Esittelyssä Israel: IMRI – I feel alive

imriToisen semifinaalin viimeisenä maana nähdään Israel. 25-vuotias Imri Ziv on kokenut viisuhuuman jo kahdesti. Hän toimi Israelin taustalaulajana Hovi Starin taustalla viime vuonna sekä Nadav Guedjin taustalla vuotta aiemmin.

IMRI aloitti musiikkiuransa poikabändissä opiskelessaan lukiossa. Asepalveluksensa aikaan hän myös toimi Israelin puolustusvoimien orkesterissa. Laulamisen lisäksi IMRI soittaa kitaraa ja pianoa. Hän on myös opiskellut näyttelemistä.

IMRI valittiin Israelin edustajaksi HaKokhav HaBa L’Eurovizion -kilpailun kautta. Kilpailun aikana hän esitti muun muassa Lady Gagan, Rihannan ja Beyoncén kappaleita.

Kappale ”I feel alive” valittiin sisäisesti. Sen takaa löytyy Dolev Ram ja Penn Hazut. Heidän ensimmäinen hittinsä oli Israelin vuoden 2015 priden tunnuskappale ”Malkat Ha’Shoshanim”. Tämän jälkeen kaksikko on kirjoittanut kappaleita suosituille israelilaisille artisteille.

Pitkän karsiutumisputken jälkeen Israel on selviytynyt finaaliin viimeisenä kahtena vuonna. Vuoden 1998 voiton jälkeen maan paras tulos on ollut Shiri Maimonin saavuttama neljäs sija.

Katso kappaleen musiikkivideo

Keskustele aiheesta foorumillamme

Kuva: Ronen Akerman