Ensimmäinen harjoituspäivä – Turkki, Serbia ja Venäjä

Lounastauon jälkeen harjoituksia jatkettiin Turkin Yüksek Sadakatin voimin. Viime vuonna Turkilla oli nainen laitettu metallihaarniskaan, tänä vuonna nainen naamiossa on metallipallon sisällä ja hän tekee erinäisiä akrobatialiikkeitä esityksen tahdissa. Tyttö on notkea ja Yüksek Sadakatin pojat soittavat kappalettaan rutiinilla, mutta itse metallipallo on hieman heppoisen näköinen. Savu ja pienet pyropaukut luovat kappaleen ympärille tutun tunnelman, jolla genren kannattajat varmasti osaavat äänestää omaansa.

Serbian Ninan esityksen aikana lava värjäytyy retroväreihin pinkin ja violetin näytellessä pääosaa. Ninan lisäksi lavalla on kolme taustalaulajaa, jotka jammailevat vauhdikkaasti kappaleen mukana. Laulu Ninalla kulki ihan sujuvasti ja mitään kummempia temppuja esityksessä ei käytetty – tiedä sitten, olisiko tulevissa esiintymispuvuissa jippoa katsojille tarpeeksi? Vielä niitä ei paljastettu. Joka tapauksessa iloinen esitys on jo kerännyt oman fanikuntansa, joka svengailee tämän retropläjäyksen tahdissa.

Venäjä ei tuttuun tyyliinsä tyytynyt järjestäjien luomiin puitteisiin, vaan lavalle tuotiin kaksi pienempää valoseinää, ja sen lisäksi Alexey ja taustalaulajat olivat pukeutuneet takkeihin, joiden selässä oli vielä omat ledinsä. Alexey oli selkeästi opetellut kamerakulmat jo kotona, ja esitettävä versio on alkujoikuineen sama kuin virallisella kokoelmalevyllä. Tulos on tappavan tehokasta voltteineen kaikkineen, mutta yllätyksetöntä venäjäläistuotantoa. Venäjän jälkeen harjoittelussa piti olla tauko, mutta aikataulun venymisen takia Sveitsi astui lavalle välittömästi Venäjän jälkeen.

Voit katsoa maiden harjoitusvedot myös Youtubesta:

Turkin harjoitukset
Serbian harjoitukset
Venäjän harjoitukset

Venäjän Alexey luottaa tehosteiden voimaan.