Esittelyssä Georgia: Nina Sublatti – Warrior

Nina Sublatti 1Ensimmäisen semifinaalin päätteeksi kuullaan ensimmäinen vuoden kahdesta ”Warrior” nimeä kantavasta viisusta, jonka esittää Georgian 20-vuotias Nina Sublatti (oik. Nina Sulaberidze). Kappale voitti tammikuussa järjestetyn Georgian karsintakilpailun ollen sekä yleisön että valintaan vaikuttaneen kansainvälisen tuomariston suosikki.

Nina on itse säveltänyt ja sanoittanut kilpailukappaleensa, johon Nina on kertonut saaneensa inspiraation feminismistä, rehellisyydestä ja georgialaisten naisten historiasta. Tammikuisen valintansa jälkeen Nina on työstänyt kappaletta yhdessä ruotsalaisen viisusäveltäjän Thomas G:sonin kanssa. tämä yhteistyöllä paranneltu versio kuultiin ensimmäistä kertaa julkisuudessa kun kappaleen musiikkivideo julkaistiin maaliskuussa.

Georgialaisille Nina on parhaiten tuttu paikallisen Idols-ohjelman (Sakartvelos Varskvlavi) myötä, jonka hän voitti vuonna 2013. Jo tätä ennen Ninalla oli kuitenkin jonkin verran kokemusta julkisuudesta, sillä teini-ikäisenä tumamtukkainen Nina teki myös mallin töitä. Neidon esikoisalbumi ”Dare to Be Nina Sublatti” julkaistiin viime vuonna ja se oli Georgiassa listamenestys. Idoleikseen Nina on maininnut Janis Joplinin, Brian Milkon ja Björkin.

Tällä hetkellä Nina opiskelee musiikkialaa Vano Sarajishvilin mukaan nimetyssä valtion konservatoriossa Tbilisissä ja työstää toista albumiaan, jonka on tarkoitus ilmestyä tämän vuoden puolella. Lisäksi Nina haluaa jakaa musiikin ilosanaa eteenpäin ja hän opettaa nuoria esiintyjiä paikallisessa Teen club -musiikkikoulussa.

Katso kappaleen karsintaesitys

Katso kappaleen musiikkivideo

Keskustele aiheesta foorumillamme

Kuvat: Levan Leko Chkonia, GPB

Nina Sublatti 2