Esittelyssä Bulgaria: Poli Genova – If love was a crime

Polina 1Kahden vuoden tauon pitänyt Bulgaria tekee näyttävän paluun viisulavoille. Maa valitsi sisäisesti edustajansa, joka oli monelle viisufanille tuttu entuudestaan. Poli Genova edusti Bulgariaa Düsseldorfin euroviisuissa vuonna 2011 kappaleella ”Na inat”. Tuolloin finaalipaikka jäi kuitenkin saavuttamatta ja sijoitus oli semifinaalissa 12.

Poli ei kuitenkaan häviöstä lannistunut, sillä nuori nainen on ehtinyt esiintymään useissa eri televisio-ohjelmissa kuten esimerkiksi Tanssii tähtien kanssa. Hän toimi myös Bulgarian X Factor -laulukilpailun tuomarina sen ensimmäisellä tuotantokaudella. Kaiken esiintymisen ohella Poli on ollut mukana rintasyöpää ja autismia koskevissa hyväntekeväisyyskampanjoissa. Kosketus euroviisuihinkin on säilynyt, sillä viime vuonna Poli juonsi Bulgarian pääkaupungissa Sofiassa järjestetyn Lasten Eurovision laulukilpailun.

Polina 2Maan pääkaupungissa Sofiassa vuonna 1987 syntynyt Poli on laulanut nelivuotiaasta lähiten. Vuonna 1995 Poli liittyi lastenlauluyhtyeseen nimeltä Bob-Bon ja pian tämän jälkeen hänestä tuli myös samannimisen lasten tv-ohjelman juontaja. Poli on valmistunut Ljubomir Pipkovin musiikkiopistosta, jossa opiskeli muun muassa klarinetin soittoa. Poli voidaan muistaa Bulgarian viisukarsinnoista jo ennen vuotta 2011, sillä Vuosina 2005 ja 2006 Poli pyrki Bulgarian edustajaksi Melody-trion jäsenenä. Vuonna 2009 hän sijoittui sooloartistina toiseksi kappaleella “One lifetime is not enough”.

Polin tämänvuotista edustuskappaletta viisuyleisö sai odottaa pitkään, sillä sen julkaisuajankohtaalykättiin useampaan otteeseen. Lopulta odotus palkittiin ja Bulgarian viisukappale ”If love was a crime” kuultiin ensimmäistä kertaa maaliskuussa. Viisun ovat kirjoittaneet Polin kanssa Borislav Milanov ja Sebastan Arman, jotka olivat myös vuoden 2011 viisun tekijätiimissä. Lisäksi kappaletta on ollut työstämässä ruotsalainen Joachim Bo Persson.

Bulgaria kilpailee Tukholmassa toisessa semifinaalissa numerolla 13. Menestyksen nälkä on suuri, sillä maa on selviytynyt finaaliin vain yhden ainoan kerran. Moni varmasti muistaakin Helsingin kisoista Elitsa Todorovan ja Stoyan Yankoulovin, jotka esittivät mystisen viisunsa ”Water”.

Katso kappaleen musiikkivideo

Kuvat: Kostadin Krustev ja Albert Chernogorov

Polina 3