Esittelyssä Italia: Francesco Gabbani – Occidentali’s karma

Francesco_GabbaniOlemme päässeet Viisukuppilan artistiesittelyissä jo loppusuoralle. Tänään siirrymme nimittäin jo varmojen finalistien eli suurten rahoittajamaiden pariin. Ensimmäisenä niin sanotuista BIG5-maista vuoronsa saa Italia, jota pidetään yhtenä kisojen ennakkosuosikkina tänä vuonna.

Saapasmaan edustajana nähdään 34-vuotias Francesco Gabbani, joka voitti helmikuussa kisatun, italialaisille kovin tärkeän Sanremon laulukilpailun kappaleellaan “Occidentali’s karma”. Jo ennen Sanremon loppuhuipennusta oli jo tiedossa, että Italian yleisradio RAI tarjoaisi voittajalle edustuspaikkaa viisuihin. Francesco kiitti kunniasta ja hyväksyi tämän tarjouksen heti voittoiltanaan.

Francescon omalaatuinen, mutta helposti omaksuttava koreografia sekä Gabbanin kanssa lavalla nähtävä tanssiva gorilla sai huomiota osakseen jo Sanremon aikana. Kilpailukappaleen ovat säveltäneet ja sanoittaneet Francesco Gabbani itse sekä Fabio Ilacqua, Luca Chiaravalli ja Francescon pikkuveli Filippo Gabbani.

Vaikka Francesco esittää kilpailukappaleensa italiaksi muutamia fraaseja lukuun ottamatta, on se saanut kehuja erityisesti lyriikoidensa ansiosta. Francescolle itselleen on erityisen tärkeää, että hän saa edustaa kotimaatansa kaikkien eurooppalaisten edessä.
– Teen parhaani, jotta olisin mahdollisimman hyvä lähettiläs Italialle. Uskon, että kappaleeni vetoaa kaikenikäisiin kuulijoihin. Toiset vaikuttuvat sen sanomasta, toisiin taas iskee sen rytmi, Francesco pohtii eurovision.tv -sivulla.

Musiikilla on ollut aina merkittävä rooli Francescon elämässä. Hänen vanhempansa omistivat toscanalaisen Carraran kaupungin ainoan soitinliikkeen Francescon ollessa lapsi. Italialaisten tietoisuuteen hän nousi toden teolla viime vuonna voitettuaan Sanremon musiikkifestivaaleilla tulokassarjan kappaleella ”Amen”. Lähiviikkoina selviää, miten Francescon charmi iskee muualla Euroopassa.

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso kappaleen live-esitys

Katso kappaleen musiikkivideo