Esittelyssä Alankomaat: Trijntje Oosterhuis – Walk along

Trintje 1Alankomaiden lippua Wieniin lähtee liehuttamaan 42-vuotias pitkän linjan laulutähti Trijntje Oosterhuis. Teologi-pappi-isän ja viulisti-äidin tytär Judith Katrintje Oosterhuis syntyi musikaaliseen perheeseen Amsterdamissa 5.2.1973. Yhdessä isoveljensä Tjeerdin kanssa Trintje perusti ensimmäisen yhtyeensä Total Touchin vuonna 1990. Muutamien laulukilpailuosallistumisten jälkeen bändi sai viimein levytyssopimuksen vuonna 1995. Huippusuosituksi noussut Total Touch ylsi lopulta jopa Alankomaiden listaykköseksi asti ja möi kahdella levyllään moninkertaista platinaa.

Niin jazzin, soulin kuin popinkin taitava Trintje aloitti 2000-luvun alussa menestyksekkään soolouransa ja on julkaissut tähän päivään asti jo yhdeksän sooloalbumia. Tumma laululintu on ehtinyt tehdä vuosien saatossa yhteistyötä niin Andrea Bocellin, Burt Bacharachin kuin Lionel Richien kanssa. Rautaisesta ammattitaidosta kertoo sekin, että kahden lapsen äiti Trintje nousi vuonna 2012 yhdeksi suositun laulukilpailun The Voice of Hollandin tuomareista.

trijntje oosterhuisVuodesta 2012 lähtien Trintje on tehnyt yhteistyötä myös kaksi vuotta sitten Alankomaita euroviisuissa edustaneen Anoukin kanssa. Kun Trintjeä itseään pyydettiin maansa euroviisuedustajaksi, ei ollutkaan yllätys, että edustuskappaleen ”Walk along” kirjoitti juurikin Anouk, joka on tehnyt osan myös Trijntjen toukokuussa julkaistavan albumin biiseistä. Ensiesityksensä Trijntjen tuomaroimassa The Voice of Hollandissa saanutta ”Walk alongia” laulajatar itse luonnehtii raikkaaksi ja tarttuvaksi. Kappaleen tenhon voima selviää lopullisesti 1. semifinaalissa, jossa Trijntje astuu lavalle esiintymisnumerolla 4.

Katso esikatseluvideo Youtubessa

Katso live-esitys Youtubessa

Keskustele aiheesta foorumillamme

Kuvat: Carin Verbruggen