Esittelyssä Espanja: Barei – Say yay!

barei4Espanjalle viisumenestystä lähtee hakemaan 34-vuotias laulajatar Bárbara Reyzábal González-Aller, joka tunnetaan paremmin ytimekkäämmällä taiteilijanimellään Barei (s. 29.3.1982). Barein isä, joka kuoli pian tyttärensä syntymän jälkeen, kuului varakkaaseen Reyzábalin sukuun, joka oli varsin menestynyt elokuvatuotantoihin, kiinteistöihin ja juhlapaikkoihin tekemillään sijoituksillaan. Tyttären kiinnostuksen kohteet olivat liiketalouden sijaan enemmän laulun, kitaran- ja pianonsoiton opiskeluissa.

Ensimmäisen kerran Barei nähtiin suuremmilla esiintymislavoilla jo 15 vuotta sitten vuonna 2001, kun hän osallistui voitokkaasti Benidormin laulufestivaaleille. Voitto siivitti hänet muuttamaan Atlantin taa Miamiin tekemään lattaripop-levytyksiä, jotka eivät kuitenkaan koskaan päässeet päivänvaloon asti. Madridiin paluun ja pienen tuumaustauon jälkeen nainen otti käyttöön taiteilijanimensä Barein, jonka hän muodosti yhdistämällä etu- ja sukunimiensä alut, sekä julkaisi ensimmäisen espanjankielisen levynsä ”Billete para no volver” vuonna 2011.

barei2Kun laulukieli myöhemmin vaihtui englantiin, alkoi jatkosinkkujen myötä menestystäkin tulla – suosituinta kappaletta ”Wildest Horses” (2014) on katsottu Youtubessa jopa 1,5 miljoonaa kertaa. Toisen levyn ”Throw the dice” aikaan viime vuonna 2015 tyyli oli jo vakiintunut britti- ja amerikkalaisvaikutteiseen soulvaikutteiseen poppiin. Barei säveltää kaikki laulunsa itse, ja on oman musiikkinsa lisäksi tehnyt lauluja mm. viimevuotiselle Espanjan viisuedustajalle Edurnelle.

Espanjan yleisradio RTVE päätti järjestää vuoden tauon jälkeen karsintafinaalin, johon kutsuttiin kuusi nuorta ja nousevaa artistia. Ei ollutkaan ihme, että nosteessa ollut Barei oli valittujen artistien joukossa. Finaalissa kilpaili myös vuonna 2004 lasten Euroviisut voittanut María Isabel. Kun yleisön ja tuomarien äänet laskettiin yhteen, voittajaksi julistetiin selvällä erolla juurikin Barei kappaleellaan ”Say yay!”. Voitto ei ollut sinänsä yllätys, sillä kappale oli noussut jo ennen finaalia Espanjan iTunesin listaykköseksi. Voittonsa jälkeen Barei nappasi itselleen levytyssopimuksen Universalin kanssa.

Tavoitteiden saavuttamisesta ja itsensä kehittämisestä kertovan energisen ja voimakkaan kappaleen ovat säveltäneet Barein itsensä lisäksi Ruben Villanueva ja Victor Pua. Laulu esitetään kokonaan englanniksi ilman sanaakaan espanjaa, mikä on itse asiassa ensimmäinen kerta koko Espanjan pitkän viisuhistorian aikana. Englannin kielen lisäksi Espanja luottaa mieleen jäävän jalkakoreografian voimaan, joka on monia viisufaneja niin ihastuttanut kuin kummastuttanutkin. Espanja saa yhtenä suurista rahoittajamaista suoran lipun finaaliin. Äänensä maa saa kuuluviin kuitenkin jo ensimmäisen semifinaalin äänestyksessä.

Katsele kappaleen karsintaesitys Youtubessa

Katsele kappaleen esikatseluvideo Youtubessa

Keskustele aiheesta foorumillamme

barei3