Charlotte Kero levytti viisuvoittajan suomeksi

Suomenkielinen versio vuoden 2010 Eurovision laulukilpailujen voittosävelmästä ”Satellite” on herättänyt runsaasti kiinnostusta euroviisuihmisten keskuudessa. Viisukuppila otti selvää, mikä kappaleen levyttänyt Charlotte Kero on oikein naisiaan. Charlotte Kero on taiteilijanimi, jonka takana on hieman sukujuuria sekä omaa nimeä. Charlotte on työskennellyt musiikin parissa vuosia, mutta tähän asti enemmän studiomuusikkona. Viime vuoden puolella tehty päätös lähteä artistin uralle toi mahdollisuuden ”Kiertokuu” – kappaleen levyttämiseen. Charlotten musiikillinen tausta sisältää aikaisempia levytyksiä mm. dance-musiikin parissa sekä a capella lauluyhtyeessä. Euroviisukarsintoihinkin osallistunut muusikko Rexi Kero on Charlottelle läheistä sukua hänen äitinsä puolelta.

”Satellite” -kappaleen suomenkielinen versio sai alkunsa englanninkielisestä cover-versiosta, jonka Charlotte lauloi muuhun tarkoitukseen. Se onnistui hyvin ja suomenkieliset sanat ilmestyivät kuvioon hyvinkin pian ja sanoittajan mukaan teksti syntyi kuin itsestään! Suomenkieliset sanat on tehnyt Tomi Suni ja Charlotten levy-yhtiö on IVK Music Finland. Taustavoimista löytyy suomalaisia ammattimuusikoita ja heistä paljastetaan lisää hiukan myöhemmin. Kappaleen voi ostaa omaksi suosituimmista nettikaupoista mp3-latauksena.

Charlotte toivoo, että tulevaisuus toisi tullessaan paljon keikkoja sekä hyviä hetkiä ympäri Suomen! Keikkamyynnin hoitaa Minna Kumpuvuori Dex Viihde Oy:stä ja promootion Timo Niemi Tornado Promotion Oy:stä. Suurena euroviisufanina Charlotte esittää keikoilla myös muita euroviisukappaleita. Katsotaan nähdäänkö Charlotte myös pyrkimässä euroviisukarsintoihin.

Lopuksi Charlotte toivottaa oikein mukavaa kesää kaikille Viisukuppilan lukijoille.

Keskustele aiheesta foorumillamme