Esittelyssä Belgia: Roberto Bellarosa – Love kills

Belgian nuori laulajatähti Roberto Bellarosa syntyi vuonna 1994 maan ranskankielisellä alueella Walloniassa Huyn kaupungissa. Kuten Roberton nimestä saattaakin arvata, ovat hänen sukujuurensa italialaista alkuperää. Suvun miehet ovat olleet perinteisesti kovia pelaamaan jalkapalloa, mutta Robertosta ei ollut urheilusankariksi. Kun hänen vanhempansa tajusivat tämän, istuttivat he pojan musiikkiakatemian penkille. Roberton laulunopettaja ihastui pojan ääneen ja usutti häntä jatkamaan hyvin alkaneita lauluopintojaan pidemmälle. Opit eivät menneet aivan hukkaan, sillä tumma nuorukainen päätti osallistua The Voice Belgique –kykykilpailun ensimmäiselle kaudelle vuonna 2012 ja suuren mediahuomion saattelemana vei koko kilpailun voiton. Voiton jälkeen Roberto kiersi maata erilaisten kiertueiden mukana ja julkaisi ensisinglensä ”Je crois”. Debyyttialbumi ”Ma voie” näki päivänvalon syyskuussa 2012.

Roberton voittokulku sai pian jatkoa, sillä Belgian ranskankielinen tv-yhtiö RTBF ilmoitti jo marraskuussa 2012, että he ovat valinneet Roberton maansa euroviisuedustajaksi Malmöhön. Kappaleen valinnasta järjestettiin pienimuotoinen radiossa lähetetty karsinta joulukuun puolivälissä. Sony Music oli lähettänyt RTBF:lle kuusi kappaletta, joista RTBF:n asettama tuomaristo valitsi kolme jatkoon radioitavaan finaaliin. Roberto esitti kappaleet ”Reste toi”, ”Be heroes” sekä ”Love kills”, joista viimeisin vei voiton tuomariston ja yleisön annettua pisteensä. Edustussävelmän ”Love kills” takaa löytyy suomalaisittainkin kiinnostava kasvo. Kappaleen toinen tekijä on nimittäin suomalainen Jukka Immonen, joka on tuttu nimi mm. Jenni VartiaisenAnssi Kelan ja Anna Abreun musiikin takaa. Toinen säveltäjistä, brittiläinen Iain James Farquharson, ei hänkään ole musiikinteossa aivan noviisi, sillä hänen kynästään on lähtöisin mm. Azerbaidžanin parin vuoden takainen viisuvoittaja ”Running scared”.

Belgian viisua on käyty hiomassa uuteen uskoon Immosen studiolla Helsingissä ja se onkin kokenut melko suuren muodonmuutoksen sitten joulukuun minikarsinnan. Roberto lähtee tavoittelemaan Belgialle harvinaista finaalipaikkaa ensimmäisen semifinaalin toiseksi viimeiseltä esiintymisnumerolta. Viimeisen kahdeksan vuoden aikana Belgia on onnistunut pääsemään finaaliin vain kerran, vuonna 2010, kun Tom Dice lauloi maan lopulta tuloslistan kuudenneksi.

Katso kappaleen esikatseluvideo Youtubessa

Roberton fanisivut Facebookissa

Keskustele aiheesta foorumillamme