Esittelyssä Iso-Britannia: Lucie Jones – Never give up on you

Lucie JonesWalesissa syntynyt, 26-vuotias Lucie Jones nousi julkisuuteen osallistuttuaan brittien X Factorin kuudennelle kaudelle. Samalla kaudella mukana oli irlantilaiskaksoset John & Edward, jotka tunnetaan nykyään paremmin nimellä Jedward. Kaksikko on viisuyleisölle tuttu kahden viisuedustuksen myötä. X Factorissa Lucie selvisi livelähetyksiin saakka ja putosi viidennellä viikolla. Pudotusuhassa hän kohtasikin juuri Jedwardin, jotka sijoittuivat koko kisassa neljänneksi.

X Factorin jälkeen Lucie teki mallin töitä ja esiintyi lukuisissa musikaaleissa. Lucie on näytellyt muun muassa Les Misérablesin, American Psychon ja Blondin koston musikaaliversioissa.

Tammikuun lopussa kisatussa finaalissa Lucien lisäksi mukana oli viisi artistia, jotka kaikki olivat nousseet pinnalle kykykilpailujen kautta. Voittajan valitsivat brittiläisyleisö yhdessä kahdeksan tuomarin kanssa.

Kappaleen ”Never give up on you” taustalta löytyy tanskalainen viisuvoittaja Emmelie de Forest, joka on kirjoittanut kappaleen yhdessä Lawrie Martinin ja Daniel Salcedon kanssa.

Tämän vuoden edustuskappale on Iso-Britannian 60. viisuhistoriassa. Vaikka maa on yksi Euroviisujen menestyneimmistä, kymmenen kärkeen se on päässyt viimeksi vuonna 2009.

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso kappaleen live-esitys

Katso kappaleen musiikkivideo

 

Kuva: Charlie Clift