Esittelyssä Italia: Francesca Michielin – No degree of separation

francescamichielin1Kuten tiedämme, on San Remon musiikkifestivaalin voittajalla ollut mahdollisuus edustaa kotimaataan myös euroviisuissa sen jälkeen kun Italia joitakin vuosia sitten teki näyttävän paluun euroviisujen kilpalavoille. Tänä vuonna San Remon voittajaksi helmikuussa yltänyt, jo vuonna 1977 perustettu pop rock -yhtye Stadio kieltäytyi kuitenkin kunniasta.

Niinpä Italian yleisradioyhtiö RAI ilmoitti heti suraavana päivänä, että maan edustajaksi Tukholman euroviisuihin on valittu toiseksi San Remossa sijoittunut nuori laulajatar Francesca Michielin. Tässä vaiheessa RAI ei kuitenkaan vielä vahvistanut, että edustaako Francesca Italiaa Tukholmassa San Remo -kappaleellaan “Nessun grado di separazione”, vai valikoituuko euroviisuksi jokin muu kappale.

francescamichielin2Vasta kuukautta myöhemmin RAIsta lopulta vahvistettiin, että saapasmaa lähtee tavoittelemaan viisumenestystä juurikin tällä San Remosta tutulla “Nessun grado di separazione” -kappaleella. Euroviisuja varten kappaleesta oli  tosin tehty vaivihkaa kaksikielinen versio ja kappaleen viisuversio kulkeekin nimellä “No degree of separation”. Alkuperäistä kappaletta oli jouduttu hieman myös lyhentämään, jotta se ei ylitä EBUn komen minuutin sääntöä. Kappaleen tekijätiimiin kuuluu Francesca itse sekä Cheope, Federica Abbate ja Fabio Gargiulo. 21-vuotias italialaisneidon mukaan hänen kappaleensa sanoma on se, ettei kaikista kulttuurieroista huolimatta, ihmisten välillä ei pitäisi olla etäisyyttä.

Myös Francescan takataskusta löytyy television kykykilpailun voitto. Kotimaassaan hänet tunnetaankin alkujaan X-Factor -kykykilpailuohjelman viidennen kauden (2011-2012) voittajana. Hänen vuonna 2012 julkaistu ensisinglensä “Distratto” nousi ltaliassa listaykköseksi ja myi platinaa. Pitkäsoittoja Michieliniltä on julkaistu tämän jälkeen kaksi: Riflessi di me (2012) ja di20 (2015).

Katso italialainen versio

Katso kolmen minuutin viisuversio

Kuvat: Stylaz

francescamichielin3