Esittelyssä Islanti: Hera Björk – Je ne sais quoi

Hera Björk Þórhallsdóttir, taiteilijanimeltään yksinkertaisemmin pelkkä Hera Björk, on 37-vuotias reykjavíkilainen laulajatar. Monet viisukatsojat saattavat tunnistaa Heran jo aikaisemmilta vuosilta Islannin taustajoukoista. Kahtena edellisenä vuotena Hera on nimittäin nähty Islannin kuorossa sekä Eurobandin että Yohannan taustalla. Viime vuonna Hera osallistui myös Tanskan viisukarsintoihin kappaleella “Someday”, tuloksena toinen sija. “Someday” valittiin viime vuonna Tanskan OGAE Second Chance Contest -edustajaksi. Hera voitti kyseisen kilpailun ja on siis tällä hetkellä hallitseva SCC-voittaja.

Hera on yksi kotimaansa suosituimpia artisteja. Hera ei viihdy vain yhdessä musiikkigenressä vaan laulaa niin klassista, jazzia, poppia rockia kuin r&b:takin. Heran esikoisalbumi “Ilmur af Jólum” ilmestyi joulukuussa 2000.  Vuonna 2004 Hera tapasi tanskalaisen Cathrine Sadolinin, joka tunnetaan maailmalla “Complete Vocal Techniquen” -kehittäjänä. Hera ihastui tähän tekniikkaan, joka mahdollistaa eri tyylien ja soundien laulamisen terveesti ääntä rasittamatta ja muutti Kööpenhaminaan Sadolinin oppiin useammaksi vuodeksi. Nykyään Hera opettaa kyseistä tekniikka itsekin niin Islannissa kuin Tanskassakin.

Tämän vuoden helmikuussa Hera Björk voitti Islannin karsinnat kappaleella “Je ne sais quoi”. Vaikka kappaleen nimi on ranskaa, lauletaan se kuitenkin pääasiassa englanniksi. Hera on säveltänyt ja sanoittanut kilpailukappaleensa yhdessä Örlygur Smárin kanssa. Örlygur Smári on aikasemmin ollut tekemässä Islannin viisuja “Tell me!” (2000) ja “This is my life” (2008).

Islannin karsinnan tulokset National Finlas -sivustolla.

Kappaleen sanat Diggiloo-sivustolla.


Hera Björkin kotisivut

Hera Björkin MySpace-sivut