Esittelyssä Belgia: Witloof Bay – With love baby

Belgia tavoittelee tänä vuonna menestystä a capella -musiikin voimin. Lauluyhtye Witloof Bay on perustettu vuonna 2005 ja sen muodostavat basso Etienne Debaisieux, baritoni Benoît Giaux, tenorti Nicolas Dorian, altto Florence Huby, sopraano Mathilde Sevrin ja beatboxaaja Senjka Danhieux eli RoxorLoops. Kokoonpanon jäsenet sanovat edustavansa Belgiaa yhtenäisenä ja kokonaisena maana, sillä he tulevat eri puolilta Belgiaa, niin Valloniasta, Flanderista kuin pääkaupungista Brysselistäkin.

Useiden muiden maiden televisioyhtiöiden esimerkin tapaan myös tämän vuoden Belgian karsinnoista vastannut, maan ranskankielinen yleisradio RTBF otti Internetin karsintaprosessiin mukaan. Viime vuoden syyskuusta joulukuun loppuun belgialaiset musiikintekijät pystyivät laittamaan sävellyksensä televisioyhtiön viisusivuille, joiden kautta kaikki 20 000 euroa keränneet kappaleet selviytyivät jatkoon. Jopa 30 viisutyrkkyä sai vaaditun summan kokoon ja nämä jatkoon selvinneet sävelmät kisasivat 14 finaalipaikasta. Varsinainen finaali järjestettiin ystävänpäivänä eli 14. päivänä helmikuuta. Witloof Bayn kilpailukappale ”With love Bay” oli tässä finaalissa sekä yleisön että tuomariston suosikki ja kuusikko voitti näin ollen itselleen kisamatkan Düsseldorfiin. Kilpailukappaleen voidaan sanoa olevan kokoonpanon omaa tuotantoa sillä sen on säveltänyt ja sanoittanut kaksikko RoxorLoops-Benoît Giaux.

Witloof Bay tavoittelee Belgialle toista peräkkäkkäistä finaalipaikkaa toisesta semifinaalista 12. toukokuuta. Viime vuonna Tom Dice sidoittui kuudenneksi kappaleellaan ”Me and my guitar”. Tämä oli vasta toinen kerta kun Belgia nähtiin varsinaisessa finaalissa sen jälkeen kun euroviisut muuttuivat useampi päiväiseksi kisaksi. Maan ainoa voitto on vuodelta 1986, jolloin nuori Sandra Kim ihastutti Eurooppaa kappaleellaan ”J’aime la vie”.


Katso karsintaesitys Youtubesta
Katsoesikatseluvideo Youtubesta
Witloof Bayn kotisivut
Kappaleen sanat Diggiloo-sivustolla
Keskustele aiheesta foorumilla

 

Kuvat: RTBF