Esittelyssä Georgia: Tamara Gachechiladze – Keep the faith

georgiaToisena maana Kiovan viisulavalle nouseva Georgia luottaa tänä vuonna mahtivoimaisen balladin voimaan. 34-vuotiaan Tamara Gachechiladzen esittämä ”Keep the faith” voitti tammikuussa kisatun Georgian karsintakilpailun 25 kilpailukappaleen joukosta.

Kappaleen taustalta löytyy monille viisufaneille yllättävän tuttu kasvo. Vuonna 2012 Georgiaa Euroviisuissa kappaleella ”I’m a Joker” edustanut Anri Jokhadze on nimittäin säveltänyt Tamaran kilpailukappaleen. Tamara on itse puolestaan kirjoittanut kappaleensa sanat ja hänen mukaansa ne sisältävät tärkeän sanoman.
– Haluan kertoa koko maailmalle, että miten vaikeaa kaikki välillä elämässä voi olla, aina pitää uskoa itseensä eikä saa luovuttaa.

Kotimaassaan myös artistinimellä Tako esiintynyt Tamara ei havittele viisumenestystä nyt ensimmäistä kertaa. Vuonna 2009 Tamara oli osa kokoonpanoa Stephane & 3G, jonka kappale ”We don’t wanna put in” valittiin maan edustajaksi Moskovan kisoihin. Maa kuitenkin vetäytyi tuolloin kisoista sen jälkeen kun EBU vaati kappaleen sanoituksen muuttamista. Vuotta aikaisemmin Tamara osallistui Georgian karsintaan puolesta kappaleella ”Me and my funky”, mutta jäi tuolloin sijalle kymmenen.

Laulu- ja esiintymiskokemusta Tamaralta löytyy jo kahden vuosikymmenen ajalta. Hän on toiminut vuodesta 1997 lähtien yhtenä Tbilisin konserttiorkesterin laulajana sekä esiintynyt useilla kansainvälisillä jazzfestivaaleilla. Televisiokatsojille Tamara on tullut tutuksi muun muassa Your Face Sounds Familiar -ohjelman myötä, jonka hän voitti vuonna 2015.

Katso kappaleen karsintaesitys

Keskustele aiheesta foorumillamme

Kuva: Giorgi Tsaava