailija Gabriel Alares. Myös hevibändi The Treatment on mukana kahden kappaleen tekijätiimissä.

 

1. Olivia Garcia – Freedom hearts
2. Lucie Jones – Never give up on you
3. Nate Simpson – What are we made of
4. Danyl Johnson – Light up the world
5. Salena Mastroianni – I don’t wanna fight
6. Holly Brewer – I wish I loved you more

 

Kappaleet ovat kuultavissa BBC:n Euroviisusivuilla.

Britannian finaali järjestetään tämän viikon perjantaina 27. tammikuuta Eventim Apollo-konserttisalissa Lontoon Hammersmithin alueella. Tilaisuus televisioidaan BBC 2 –kanavalla 21.30 Suomen aikaa alkaen. Finaalin juontaa viime vuoden tapaan Mel Giedroyc ja väliaikaesiintyjänä nähdään mm. vuoden 2009 viisuvoittaja Alexander Rybak.

BBC on ottanut osaa Eurovision laulukilpailuun jo 60 vuoden ajan, vuodesta 1957 on väliin jäänyt vain yksi vuosi (1958). Perjantaina valittava kappale on siis myös maan kuudeskymmenes edustussävelmä.

Keskustele aiheesta foorumillamme