Esittelyssä Espanja: Pastora Soler – Quédate Conmigo

Espanja valitsi tänä vuonna viisuartistin sisäisesti, ja edustamaan lähteekin suuri kansallinen tähti Pastora Soler (syntymänimeltään Pilar Sánchez Luque). Hänellä oli karsinnoissa mukana neljä kappaletta, joista voittoon ylsi balladi ”Quédate Conmigo” (Jää luokseni). Pastora Solerilla sanotaan olevan yksi Espanjan musiikkialan parhaimmista äänistä. 33-vuotias Soler yhdistää kappaleissaan eri musiikkityylejä kuten coplaa, flamencoa ja poppia, ja on myös kokeillut kaikkea dancesta ja sambasta arabirytmeihin sävellystöissään.

Pastora Soler (s. 27.9.1978) alkoi laulaa on julkaissut lähes 20 vuotta kestäneen uransa aikana yhdeksän studioalbumia, joista kolme ovat myyneet platinaa ja neljä kultaa, sekä yhden live-albumin ja yhden kokoelmalevyn. Pitkän uransa aikana hänet on palkittu muun muassa parhaista copla-albumeista Espanjassa, ja onpa hänen albuminsa ollut ehdolla myös Latin Grammy -gaalassa. Pastoran kiertueet ovat vieneet hänet Espanjan lisäksi Turkiin, Egyptiin sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan.

Edustuskappale ”Quédate Conmigo” on loppua kohti kasvava rakkaudesta kertova kaihoisa balladi, jonka tekijäkaartista löytyy kolme euroviisufaneille tuttua nimeä: Thomas G:son, Antonio Sánchez ja Erik Bernholm. G:son on kynäillyt tänä vuonna myös Ruotsin viisun, ja yhdessä Sanchezin kanssa he tekivät Espanjalle viisun ”I Love You Mi Vida” Helsingin kisoihin. Bernholm on sen sijaan tehnyt G:sonin kanssa yhteistyönä Tanskan viisun ”In a Moment Like This” vuodelta 2010. ”Quédate Conmigo” on vedonlyöntitilastojen kärkipäässä, joten saattaa olla, että Pastora hankkii tänä vuonna Espanjalle sen parhaan sijoituksen pitkään aikaan.

Kappaleen sanat Diggiloo-sivustolla

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso kappaleen video Youtubesta

Pastoran kotisivut