Esittelyssä Italia: Il Volo – Grande amore

Il Volo 1Neljä vuotta sitten monien iloksi viisukarkeloihin vuosien tauon jälkeen palannut Italia lukeutuu tämänvuotisten euroviisujen ennakkosuosikkien joukkoon. Saapasmaata edustamaan on lähetetty helmikuussa perinteisen, jo 65. kertaa järjestetyn Sanremon laulukilpailun voittanut Il Volo -kolmikko (suom. Lento), jonka kilpailukappaleena kuullaan luonnollisesti Sanremossakin voitokkaasti kisannut ”Grande amore”.

Niin sanottua oopperapop-musiikkia esittävän Il Volon muodostavat tenorit Piero Barone (s. 1993) ja Ignazio Boschetto (s. 1994) sekä baritoni Gianluca Ginoble (s. 1995). Kokoonpano perustettiin vuonna 2010 sen jälkeen kun yhtyeen jäsenet olivat kukin osallistuneet paikalliseen Ti Lascio Una Canzone -laulukilpailuun, josta Andrea Bocellinkin managerina toiminut Michele Torpedine havaitsi poikien lahjakkuuden ja kyhäsi Il Volon kasaan.

Il Volon jäsenten nuoruudesta huolimatta, kokoonpano on julkaissut tähän päivään mennessä jo neljä albumia, jotka ovat myyneet yhteensä yli miljoona kappaletta. Il Volo on tehnyt  joitakin levytyksiä myös espanjaksi ja voittanut niiden myötä jopa muutaman Latin Grammy -palkintoa. Yhteistyötä Il Volo on tehnyt sellaisten maailmanluokan tähtien kanssa kuin Eros Ramazzotti,Placido Domingo ja Barbra Streisand.

Poikien kilpailun kappaleen ”Grande amore” ovat säveltäneet ja sanoittaneet Ciro Esposito ja Francesco Boccia. Tarina kertoo, että alkujaan kappale on sävelletty jo yli kymmenen vuotta sitten, mutta ei koskaan nähnyt tuolloin päivänvaloa ollessaan tyyliltään liian ”vanhanaikainen”. Sanremossa kuultua versiota jouduttiin euroviisuja varten lyhentämään noin 40 sekunnilla, jotta kappale on viisusäännösten mukainen. EBUn suurena rahoittajamaana Italia pääsee suoraan 23. toukokuuta kisattavaan finaaliin.

Katso kappaleen esikatseluvideo

Keskustele aiheesta foorumillamme

Kuvat: Daniele Barraco

Il Volo 2