Conchita villitsi Serenan viileässä illassa

Conchita SerenassaToukokuisen euroviisuvoittonsa jälkeen Conchita Wurstilla on riittänyt esiintymisiä ympäri Eurooppaa. Kesäisten Pride-juhlien ja muiden konserttien ohella hänet on ehditty nähdä muun muuassa suorassa lähetyksessä Ruotsin televisiossa, supersuositussa Allsång på Skansen -yhteislauluohjelmassa. Elokuun viimeisenä viikonloppuna Wurst saatiin viimein Suomeenkin, yhdeksi Serena Pop & Rock Festivalin pääesiintyjäksi.

Espoossa Vesipuisto Serenassa järjestetty festivaali houkutteli sateisesta ja viileästä säästä huolimatta paikalle koko joukon Conchita Wurstin uskollisia faneja. Esiintymisensä aluksi viluiselta vaikuttanut ja kylmää valitellut Wurst sai yleisöltä lämpimän vastaanoton.

– Conchita oli odotettu vieras! Hänen nimeään huudettiin ennen esitystä ja paikalla oli selvästi paljon muitakin kuin viisufaneja. Partoja näkyi myös yleisössä, kertoivat keikkaa seuranneet Euroviisuklubi OGAE Finlandin jäsen Tiina Rinkinen ja OGAE International -faniklubiverkoston puheenjohtaja Maiken Mäemets.

Kappaleita kuultiin lavalla peräti viisi: Tina Turner -cover Simply the Best, Wurstin vuoden 2012 viisukarsintakappale That’s What I Am, Anna Vissi -cover Everything (Kreikka 2006), Joe Cockerin tunnetuksi tekemä Unchain My Heart sekä lopulta viisuvoittokappale Rise Like a Phoenix.

Joidenkin medioiden mukaan (esim. MTV3.fi) yleisöä oli paikalla vain vähän, mutta paikalle saapuneet ”olivat innokkaasti menossa mukana”.  Tiina Rinkinen arvioi kuitenkin, että nimenomaan Conchita Wurst kiinnosti Serenaan saapuneita jopa enemmän kuin monet kotimaiset suosikkiartistit. Illaksi sattunut kolea ilma varmasti vaikutti koko festivaalin yleisömäärään.

– Uskon, että paikan hieman hankala sijainti vaikutti myös, lisää Rinkinen.

Keikan päätteeksi Wurst lausui ”Kiitos Suomi!” ja poistui mustan auton kyytiin.

Conchita Wurst oli pukeutunut näyttävän koristeelliseen, mustaan mekkoon, jossa oli ohuet sifonkihihat.
Conchita Wurst oli pukeutunut näyttävän koristeelliseen, mustaan mekkoon, jossa oli ohuet sifonkihihat.

Pikkukuva: Tiina Rinkinen

Iso kuva: Maiken Mäemets

Keskustele aiheesta foorumillamme