Esittelyssä Irlanti: Brendan Murray – Dying to try

irlantiKaikkien aikojen menestynein euroviisumaa Irlanti valitsi edustajakseen nuoren Brendan Murrayn. Vasta 20-vuotias, Galwayn maakunnassa varttunut nuorukainen nousi kuuluisuuteen poikabändi Hometownin jäsenenä. Nyt Brendanin on tullut aika kokeilla siipiään sooloartistina.

Hometown perustettiin vuonna 2014, jolloin Brendan Murray oli vasta 17-vuotias. Hometownin taustajoukoissa managerina toimi Louis Walsh, joka tunnetaan muun muassa X Factor -tuomarina. Hometownin esikoissingle ”Where I belong” rikkoi ennätyksiä noustessaan Irlannin listakärkeen. Kyseessä oli nimittäin nopeiten listaykköseksi noussut debyyttisingle sekä nopeiten myynyt single vuonna 2014. Bändin toinen singlejulkaisu ”Cry for help” päätyi sekin listan kärkipaikalle. Brendan Murray on päässyt Hometownin riveissä esiintymään myös Olly Mursin ja The Vampsin lämppärinä.

Brendan Murray oli Irlannin televisioyhtiön sisäinen valinta euroviisuedustajaksi. Hänen kilpailukappaleensa ”Dying to try” julkaistiin maaliskuussa. ”Dying to try” on Jörgen Elofssonin ja James Newmanin käsialaa. Ruotsalainen Jörgen Elofsson on pitkän linjan lauluntekijä, joka on ollut ehdolla Grammy-palkinnon saajaksi. Hän on kirjoittanut kappaleita muun muassa Kelly Clarksonille, Westlifelle ja Britney Spearsille.

Irlanti on nähty viisufinaalissa viimeksi vuonna 2013. Brendan Murray tavoittelee pääsyä finaaliin toisessa semifinaalissa, esiintymispaikalta numero 9.

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso kappaleen musiikkivideo