Esittelyssä Azerbaidžan: Sabina Babayeva – When the music dies

Siitä lähtien kun Azerbaidžan debytoi viisuissa vuonna 2008, on maa selkeästi satsannut kisaan ja tavoitellut sitä parasta mahdollista tulosta eli voittoa. Maan viimevuotinen voitto ei näin ollen tullutkaan niin suurena yllätyksenä. Viikon päästä Azerbaidžan pääseekin näyttämään osaamistaan maailmalle kun Bakun viisun harjoitukset alkavat.

Tälläkin kertaa Azerbaidžan lähti hakemaan ensisijaisesti edustusartistia, kappalevalinnan vuoro olisi sitten myöhemmin. Moniviikkoisen artistikarsinnan voittajaksi ja Azerbaidžanin viidenneksi viisuedustajaksi valittiin helmikuussa 32-vuotias Sabina Babayeva, joka hurmasi ammattilaisraadin kolmella finaaliesityksellään. Sabina on maassaan tunnettu ”Bayaz hayat” -televisiosarjan tunnuslaulun esittäjänä. Hän pyrki maan edustajaksi myös vuonna 2011, mutta jäi semifinaalissaan sijalle kolme. Ennen viisukarsintoja Sabina ehti myös levyttää dueton Georgian tämänvuotisen viisuedustajan Anri Jokhadzen kanssa.

Musiikin maailman Sabina tutustui jo pienenä tyttönä pianisti-äitinsä ansiosta. Hän on myös opiskellut muiikkialan tutkinnon Asaf Zeynally Collegessa. Kotimaassaan Sabina tunnetaan popmusiikin ohella myös taitavana soul- ja jazzlaulajana.

Tänäkin vuonna Azerbaidžan on pyytänyt sävellysapua Ruotsista. Isäntämaan kappale on tänä vuonna englanninkielinen balladi nimeltään “When the music dies” (Kun musiikki kuolee). Kappaleeseen on pyritty saamaan kansallista sävyä esimerkiksi käyttämällä paikallisia soittimia kuten duduk-puupuhallinta ja kamancheh-jouisoitinta. Kappaleen takaa löytyy lauluntekijänelikko Stefan Örn-Sandra Bjurman-Johan Kronlund-Anders Bagge. Örnille ja Bjurmanille tämä on jo kolmas vuosi putkeen Azerbaidžanin tekijätiimissä. Myös Baggella on aikaisempaa kokemusta ”Drip dropin” (2010) myötä. Isäntämaana Azerbaidžanin ei luonnollisestikaan tarvitse ottaa osaa semifinaaliin, vaan se kilpailee automaattisesti finaalissa.

Kappaleen sanat Diggiloo-sivustolla

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso esikatseluvideo Youtubesta

Sabinan kotisivut