Sandhja: “Edustimme Suomea ilolla!” – ensimmäisen semifinaalin jatkoonmenijät selvillä

sandhjaEuroviisujen ensimmäinen semifinaali käytiin tiistai-iltana Tukholman Ericsson Globe -areenalla eli Globenissa. 18 esityksestä valikoitui tuomari- ja yleisöäänten yhteenlasketuilla pisteillä kymmenen kappaletta lauantaiseen finaaliin. Jatkoon pääsivät Alankomaat, Armenia, Azerbaidzan, Itävalta, Kroatia, Kypros, Malta, Tshekki, Unkari ja Venäjä. Tshekille finaalipaikka on maan euroviisuhistorian ensimmäinen.

Suomen edustuskappale, Sandhjan esittämä “Sing It Away” ei mahtunut kymmenen finalistin joukkoon, joten Sandhjan ja Akkabellasin kisamatka vaihtuu harjoittelusta viisutunnelmasta nautiskeluun  turistinäkökulmasta.

Semifinaalin jälkeen  Sandhjan ja Akkabellasin puheissa vilisee ilo, ystävyys ja kiitollisuus. Toistensa lauseita täydentävä, vähän väliä äänekkäisiin naurunpyrskähdyksiin puhkeava ryhmä ei vaikuta pettyneeltä.

– Päätimme, että kävi miten kävi, niin olemme ylpeitä, ja niin olemme edelleen! Olemme edustaneet Suomea ilolla. Lavalle mennessä päätimme, että nyt näytetään, että uskomme itse tähän lauluun, Sandhja kuvailee.

Esitykseensä Sandhja ja Akkabellas ovat tyytyväisiä, eivätkä lähde pohtimaan, mistä putoaminen johtui.

– Meni hyvin, meillä oli sairaan hauskaa, eikä ketään oikeastaan enää jännittänyt.

Sandhja myös korostaa, että koko ryhmä on oppinut viisumatkalla paljon. Akkabellas-laulaja Heini Ikosen ja Sandhjan lauseet sekoittuvat toisiinsa, kun naiset luettelevat:

–  Meistä on tullut todella läheisiä, kuin siskoja, vaikka se kuulostaakin kornilta (naurua). Olemme tosiaan oppineet kaikenlaista: isosta lavasta, miten kestää painetta, miten tehdä töitä yhdessä, tällaisena naislaumana, Sandhja jatkaa.

Entä miten elämä jatkuu tästä eteenpäin?

– Minulla on keikkoja, meillä on kaikilla on keikkoja, Sandhja kertoo.

– Mutta nyt mennään päivä kerrallaan, minä jään tänne juhlimaan, hän jatkaa ja puhe sekoittuu taas nauruun ja iloiseen huutoon. Euroviisuihin täysin aiheesta tietämättömänä lähtenyt Sandhja nauttii nyt loppuviikon viisutunnelmista täysillä.

– En ole lähdössä mihinkään. Minua ei lennätetä mihinkään Suomeen, jään tänne, kuule, edustamaan!

Akkabellasin naiset liittyvät vielä kertaalleen naurukuoroon:

– Ai miten niin ei päästy finaaliin, täällähän me ollaan!

Viisukuppila kiittää säteilevää Sandhjaa ja taustatiimiä hyvästä esityksestä ja valloittavasta edustamisesta kisakaupungissa.

Suomen ohella semifinaaliin jäivät tällä kertaa Bosnia-Hertsegovina, Islanti, Kreikka, Moldova Montenegro, San Marino ja Viro.

Lauantaina 14.5. käytävässä finaalissa ovat valmiiksi jo suuret rahoittajamaat, “The Big Five” eli Espanja, Iso-Britannia, Italia, Ranska ja Saksa sekä kuudentena isäntämaa Ruotsi.  Loput finalistit selviävät toisessa semifinaalissa torstaina 12.5.

Keskustele aiheesta foorumillamme

Kuvat: Kaisa Iivonen

Sandja ja Akkabellas