Esittelyssä Islanti: Svala – Paper

svalaSvala Björgvinsdóttir (s. 1977) on toisen polven viisuedustaja. Hänen isänsä Björgvin ”Bo” Halldorsson edusti nimittäin Islantia vuoden 1995 euroviisuissa. Svala aloitti laulanuransa jo lapsena. Seitsenvuotiaana hän lauloi isänsä levyllä taustoja. Kahta vuotta myöhemmin Svala sai jo ensimmäisen listaykkösensä. Svalan ja Bo Halldorssonin jouluinen duetto ”Fyrir Jól” nousi Islannissa listojen kärkeen. Myöhemmin Svala levytti lisää joululauluja. Hän opiskeli myös seitsemän vuotta balettitanssia Islannin kansallisteatterissa.

Svala perusti 16-vuotiaana Scope-yhtyeen kahden islantilaisen DJ: kanssa. Kokoonpanon suurimmaksi hitiksi nousi ”Was That All It Was”, joka nousi listakärkeen. Vuonna 1999 Svala allekirjoitti kansainvälisen levytyssopimuksen EMI:n kanssa. Hänen singlensä ”The Real Me” nousi Billboardin top 30 -listalle vuonna 2001. Samana vuonna ilmestyi Svalan debyyttialbumi.

Soolouransa ohella Svala on vaikuttanut myös Bubbleflies ja Steed Lord -yhtyeissä. Vuonna 2006 perustetun Steed Lordin kanssa Svala on päässyt esiintymään ympäri maailman. Hänet tunnetaan myös taiteilijanimellä Kali. Steed Lordin musiikkia on kuultu lisäksi lukuisissa tv-ohjelmissa, kuten ”So You Think You Can Dance” ja ”Keeping up with the Kardashians”. Steed Lord luokittelee itsensä niin yhtyeeksi kuin taidekollektiiviksi. Svala on mukana tuottamassa muun muassa musiikkivideoita ja erilaisia taide-elokuvia.

Kaiken tämän ohella Svala on muotisuunnittelija. Vuonna 2012 näki päivänvalon Svalan suunnittelema”Kali”-mallisto, jota myytiin yksinoikeudella Lastashop-verkkokaupassa. Svala on toiminut tuomarina Islannin The Voice -kykykilpailussa vuodesta 2015 lähtien.

Svala on itse ollut säveltämässä ja sanoittamassa euroviisukappalettaan ”Paper”. Muut lauluntekijät ovat Einar Egilsson, Lester Mendez ja Lily Elise. Islanti tavoittelee finaalipaikkaa ensimmäisessä semifinaalissa.

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso kappaleen musiikkivideo