Esittelyssä Espanja: Daniel Diges – Algo Pequeñito

Varmoista finalisteista ensimmäisenä vuorossa on Espanja. Daniel Diges García syntyi Madridissa 17. tammikuuta vuonna 1981. Laulamisen lisäksi Daniel Diges soittaa pianoa, säveltää ja näyttelee. Daniel on kertonut katsoneensa euroviisuja lapsesta lähtien ja, että kotimaan edustaminen kilpailussa on ollut hänelle haave, josta tulee totta Oslossa.
Daniel aloitti esiintyvän artistin uransa näyttelemällä kotikaupungissaan Madridissa Teatro Escuela Libre de Alcalá de Henares -teatterissa sekä esiintymällä lukuisissa televisiomainoksissa. Danielin uran käännekohtana voidaan pitää vuotta 1999, jolloin hän sai Gaton roolin suositusta teinidraamasarjasta “Nada es para siempre”, jossa hän näytteli muutaman vuoden ajan. Sen jälkeen Daniel on juontanut muutamia lastenohjelmia sekä esiintynyt sivuosissa monissa espanjalaisissa televisiosarjoissa.


Sittemin Daniel on siirtynyt televisiosta teatterilavojen pariin. Musikaalin ovat vieneet kiharapäisen miehen sydämen. Hän on näytellyt pääroolit muun muassa musikaaleissa “Mamma mia”, “We will rock you” ja “High school musical”.


Daniel voitti helmikuun 22. päivänä kisatussa finaaln ylivoimaisesti kappaleella “Algo Pequeñito” (suom. Jotakin pientä) ennakkosuosikkina pidetyn Coralin jäädessä toiseksi. Viidestä ammattilaisraadista neljä piti Danielin kappaletta parhaimpana ja se viideskin raati toiseksi parhaimpana. Daniel keräsi eniten myös yleisöääniä. Kilpailukappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Jesús Cañadilla. Jos lehtitietoja on uskominen, myös Oslon lavalla nähdään jo Espanjan karsinnoista tuttu sirkus- ja satuteema.

Kappaleen sanat Diggiloo-sivustolla.

Espanjan karsinnan tulokset National Finals -sivustolla.

Daniel Digesin kotisivut