Esittelyssä Alankomaat: OG3NE – Lights and shadows

oge3Sisarusrakkautta on tarjolla myös toisessa semifinaalissa, sillä Alankomaita edustaa tänä vuonna tyttötrio OG3NE. Yhtyeeseen kuuluvat siskokset Lisa, Amy ja Shelley Vol. Lasten Euroviisuja seuranneille he ovat tuttuja vuoden 2007 kilpailusta, jolloin he sijoittuivat sijalle 11. omatekemällään kappaleella ”Adem in, adem uit”.

Koko pitkän albumin ”300%” nuoret artistit julkaisivat vuonna 2008, mutta varsinainen läpimurto tapahtui Alankomaiden The Voice -laulukilpailussa vuonna 2014. Siskokset olivat koko formaatin ensimmäinen voittanut yhtye.

Kilpailukappaleeseen ”Lights and shadows” liittyy hyvin henkilökohtainen tarina. Siskosten isä Rick Vol on kirjoittanut ja säveltänyt tyttäriensä edustuskappaleen. Mukana auttamassa on ollut myös Shelleyn poikaystävä Rory de Kievit. Kappale on omistettu perheen äidille, joka on sairastellut jo useita vuosia. Siskokset mainitsevatkin, että he haluavat osallistumisellaan saada äitinsä hymyilemään.

— Tämä on meidän tapamme kiittää häntä kaikesta, mitä olemme häneltä saaneet ja kertoa hänelle, kuinka paljon hän merkitsee meille, siskokset avautuvat eurovision.tv – sivuston haastattelussa.

Alankomaat kilpailee Kiovassa toisessa semifinaalissa heti Romanian jodlauksen jälkeen, kilpailunumerolla kuusi. Viimeisin voitto Alankomailla on vuodelta 1975, jolloin Teach In hurmasi yleisön kappaleellaan ”Ding-A-Dong”. Laulutaitoa ja ääntä siskoksilta löytyy, mutta riittääkö tämä harmonian määrä viemään heidät finaaliin saakka?

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso kappaleen musiikkivideo