Esittelyssä Armenia: Artsvik – Fly with me

Artsvik Fly With Me ArmeniaArmenia aloitti tänä vuonna euroviisunsa etsimisen ensimmäisenä ja päätti sen viimeisenä. Saatiin se viisu maailmalle noinkin, mutta takuulla siihen olisi löytynyt helpompikin keino. Jo viime vuoden lokakuun puolivälissä alkaneessa Depi Evratesil (suom. Euroviisuja kohti) -kykykilpailussa ei varsinaisia viisupyrkyreitä kuultu, vaan edustuspaikasta haaveilleet artistit kilpailivat toisiaan vastaan covereilla. Viikko viikolta väki väheni, ja lopulta jouluaattona Artsvik Harutyunyan -niminen artisti vei voiton Whitney Houstonin “I have nothing” -coverillaan.

Pelkkää etunimeään taiteilijanimenään käyttävä 32-vuotias laulajatar ei ole ollut armenialaisen musiikkitaivaan suuria tähtiä ennen euroviisuedustusta, vaikka hän osallistuikin vuonna 2013 Venäjän The Voiceen. Singlejulkaisuja hänellä on toistaiseksi neljä, joista muuten kaksi menisi täydestä osana Suomen euroviisuhistoriaa. Vai eivätkö teistäkin kappaleet “Why” ja “No fear” kuulosta etäisesti tutuilta?


Artsvikin edustuskappale “Fly with me” julkaistiin aikaisesta karsinnasta huolimatta vasta maaliskuun puolivälissä, oikeastaan vielä senkin jälkeen, kun kaikkien kappaleiden tuli olla EBU:n hallussa. Kappaleen julkistusta siis pantattiin melkoisesti, mutta lopulta viimeinenkin vuoden viisuista oli ulkona.

Kappaleen taustalta löytyy tekijätiimi Avet Barseghyan, David Tserunyan, Lilith Navasaryan ja Levon Navasardyan. Lilith ja Levon Navasardyan sävelsivät myös Armenian viimevuotisen edustusviisun “LoveWave”.

Etnovaikutteita sisältävä pop-kappale sai heti ristiriitaisen vastaanoton, mutta finaalipaikkaa Armenialle ollaan ainakin tarjoamassa. Lunastaako Artsvik nämä toiveet, se nähdään ensimmäisessä semifinaalissa 9. toukokuuta, kun Armenia esiintyy semifinaalin kuudentenatoista eli kolmanneksi viimeisenä.

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso kappaleen musiikkivideo

ArtsvikARMENIA

Kuva: Yelena Dunayeva