Draama ohi Ukrainassa, Valko-Venäjän vuoro seuraavaksi?

Ukrainassa on sekoiltu tämänvuotisten viisukarsintojen kanssa vähintään yhtä pahasti kuin viime vuonnakin. Milloin alkuperäisen karsinnan voittaja Mika Newton on ilmoittanut halustaan vaihtaa edustuskappalettansa, milloin taas maan yleisradio NTU on ilmoittanut järjestävänsä uuden finaalin äänestysepäselvyyksien takia. Alkuperäinen voittaja Mika Newton sai kun saikin pitää voittonsa kun hänen kilpakumppaninsa Jamala ja Zlata vetäytyivät uusintafinaalista.

Nyt vaaleatukkainen laulajatar on kertonut luopuvansa haaveistaan vaihtaa kilpailukappalettansa ja Saksaan lähdetään alkuperäisellä voittokappaleella “Angel”. Asiasta uutisoi tänään mm. ESCtoday-sivusto. 24-vuotiaan Mikan kerrotaan sanoneen, että hän pitää edustuskappaleensa samana välttäkseen lisäskandaaleja Ukrainan valintaprosessissa. Näin ollen draama Ukrainan karsinnoissa on ainakin toistaiseksi loppuunkäsitelty.

Samaisessa uutisessa kerrottiin myös, ettei Mika Newton ole varsinaisesti edes kiinnostunut euroviisuista. “Jos meillä olisi miljoonia dollareita, olisimme kuvanneet kappaleelle kalliin musiikkivideon, maksaisimme sen Euroopan laajuisesta levityksestä ja tavoittelisimmekin menestystä sillä keinoin.” Nähtäväksi jää miten tämänkaltaiset kommentit vaikuttavat Mikan ja Ukrainan viisumenestykseen toukokuussa.

Siinä missä Ukrainan draama  on käsitelty, Valko-Venäjällä se näyttää olevan vasta alussa. Maan yleisradio BTRC paljasti tämän viikon maanantaina 20-vuotiaan Anastasia Vinnikovan edustavan maata toukokuussa kappaleella “Born in Belorussia”. Pian tämän jälkeen uutisoitiin, että kappale on uudelleensanoitettu ja uusi versio on nimeltään “I Am Belarusian”. Tänään ESCKaz-sivusto tiesi kuitenkin kertoa, että kappale on esitetty julkisuudessa jo viime toukokuussa. EBUn sääntöjen mukaan kappaleita ei olisi saanut julkaista eikä esittää ennen syyskuun ensimmäistä päivää. Vielä ei ole tiedossa mitä EBU tai valkovenäläiset aikovat tehdän asialle. Kamalan paljon aikaa ei ole enää tuhlattavaksi, sillä kaikkien osallistujamaiden tulisi ilmoittaa kilpailukappaleensa ensi viikon sunnuntaihin mennessä EBUlle.

Lähteet: ESCtoday.com, ESCKaz.com