Esittelyssä Georgia: Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani – Waterfall

Georgian edustajina Malmöhön matkustavat 29-vuotias Sophie Gelovani (s. 21.3.1984) sekä 26-vuotias Nodi Tatishvili (s. 5.11.1986). Molemmat laulajat ovat tahoillaan niittäneet menestystä, mutta euroviisuissa he esiintyvät ensimmäistä kertaa yhdessä duettona.

Musiikinopettajana toimiva Sophie on opiskellut musiikkikoulussa pianonsoittoa. Musiikkiopintojen lisäksi hän on suorittanut yliopistotutkinnon kansainvälisistä suhteista. Sophie on osallistunut lukuisiin musiikkikisoihin ja -festivaaleihin, joista ensimmäinen voitto napsahti kohdalle Morning Star –kykykilpailusta hänen ollessaan vasta 15-vuotias. Vuosi 2007 oli Sophielle erityisen menestyksekäs, sillä tuolloin hän voitti laulukilpailun sekä Moskovassa että Pietarissa. Uusimpana aluevaltauksena on ollut tv-projekti ”10+10”.

Nodi esiintyi jo 6-vuotiaana ensimmäisen kerran Tbilisin konserttisalissa, tuolloin lapsikuoron solistina. Lapsesta kasvoi myöhemmin lahjakas opiskelija: Nodi on Tbilisin musiikkikoulun lisäksi valmistunut myös Georgian teknillisestä yliopistosta julkishallinnon puolelta sekä Lontoon Burlingtonin musiikki-instituutista nykymusiikin esittämisen puolelta. Monista kilpailuista suurin menestys koitti vuonna 2009, kun hän voitti paikallisen Idols-kilpailun nimeltä Geostar. Debyyttialbumi ”I am Georgian” julkaistiin vuonna 2011.

Sophien ja Nodin edustussävelmän ”Waterfall” takaa löytyy rautaista viisuammattitaitoa: kappaleen ovat säveltäneet Thomas G:son ja Erik Bernholm – parivaljakko, jonka käsialaa ovat myös Espanjan viime vuoden viisu ”Quédate conmigo” sekä Tanskan vuoden 2010 kappale ”In a moment like this”. G:sonin hatun suurimpana sulkana on kuitenkin viime vuotisen euroviisuvoittajan ”Euphorian” säveltäminen. Nodia ja Sophieta Malmön viisulavalle nousee tukemaan ruotsalainen taustalaulajakolmikko Martin KagemarkLisette Vares ja Johanna Beijbom. Viimeeksi mainittu oli mukana viime vuonna Bakussa myös Loreenin taustalla.

Katso video kappaleen ensiesityksestä Youtubessa

Katso kappaleen esikatseluvideo Youtubessa

Keskustele aiheesta foorumillamme