Esittelyssä Georgia: Sofia Nizharadze – Shine

Georgia palaa viisulavoille vuoden tauon jälkeen. Maata edustaa Sopho, nyttemmin Sofia Nizharadze, joka syntyi maan pääkaupungissa Tbilisissä helmikuussa 1986. Sofiassa virtaa hieman myös turkkilaista verta, sillä Sofian isoäiti on turkkilainen. Vanhempien ja isovanhempien lisäksi tiiviiseen perheeseen kuului myös pikkuveli. Sofian kerrotaan laulaneen ennen kuin oppi puhumaan.

Myöhemmin Sofia opiskeli Georgian valtiollisessa musiikkiakatemiassa pääaineinaan pianonsoitto ja laulaminen. Sofia on osallistunut useisiin paikallisiin sekä kansainvälisiin musiikkifestivaaleihin. Esimerkiksi vuonna 2008 Sofia osallistui New Wave Festivaliin Latvian Jurmalassa.

Sofia loi useamman vuoden ajan uraa Moskovassa, jossa näytteli ja lauloi muun muassa musikaaleissa ”Romeo ja Julia” ja ”Nodre Damen kellonsoittaja”. Kun Venäjän ja Georgian konflikti syttyi kesällä 2008, Sofia halusi muuttaa takaisin kotimaahansa.Tällä hetkellä Sopho asuu Tbilisissä. Vuonna 2008 ilmestyi Sofian esikoislevy ”Where are you…”.

Sofia valittiin sisäisesti Georgian euroviisuedustajaksi. Helmikuun 27. päivä pidetyssä finaalissa hän esitti kuusi kilpailukappaletta, joista voittaja valittiin yeliöäänien ja ammattilaisraadin äänien yhteistuloksella. Kilpailun voitti balladi nimeltä ”Shine”. Sen on säveltänyt ja sanoittanut kolmikko Hanne Sørvaag-Harry Sommerdahl-Christian Leuzzi. Heistä Sørvaag kisaa Oslossa kahden kappaleen voimin, sillä hän on osallistunut myös isäntämaan Norjan kappaleen tekoon.

Kappaleen sanat Diggiloo-sivustolla.

Georgian karsinnoista National Finals -sivustolla.

Sofian MySpace-sivut

Sofian kotisivut