Esittelyssä Belgia: Blanche – City lights

Belgian Blanche (oik. Ellie Delvaux) on yksi Kiovan viisujen nuorimmista artisteista. Kesäkuussa 18 vuotta täyttävä Blanche päätyi kotimaansa viisuedustajaksi jo viime vuoden marraskuussa, kun Belgian viisuvalinnasta tällä kertaa vastuussa oleva ranskankielinen yleisradio RTFB valitsi hänet sisäisesti edustushommiin.

Maan pääkaupungista Brysselistä kotoisin oleva Blanche on tullut belgialaisille The Voice Belgique -ohjelman myötä, jossa hän kisasi sarjan viidennellä tuotantokaudella viime vuonna. Vaikka Blanche ei yltänyt kisassa aivan kärkisijoille, teki hänen tummanpuhuva äänensä vaikutuksen tuolloin belgialaisiin.

Yksi Blanchen ääneen erityistä huomiota huomiota kiinnittänyt oli suositun belgialaisen Roscoe-yhtyeen keulahahmo Pierre Dumoul.  Hän aloittikin kirjoittaa Blanchelle kappaletta jo ennen heidän ensitapaamistaan. Kaksikon tavattua yhteistyö syveni ja sen tuloksena syntyi moderni pop-kappale nimeltä ”City lights”.

Blanche paljastaa eurovision.tv -sivustolla, että alkujaan kappaletta ei tehty viisuja silmällä pitäen ja sillä olikin aluksi pituutta nelisen minuuttia. Tämän lisäksi ensimmäisissä demoversioissa kappale esitettiin suurimmaksi osaksi mielikuvituskielellä. Mikäli kappaleen esityskieltä ei olisi muutettu englantiin, olisikin tämä ollut jo kolmas kerta kun Belgian viisukappale esitetään mielikuvituskielellä.

Kiovan viisulavalla Belgia saa esiintymisvuoronsa ensimmäisen semifinaalin viidentenä.  Loïc Nottetin toissavuotisen nelossijan ja myös Laura Tesoron viimevuotisen finaalipaikan myötä belgialaiset näyttävät löytäneen jälleen viisuintonsa. Mikäli vedonlyöntitilastoja on uskominen, Blanche jatkaa tänä keväänä maan finaaliputkea leikiten.

Katso kappaleen musiikkivideo

Keskustele aiheesta foorumillamme

BlancheBELGIUM

Kuva: Marie Wynants